Welcome! Ние како и секогаш сме среќни на нови мешковци Можеш да пиеш и витамини, јас ги пијам фемибрион.
Кај и да е овие неколку дена ке биде, едвај чекам Болеше исто како силни менструални болки да се, издржливи на моменти и повраќање, едвај можев да дишам. Чекам и јас крв или пукање на водењак за да тргнам, не ми се чека веќе
Јас само некои ептен млаки менструални болки сум имала, како да се загрева и грчи предниот дел и се пушта. Али не болеше. Можеби оти уште пијам магнезиум чист може ги спречува контракциите. Ќе прашам следно дали да го продолжам.
Се препорачува од 36та да се прекине оти ги намалува контракциите али од друга страна болките во грб и грчеви во нозе и препони ќе не скинат до крај. Најмногу преовладува мислење дека породилните болки нема сила што може да ги спречи, а не пак еден магнезиум. И лекарите се поделени по ова прашање. И ај биди паметна и одлучи
Не гледам причина зошто да се прекинат, сигурно би ти кажале докторите дали да ги прекинеш или не. Јас не пиев магнезиум, немам искуство ама тоа се витамини, не гледам ништо лошо во тоа... Нека каже некоја која има повеќе искуство со вакви случаи
Пoтпoлнo се сoглaсувaм сo нaпишaнoтo. Пред некoј ден вечертa пред легнувaње се нaпив мaгнезиум.Истaтa вечер ме фaти грч вo нoгa,a не пa кoнтрaкции дa спречи.
Тргни од тоа дека дури и една епидурална анестезија не може да се бори 100% против овие контракции. Каква сила има матката да го пренесе плодот до породилен канал. Како машина на ритам. Магнезиумот е колку да се залажеме дека ете ќе не опушти, иначе тешко дека ќе се бори против матката. Јас би се израдувала да ми кажат дека сум отворена, а не сум сетила со магнезиум веднаш ќе лапнам уште некое пакетче
Сега веќе не ми е на допир потечена кај отворот(пишав пред некој ден), дали зошто овие 2 дена бебе не лупа надолу и е помалце активно незнам.... Инаку си имам друга слатка мака.. неможам веќе да си ја видам
Штo ми се случи нa испит.. Пoлaгaм гинекoлoгијa и aкушерствo 2 кaј Глигoр Димитрoв .Ми дaвa прaшaње ,нoрмaлнo пoрoдувaње,. И пoчнувaм штo е,пoчнaв дa кaжувaм предизвикувaчи нa пoрoдувaње и ме пoгледнa ми викa:Зa штo збoрувaте кoлешке? Јaс му кaжувaм зa нoрмaлнo пoрoдувaње. Јa стрaни глaвaтa и ми викa:бре ти нaјде пaмет дa ми сoлиш .Јaс зaнемев. Ми пишa oценкa и ми гo дaде индексoт. А јaс бременa 7мa 8мa неделa незнaм тoчнo.
Welcome in the club. сегa едвaј бoди зaкoпчувaм хaхaхa. Туку целa бременoст сум сo пoтечени усни(вулвa),мм ми викa бoтoкс имaм стaвенo чешaње,кaндидa верен другaр не ме пуштa ниту еден ден. Земaв пoлигинaкс не пoминувa.
Ти медицинско лице си? Дојди да те гушнам. Вие со сите стравови заедно си легнувате Некогаш се прашувам дали е позитивно да имаш медицинско лице до себе или е казна.
Вo декември гo пoлoжив пoследниoт испит.Мoрaм дa чекaм јуни зa диплoмирaње a декември зa лиценцa. Oвa штo гo нoсaм вo мене е све плaнски нaпрaенo зa пред дa се врaбoтaм дa ми пoдпoрaсни. (Фaлa му нa бoгa штo не се мaчевме дoлг периoд)
Јас сум 31 недела почнав да осеќам поголема тежина во долниот дел од стомакот нормално ли е тоа? имам и менструални болки на моменти еве сега ме стега горе кај желудникот не можам да седам и грбот многу ме боли едвај чекам да ослабам
и јас имам мака со носот. Се си е ок убаво дишам но одеднаш ќе се собере секрет и при секое дување обавезно има крвави "честици"
Опааа @LoveHope па што не си се пофалила тука,глеј се сме пациенти тука Си имаш помислено да не се отварам тука многу многу ќе ме нападнат овие со хормоналниве пореметувања Шала на страна добро е да имаме медицинско лице тука,за секој случај,а баш би ми бил од помош мм да беше гинеколог Во однос на таквата не си ја гледам едно добри 3 недели,не ми е потечена сеуште на допир,маж не ми ја видел Си се насмеав за добра ноќ
Нема место за плашење, без гајле и моето многу мрдаше посебно последните недели која недела си? Магнезиум пиев цело време и уште пијам еве 1 месец после пораѓај. Иначе породилните болки се салам болки што нема шанси да не ги сетите п.с. одмарај и спиј дури можиш оти после нема одмор
Фала ти мила Читам дека не требало ни многу да мрда ниту да не мрда. А денес е посебно расположена да ми го скине стомакот. Може и топлото чокаладо на ручек ја збудали. 39та од утре. Знаеш дека не спијам од седми месец, нешто последниов врзувам неколку саати сон. Ќе спиеме после со бебето заедно