После 10та недела јас вагинално ехо и спекулум не видов. Односно во 16та недела имав контролни брисеви поради тоа што имав уреаплазма па пиев антибиотик па матичниот мораше да се осигура дека ја немам веќе и ми зеде контролни брисеви(нормално со спекулум). Прв скрининг ми правеше со ехо на меше
Na mene duri vo 30 nedela me gledaa vaginalno i imav pregled doktorkata me proveri dali sum otvorena, ne boli toa tolku mnogu, poveke e neprijatno, skriningot i prviot i vtoriot bea obicno eho, prviot vo 12 nedela go pravev kaj privaten doktor a vtoriot go pravev vo drzavna kaj specijalist i mnogu sum zadovolna, isto taka ne me bolase ni za brisevite mi bese poveke neprijatno, ama se se izdrzuva
Супер фала мила, по некоја логика викам чим е за бебиња, а пишува и за возрасни може викам веројатно не штети али подобро да си прашам , зошто во составот пишуваше дека содржи алкохол и парфем
Ne, i ctg mi pravea i me prasaa dali sekojpat sum imala takvo ctg so takvi nepravilni rezultati t.e so nagli iskacuvanja i paganje na krivata, ama na kraj mi kazaa deka rezultatot e nosen kaj doktorot da go pregleda i bilo okej.
10000000 % може хип за бебиња но ако ептен ти е мисла можеш кокосово масло да мачкаш, јас тоа си користев.
Каде одиш на преглед? Оди утре земи си второ мислење чисто да си бидеш сигурна. Четири прсти се многу може не те провериле добро.
Ај ако можеш пиши ми од каде го зимаш, и дали само стомак мачкаш со него или цело тело...и дали тоа е специјално за тело или ?
Мартке, ајде сите го поминавме тоа, се преживува! Непријатно и нелагодно е ама шта се мора није тешко, ќе го поминеш и ти. Чим дури и после 30та недела им земаат брисеви па за во 12та не е проблем, сеа кога гледам од оваа перспектива од кога ги поминав... прави се што ти кажуваат, мора да си правиме контроли и испитувања
А по што заклучи ти дека си 4 прста отворена? Така ти рекоа или по ова дека цервиксот е 38mm? Должината на цервиксот не е колку е отворен, баш напротив колку е пократок толку повеќе има ризик од отварање. Мислам дека твојава е добра мерка за цервикс.
@FreeMind слики и видеа колку да сакаш, поголем дел се како ова што го постира @Elena ena две ипол години е малиот, разлика се 2г и 5м без некој ден, знев дека ќе биде тешко ама не очекував дотолку
Не мила тоа е тегличка кокосово масло го земав од Зегин околу 300 денари, органско е. Јас го мачкав буквално секаде! Меше тело пред спиење на рацете прекрасно е. И ми остана во навика па продолжив и бебе да мачкам со него - кожата и мојата и нејзината е прекрасна. Иако голема улога играат гените во појавата на стрии, јас немам ниедна никаде, ни на меше.
Ааа Мартка не така мене Ивановски ме гледаше вагинално и тоа беше прв пријатен вагинален преглед у моја каријера А за брисеви ич немај гајле,таа потекла доле се здебелила ништо не се осеќа