Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.105
    Не, не.. Брисот не е пап тест!
    Со пап тестот се испитува постоење на кандида, хпв вирус, цин, карцином и сл. а со брисевите проверуваат постоење на кламидија, уреаплазма, микоплазма и патогени бактерии.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Еве ме и мене. :D
    Од сабајле бевме крвна слика и мокрача. Па на шетење. Супер си помиавме.
    И сега, разлутати :( Крвна слика катастрофа. Речиси се е под нормалните вредности.
    Треба да се чујам со докторката за саат време. Само да не ме прати трансфузија да примам. :x :worried:

3. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    и мене така ми беше па ми даде сируп да пијам. Не верувам да те прати на трансфузија, скраја треба да си ,,исцедена,, скроз

4. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Каков сируп пиеше? Јас тотема ампули имам ама не ми помагаат. А и искрено, полесно ќе ми биде сируп да пијам.
    Хемоглобинот ми е 87, а железото ми е 7.6. И секој месец ми се пониски и пониски вредностите. :(

5. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    ваков беше

Ова не е стандард сируп,него во форма на течно железо , баш тоа што ти треба,црвени крвни зрнца, го пиев една недела по 2 пати на ден , по една кафена лажика,и потоа до крај додека да се истроши само по еднаш на ден,добри 3 недели ме тераше сирупот. околу 450-500 денари е .

мене лекарот ми кажа дека за вредност на крв се гледа ХЕМАТОКРИТ она што му е граница најниска 0,37 чинам.

6. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Позитив на денот- Си ја видов буцка, и ваш е буцка право да ви кажам, 2 850, 49 цм долга!!! :rofl: Двометраш на татко и ќе биде. :) Постелката си зрее, вода намалена, ама кај мене тоа веќе 2 месеци е случај, наместена си е за раѓање, се си е таман! Само да ја чекаме да излезе, ама нека си поседи уште малку. Ако ја доносам до крај, има 5 кг да биде гарант, како тргнала. :inlove:

На Jagoda123 и butterfly.mk им се допаѓа ова.
  7. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Добар ви ден на сите :* и ние си се дружиме со фраерчето од сабајле сега моментално одмараме тоа е чудо колку е мирно хахаха само господ да не чува од лоши работи и нас и сите вас :) последниве неколку дена секретот воденикавко белинав :$ некако е ујачан малку ми е чудно али ми кажаа дека ништо не било само прчистување ми кажаа дека е брисевите и крвните резултати супер ми искочија се беше чисто,здравје во понеделник влегуваме во 9 па ке си чекаме терминчето :inlove: поздравчиња до сите вас :*

8. captivating

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Не знам што да правам, докторката ми рече да продолжам со по една ампула тотема на ден, наредните 20 дена па на контрола. :^)
    Па кога не бев трудна ми препорачуваа по 2 на ден, одреден период и по 2х2.
    И хематокритот ми е низок, 28,5 а нормално пишува дека е 40-56.
    Не се секриам за бебето затоа што повеќе доктори ми кажаа дека она ќе си земе се што и треба а за мене остатокот :D Навистина малата го цица животот од мене :P

А прашав и за брисеви кога треба да правам. Ми рекоа дека во 36 недела затоа што ако направам порано кога ќе одам на пораѓај нема да ми ги признаат и ќе треба пак да ги правам :^)

9. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    јас еве уттре идам на брисеви :) и ехо и свашта,ќе видиме што е како е :D

10. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    ее мила јас да ти кажам го пријавив мојот газда у трудова затоа шо несака да ми плаќа придонеси и плата да ми пушта а јас веќе два месеца сум дома на боловање.. август цел месец го работив и ми пуштил 10 ден плата у банка :@ шо тоа утре другиден ќе ми биде проблем за породилно.. плус јас му предложив сама да си ги плаќам придонесите за овие месеци шо идат и јас да си минам плата .. не сака.. го има фатено инат многу ѓавол фамилија се цел град ги зборува.. дури уцени пак да ми пушти и за овие месеци 10 денара.. сега чекам одговор од трудова да видам шо ќе биде.. спремен е и казна да плати ако ме отпушти.. ако му е длабок џебот нека си плати казна и мене оштета.... а ти ако си во ред работи си или ако си во сили плаќи си придонеси па отвори си породилно 45 ден пред 9ти месец...како и да е мојата ситуација е многу напната и да сакам да се вратам на работа не можам од шо нонстоп ќе бидам под стрес со тие :devil:
    пс.. денеска ми е роденден полнам 24 годинки.. па повелете на торта.... :^:

11. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Мамички вие што сте поискусни може да ми кажете кој е најдобар доктор во Систина за скрининг во 12 недела. Не знам кај кого да одам. Некоја ваша препорака.

12. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    феминки 22 недела сум, правев крвна слика се ми е ок, него ме буни холестеролот и триглицеридите,холестеролот ми е 8.37 а триглицеридите 3.1,како ви се на вас?

13. TSS

TSS Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    396
    Уффф брее што да кажам...финансиски сум во можност сама да плаќам ама па инат ме држи што тој треба да ми плаќа а не јас сама...ама здравје ако биде се како што планирам само за еден месец ќе платам сама придонеси па ќе си земам породилно.
    Туку бебушка денеска мнооооогу малку ја осеќам.цел ден 2-3 пати ако клоцна малку се плашам дали е се во ред со неа :( Не знам дали е нормално вака...понекогаш да не е толку активна??? :sweat:
    Но се тешам со тоа што утре ќе одам на контрола па се надевам дека беспотреба сум се секирала.

14. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    за бебушката не грижи се и јас синоќа малку бев во паника дека не беше толку активна како друѓите денови и од сабајле слабо ја осеќав ама фала му на бога многу ми олесна преку денот ја чувствувам цел ден еве и сега си мртка...сигурно и тие спијат па шо не се активни...

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    значи се изначитав на googgle и никаде не најдов дека е забрането бремена жена да лежи во када :@ овде на форумов се изначитав коментари како е забрането штетно и незнам што а ваму сосема друго и почнав да се нервирам за глупости :worried: :x

16. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

не е забрането, ама може да има последици ... сестра ми во 4ти месец од лежење во када почна да крвари и потоа од една настанаа илјада компликации . јас не сакам да ризикувам ... еве 9 месеци си се само туширам , па немам маки ... :D

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    и кажаа ли дека е од тоа.. од лежењето во када???
    еми тие со одат на топли бањи трудници.... во топли води ...???

18. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    да девојче и кажаа дека е од топлата бања... кај секој е различно , ама јас дали знам ваков случај дури и тушот ми е ладен :D велат дека топлата бања помага при болките на крајот од бременоста ама некако не ми се ризикува иако имам многу болки посебно со кичмата. а за тоа не знам ... јас сакав да одам во сауна ама матичниот не ми дозволи

19. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    хмм сите различно кажуват и мислат ..

20. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Добро утро мамички како сте? Ние како и секогаш разбудени и појадуваме денес сум среќна ке си ја видам балерината моја па се молам се да биди во ред, оти имам почесто болки во стомакот па се надевам дека се е во ред , ви посакувам добар ден :*