Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Фала ви женски на советите :* :hug:

2. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Му ја покажав на маж ми вика Ист ја :rofl:

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    И јас!

4. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Со полна 26 се влегува во трето тримесечје или со полна 27.

5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Од 27ма, значи полна 26та :)

6. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала, значи уште една недела јас, прашав затоа што една апликација ми покажува со полна 26 а една со полна 27. Поздрав

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477
    Од 22 часот до сега имам на моменти слаби па малку посилни менструални болки на половината и колковите, никако да поминат. Да не ми дошло време?!

На FreeMind, NNA и TeddyGrey им се допаѓа ова.
  8. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Се зачлени на:
    13 октомври 2010
    Пораки:
    8.072
    Допаѓања:
    72.409
    Да се раздени и тркни на едно цтг.

На NNA и Gili B. им се допаѓа ова.
  9. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Внучкo,дa му верувaш нa oвие oд труднички...
    Пoчнaв веќе секoјa вечер дa сoнувaм кaкo се пoрaѓaм.Пa кaкo мм трчел дa дoкупувa ствaри (пoшo у реaлнoстa не купувaв туку сaмo нaјнеoпхoднo).
    Пoчнувa стрaв дa ме вaќa кaкo ќе гo гледaм дoдекa е нoвoрoденче?Целo млитaвo,јaс штo гo нaрекувaм вoнземјaнче <3

10. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Мајки за која возраст, големина и кг.ги земате првите алиштенца, за ќерката тие првите се и беше големо се нервирав, сега зедов 2 комлета до 56цм па некако мали ми стојат, сум изгубила претстава колку мало може да се роди..
    И ова сакав да прашам, дали кога бебето е свртено со глава надолу, по ударите и движењата може да се осети како е наместено или само на ехо се гледа:smirk::wasntme:

11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Јас бидејќи немав поим земав 50ка за почеток први недели. Ако и се тесни имам и 56ка.

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Јас претежно 50ки и 56ки земав за почеток и нешто за бебче до 4,5 кг па се надевам да завршат работа:) а инаку јас приметив дека е со главчето надолу зашто осеќав силни удари во желудник и почнаа ноџиња, коленца да искачаат:D

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Мили мои јас синојќа пред легнување една појака болка долу и се исплашив се тресев буквално па после едни гасови па бев во вц и малку поретка столица,па некако ми се смири па сум заспала.Му велам на мм ајде во систина,а тој ме утеши дека е нормално било ама страв во коски...уф.....страшно беше.Леле како вака до крај.Иначе 9 та недела.Му се има случено на некој вака како мене,има место за памика....и времево споро минува никако да побрза.Сакам и се трудам да сум позитивна,ама некогаш се плашам.....Терапија примам и ќе гледам да се смирам и продолжам понатака храбро.Ве:hug:

14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добро утро мешковци :inlove: за мене денов почна во 4:00 (waiting) вчера бевме на контрола ... Бебка спремна за излез главачки, ниско поставена... Мајка треба да одмара.... Тешка е 2.130кг а според големината на глава, стомаче, раце и нозе одговара за 33 недели (32+2 сум денес) значи една недела унапред.... Мајка се здебели само 3кг (и ова ми е максимално што имам достигнато килажа ^_^) добив таблети Фероглобин заради намалено железо и апчиња за притисок (facepalm) на граница ми е 140/80 (facepalm).. . И така ме мавна анкс од сабајле во 6 си преплакав;(зошто до сега се беше во ред а сега на крајот те железо те притисок.. . (facepalm)(facepalm)(facepalm):worried::worried::worried::worried:најбитно е дека бејби е добра си расте, активна си е :inlove: тоа ме радува.... :inlove:

На Someday, Ringishpil_, Мариаа. и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ако земеш сега да мислиш зошто рипнал притисокот,нема да ја поправиш работата уште повејќе само тежини ќе си ствараш. Можеби моментално било од позитивен стрес што се имате видено со бебка:inlove::inlove:.
    Него кажи жено што јадеш/нејадеш што само 3кг си во плус од кои бебе 2 и кусур каде се постелка вода... јас кутра 23г.н 13 имам плус. Сега тука сум удрена како да не мрднам повејке од 63имам сега максимум од 65кг. :D пиши тука оброците:D:D:D

На Ygritte и NNA им се допаѓа ова.
  16. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Добро утро мила.
    Чекај сега објасни ми.Откако беше во тоалет и заврши работа се смири ли болката?
    Мене на неколку пати ми се има случено последното завчера вечер,идам може најмногу два пати во тоалет неделно(facepalm) ништо не помага се природно пробав.
    И муабетот ми е ќе ме фати една оштра болка во стомак ама толку јака што си помислив толку е ама откако ке се испразнат цревата готово нема.Има разлика помеѓу болка и болка ама ајде пусто у тој момент на паника разликувај го(facepalm)
    Сега си добра така?

17. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Пред да одам во вц ми почна како гасови и после вц се смири,болки и влечење осетив и после отидов во вц и имав течна столица и после ми се смири и сум заспала.Можеби помешав малку и од храната,јадев месено пита,па овошје киви,јаболко и мандаринка,па потоа млеко и изгледа претерав малку и направив кашапопара во стомак.Од синоќа не ми се повтори,ама јас се исплашив.Фала ти мила на споделеното искуство

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Имам пишувано тука дека од 9 месеци бременост јас 8 имав течна столица и тоа по неколку пати во ден,причина зашто и како беше и последици од истат немав.

На Ygritte, srekice и Martka им се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Од ко останав бремена до сега сум здебелена 11 кг. :?: (со 59кг почнав сега сум 71кг) од кои 3кг. ставив од 28 до 32 недела... Јадам се што се готви дома за сите не посебна храна за мене, вклучувајќи месо, супи, чорби, сукани работи домашни, обавезно јадам 4-5 јаболка, 3-4 киви, портокал и мандарина сега.... Многу пијам вода.... Инаку притисокот е од стрес предходно, од после анализирав, ама ме чукна в глава ко ми накажа ова ќе земеш, тоа ќе земеш.....а цела бременост мирно се одвиваше. . :(:(

На NNA и Happyinlove им се допаѓа ова.
  20. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Туку така наеднаш баш се исплашив ама помина и не дај Боже да се врати.Фала ти мила на споделеното искуство.Можеби све е нормално,ама пуста паника,а и рамнодушен да е човек не иде.Господ нека не чува нас и бебушките.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.