од 36 недела почни со цтг во гак или чаир па ќе ти закаже после др кога да одиш пак фати си ред и ќе си под контрола со лесно
@Vennera.aa ме потсети ова на твојата ситуација: https://m.kajgana.com/momentot-koga-kje-sfatish-deka-ti-povekje-ne-si-glavna
Дали кај некоја Ви се појавија Ca оксалати во урина ? Оффф овој 8 месец тежок..... Лом...за еден месец еден куп промени
Женски нормално ли е да се стврднува мешето во 23 недела? Ми се стврднува и мислам кожата ќе ми испука колку се затегнува. Се случува најчесто после седење кога ми е притиснато мешето. А и бебе е многу активно деновиве секој саат скоро по 5-6 пати се размрдува.
Хахахах баш вака, оваа фаца 90% од денот ја има синко, другите 10% ја гушка и бакнува (читај ја стега дури чкрипи со забите)
Јас имам слушнато дека понатаму во бременоста се стврднува така ама си мислев да не е рано уште во 23 недела. Инаку за калциум оксалати сега видов дека си пишала и мене ми се појавија во мал број на последното испитување, а и приметувам дека урината ми е некако заматена. Матичната ги виде резултатите и не ми рече ништо... Јас отпосле пребарав на нет и прочитав дека нормално е да се покачени во бременоста ама ако потрае можат да предизвикаат камења во бубрезите па ме фати малку страв. Ако ти каже нешто тебе докторот те молам извести ме.
Сигурно @FreeMind мора да мине има мало подобрување од стартот ама далеку е од совршено. Мало е душиче и него во главчето којзнае што мисли му се вртат, а незнае да се справи со толку силни емоции
Не знае мало е. Се што чувствува го имаш на лицето. Не му е лесно сигурно, али ќе помине па ќе се смеете. Зачувај некоја слика од него намуртен во периодов
Zdravo devojki, jas sum 31+4 vcera bev na pregled i mi pisuva za cervix 38mm, malku sum vo panika treba poveke da odmaram ili? Fakticki 4 prsta sum otvorena a mnogu e rano za poragaj.
Девојки прегледот во 12 недела и скринингот,прегледот е вагинален или....И нели е стресно и болно земањето со спекулум во бременост за пап и брис,сепак се чепка и е стресно за мајката.Вие како поминавте?Ви благодарам,ве