Има има се породив,одвај мислев дека ќе умрам од неделата од 18ч дојдена дури во 19 се породив другио ден ... Али на крајот секоја болка се заборава ❤️❤️❤️
Мене последниот месец ми е така и со крвав секрет..со затнат нос легнувам и станувам,не можам да дишам,се будам сред вечер нервозна дека се гушам,после не можам да заспијам 2 саати,се вртам додека се наместам..
Што да правам јас со ова тешко кревање страв ме фаќа, морам понекогаш да го кревам синко, а 15 кг е... Морам што да правам, избегавам колку можам ама па неможе во хранилка сам да седне па кога сме сами морам јас... Како мерат цервикс? Колку е нормално за 24 недела(толку ќе сум на контрола) ? Со ехо, со вагинално.. Немам појма хаха Вочаперка јееејј
Е тоа и јас стално со мислам која мајка не си го крева детенцето од година две додека е бремена? Затоа сте челични вие второротките Вагинално мерат должина на цервикс за таа недела мислам 35 до 30мм дека би било горе долу. Врати некоја страница имаше @FreeMind напишано по недели. Мене во 21г.н 40мм ми беше
Ништо лажни болки, ми поминаа. Се јавив кај докторот ми рече ако продолжат правец болница, нема место за паника. Многу ми тежи стомакот, едвај чекам да се породам.
Ќе видиме колку сме челични со две врапчиња дома Се си мислам телото ми е навикнато на кревање, само господ да не чува Фала ти Инбохенија или Блока
Дали пиете калциум во бременоста и ако да од кој месец почнавте и со која доза ? И ако може совет како да ги зголемам вредностите на MCV , MCH...серумското железо ми е во ред но овие ми се под нормала, а пијам препарат за железо веќе али не иде нагоре вредноста за нив ?
Здраво феминки... Си ги видов моите две цртки во неделата па еве и јас да ви се придружам во труднички по мојот календар ми покажа 4та недела и 4 дена на 25ти одам на прв преглед. Може ли да ми кажете што се пие во прво тромесечие јас само пијам фолна и ставам по едно утрогестан
Само со лесно да истераш до крај Ќе ти кажат на преглед што ќе си земаш првово тромесечие,и одмарај колку што можеш
А многу те болеше или издржливо? Јас сеуште чекам барем еден знак кој навестува породување. Ниту ми се лоши, ниту имам дијареа, ниту зголемен исцедок и чеп. Во четврток сум на контрола да видиме дали и грлото е скратено на нула и дали има некоја контракција. Од утре 39та недела.
Заборавив да напишам, а да не ми е мисла. Денес мрда многу ( многу значи повеќе од досегашните денови). Дали треба тоа да ме плаши нешто? Повикај помош од постари @lackygirl @PeachGirl @@Verba @Bella*