Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Ќе ти пишам малку покасно кога ќе ми ги донесат апчињата, заборавив како се викаат, плус Маџун ми набавиле а и еден рецепт ми го кажаа ,ќе ти пишам и за него :*

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Две недели од преглед ќе поминат добра ќе сум и еве пак сега црни сценарија си режисирам.
    23+2 сум и зошто не го чустувам многу често? Само легната кога сум знае да ми буричка доле,па лежам на страна,па благо ќе каснам... 300 филмови се нервирам што вака си барам симптоми но вие во оваа недела многу ли го чуствувате да мрда?

3. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Мене ми е крвта 10 пиев флорадикс сируп ама го прекинав после една недела повраќав. Докторката ми кажа дека предизвикувал гадење или да бирам друг сируп ама од него повеќе ќе ми се гадело и не го пиев. Сега правев крвна слика слаба ми е крвта и ми рече докторката пиј чај од коприва тој многу помагал за крвта :)

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  4. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Ти стално за истово пишуваш :) Мислам дека нема за што да се грижиш, некој ден е помрзливо, некој ден поактивно, нормално си е. И јас навечер кога мирувам тоа се активира инаку вака денски кога-како.

На NNA, ***Bony*** и Happyinlove им се допаѓа ова.
  5. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Моево активно е многу, ако јадам и ако му дадам газирано одма мрда :D

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Ама нели ќе влезеш во нова недела и очекуваш поголемко е и повејќе да го чиствуваш и поинаку од предходната,и кога ке видиш дека не било така одма филмот е тука:D
    Нема вејќе да мислам на тоа ветувам(fingers):D

На NNA и maja8 им се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Малечко е сеуште не се секирај, јас знаеш од порано го осеќам но знае да е мн мирно, 2 дена скоро го немаше а вчера толку силно ме тресна дури малку ме здоболе(знам дека е за неверување). Се буди навечер повеќе моево, а преку ден знае со саати да го нема не се грижи ќе видиш за некоја недела здравје кога ќе пишуваш како коски ти крши:P

На NNA и Happyinlove им се допаѓа ова.
  8. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Јас само што ги видов резултите од крв,и за големо чудо се е како што треба.Цел живот слабо ми е железото сега 20,се израдував.
    Единствено што не штима е дека пишува имам бактерии во урина и ми се препорачува да направам уринокултура. До сега не сум правела немам појма што е(facepalm) Да се секирам или не е ништо страшно?

9. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Не е ништо страшно :) Урина ставаш во шишенце и ја носиш они ја испитуваат и за неколку дена имаш резултат :)

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Уф,добро е. Фала ти :)

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Уште од кога ми се слоши пред неколку дена притисокот ми се покачи. Си се правев херој бидејќи матичниот ми беше на одмор и денес веднаш отидов кај него. Прво ме искара бидејќи вчера и денес отиде ептен високо притисокот 145/115, 150/95 итн... еве на 2 дена пред 9ти месец си заработив 4 апчиња дневно метилдопа и строго мирување дома (ми отвори боледување, никако на работа). Ме исплаши и он дополнително, рече денес да го следам на 3 саати да запишувам и ако не ми се подобри од апчињата тогаш најверојатно ќе морам во болница. Испив апче пред 1 час и притисокот ми е сега ист како што ми беше пред да се напијам. Сега малку сум и исплашена. Што може да се слчучи од висок притисок? Кои се последиците? И дали има нешто што природно може да го пијам покрај апчињава? :(

12. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Мамчки пак јас да се жалам што настинка ќе беше ова што ме врза за кревет очи неможам да отворам.вчера повраќав цел ден и сношти цела вечер само шлајм и последниве повраќања со крв ми се.што и да се напијам или да каснам за пет минути го враќам.се јавив кај матичниов после пладне е на смена.пукнав веќе неможам да издржам до 15 недела повраќав секој ден сега пак.кај да одам не знам веќе

13. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Девојки сите имате цврста столица а јас течна....има ли чаре за неа(facepalm).Да ве прашам утре треба да го продолжувам боледувањето и дали знаете која смена е буквата М.Ви благодарам(fingers)

14. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Добре дојде во клубов на висок крвен притисок (facepalm) јас имам 143/85, 141/82, и сум на Метилдопа 250мг на ден, мерам на сабајле и вечер притисок ... Ми рече да избегнувам солена храна кисела храна, туршија, мрсно .... (facepalm) да одмарам повеќе после работа.. .. Мене минатата недела ми течеше крв од нос, мислев дека е нормално зашто цела бременост сум со крвав секрет во нос .... Ама еве денес пак.. . (facepalm) а сабајлево имав нормален притисок .. Намали солено луто, кисело, благо, течности исто намали и лежи одмарај..... Ќе се среди .. Јас сум 32+3 недели

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.635
    Допаѓања:
    3.742
    Веќе решив солот скоро и да го исфрлам да истерам дај боже уште малку барем. Ти 250.. и мене на кутијава ми пишува 250мг а 4 на ден треба значи 1000 да не е многу тоа? И дали е ова индикација за царски или? :(

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Мене докторката ми рече кога ми е висок притисокот да пијам магнезиум :D

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Тоа плус Мг и Б6 во комбинација со Метилдопа....

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Мене за висок притисок ми помага лук секогаш, во рок од 10мин ми е во нормала. Јас имам една шема ,за да не бегаат сите од мене после,го голтам со вода.Ова од матичната ми е ИЉАЧ :lol: пробај ако не ти е гадно,стварно помага :)

19. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Сo пoкaченoстa нa крвниoт притисoк се ,нaмaлувa,крвoснaбдувaњетo нa плoдoт.Некa не те плaши oвa штo гo пишaв.Пиј oд aпчињaтa,oдмaрaј,јaди лук,oвoшје и сaлaти пoвеќе. Немoј сaмo дa мериш целo време,психички ќе се oптеретиш пoшo вaријaбилен е секoгaш oд време нa време.
    Теши се,влегувaш веќе вo девети,aкo имa индикaцијa т.е не се симнувa притисoкoт ќе се пoрoдиш пoрaнo oд терминoт сo цaрски. Девети ближи,не се плaши!:*
    Пaтем,мaгнезиум земaј..

@Annie.mk1 сегa oд 36тa неделa и нa цтг ќе се види дaли му сметa нa плoдoт и уште кoлку ќе си седи внaтре :) едвaј чекaм цтг oд пoнеделник.

Последна измена: 16 јануари 2019
  20. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Мене ништо не ми даде :)