1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Како стоите со енергија во 9ти месец..до скоро бев ок, само што влегов во 9ти умжас, немам енергија и нозе не ме држат не можам 5мин.да стојам..како ќе терам цел месец вака, нормално ли е?

2. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Oчигледнo и зaклучoк oд бременoст е:се oнa штo е ненoрмaлнo, вo бременoст е нoрмaлнo :D и јaс oд петoк влегувaм вo деветти енергијaтa ми е нaмaленa. И се нештo ме бoле,кoлк,левa нoгa.. :D a зa желбa зa спиење дa не збoрувaм:D
    Вaжнo,oд вчерa сум среќнa пoшo вo мoетo телo имaлo естрoген кoнечнo :$

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Јас во 9ти се чувствувам како во први месец со енергија. Јас имам многу енергија и нула проблеми во последниов месец.
    Кај секој различно очигледно, иако докторот ми рече дека очекувал полоша слика од мене во 9ти, али за изненадување и отоци се повлекоа и спијам повеќе.

На Adeline, bella.s, srekice и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Супа со многу бибер, ако можеш внесувај повеќе лук во јадењата, топол чај , витамини ц ,можеш и Парацетамол ништо не штети. Свежи салати , овошје

Јас највеќе енергија имам сега отколку во првите месеци. Незнам дали е до мене , но супер се чувствувам, дури почнав и ноќе да спијам повеќе. Единствен проблем ми е што бебето ми е уште високо па штом ке каснам нешто веднаш мора да легнам бидејки ме боли под градите , бебето удира во желудникот и ребрата

Последна измена од модератор: 15 јануари 2019
    На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Јас само со носот што ми е затнат со крвав секрет 9 месеци, мислам дека е најлошо моментално не можам да дишам. Ќе ми помине после породување?

На Ladyyyy567*, Ygritte и only44you им се допаѓа ова.
  6. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Obavezno ke ti pomine. Se e toa hormonalno povrzano so bremenosta :*

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  7. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Девојки бев на ехо, бебто беше добро, ми мереа сервикс 33 дали е добро за 25 нрдела? Ме прегледа и со спекулум речр не сум отворена и не е мекнато грлото на матка, ама имав инфекција добив 12 дена Полигинакс вагиналети ми рече дека можеби од инфекцијата сум имал болки ама ми рече да не се движам повеќе да легнувам. Вие кажете добро или лошо е ова. Поздрав

8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Одлично е се:)

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Би требало да се среди , барем кај повеќето се средува по породувањето. Но мислам дека @mariz го имаше истиот проблем и неколку месеци по породувањето

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Фала

11. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Јас од кога влегов во 9ти ме фати невидена мрза:rofl: среќа алиштенцата за бебето и торбицата си ги средив, друго ништо не ми се фаќа, спиењето ми се влоши пошо кичма и колкови немам веќе од што болат и ниедна положба за спиење не можам да фатам, синко клоца баш дремка кога ќе ми дојде, ме спрема уште сега за несоници:lol:

На bella.s, srekice и LoveHope им се допаѓа ова.
  12. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    Не се сеќирај дека ти е ниско и јас имав нормална бременост ама од 24 недела скрстен сервикс и ниско е бебето лежев до 36 недела само за вц станував пулс висок имам цело време еве сега сум 37 ма недела одмори се лежи све ке помине со лесно само.

13. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Цервиксот ми е во ред така ми кажа, да не кревам тешко само и само да одмарам ... Да стигнеме до 36, после тоа е полесно :inlove:

14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Што направи?

На srekice му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.908
    Допаѓања:
    77.441
    Крв првата бременост имав и исто затнат нонстоп, а втората крв не, ама нонстоп ми беше затнат, а неможев да го издувам. Ке станев сабајле како поминеше време ке се одзатнеше малку, а на спиење нонстоп затнат, сабајле јазиков скроз исушен ми беше што дишев на уста. Неколку месеци и по породувањето така, после се среди, сега немам мака.

На Ladyyyy567* и Elena ena им се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.416
    Допаѓања:
    13.323
    Јас си завршив денес вонредно на лекар. Некое време чувствувам болки доле, ама од синоќа станаа прилично појаки. Не како контракции, туку само на една страна и се ширеа скоро до задникот. Триста филма завртев низ глава, само мислев дека крварам и отидов кај докторица. Испадна бебе е одлично, постелка одлична, високо на заден ѕид, плодова вода доволно. Инатот е уште карлично поставена и таму каде што ги чувствувам најголемите болки изгледа повеќе стиска со нозете. Веќе полека губам надеж дека ќе се сврти, ама се додека е добро како сака нека биде. Според мерки одговара на 32+4 и само се надевам барем уште 4 недели да издржи.
    Јас уште сум постојано на нога, си терам на работа без проблем, дома само нешто работа си наоѓам, ама веќе ќе морам малку повеќе да се припазувам.

17. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    И мене носот исто така со крв, и кашлам суво цело време, посебно навечер пред спиење и сабајле (facepalm)

На NNA и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  18. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Од прв ден ми е таков али последниов месец скроз не можам да дишам, вчера и ќе се удавев секрет ми се спуштил во грло на спиење станав борејќи се за воздух.

На Ladyyyy567* и Emma2 им се допаѓа ова.
  19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Отсутен е учеников:?:

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  20. derjus

derjus Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2018
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    470
    дада никако не кревај ништо и не чисти по полека само со одмарање и лежење ке дочекаш 36 па после нема да сака дс излези и моево е ниско ама еве чекаме:)

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.