Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    За да не се стегам кога ќе ме шири со спекулумот при земањето брис за пап,многу се стегнувам и ми е страв да не му наштетам на бебуш.

2. lady.N

lady.N Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.132
    Повеќе со дијазепамот ќе му наштетиш.;) А и нема зошто да се стегаш не е воопшто болно ако се опуштиш и кратко трае.

На Ringishpil_ и Martka им се допаѓа ова.
  3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.373
    Допаѓања:
    119.548
    Аиии зошто се плашиш толку? Не е ништо страшно и ништо нема да се случи на бебе, тоа е дааааалеку од спекулумот. Опушти се и мисли само на убави работи тоа е многу кратка постапка и брзо поминува. Немој да пиеш дијазепам, подобро да бидеш згрчена во тие 2-3 минути колку што трае земањето брисеви, помалку штетиш на бебе. Со лесно и со убава мисла се ќе биде добро:inlove:

На Martka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Како мислиш до 40та недела да се држиш ако од еден преглед се плашиш? Ајде малку похрабро, што е ова дијезапам ради вагинален преглед. Опушти се скроз, ама скроз и се ќе биде во ред.

На Elena ena, Eni.r, Emma2 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.858
    Ќе терам некако ќе стиснам заби а и вие сте ми тука мили мои за поддршка:l::l::l:.

На Elena ena, Софија 88 и FreeMind им се допаѓа ова.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Ние сме сите тука за поддршка. Затоа и е темава. Ајде нема да боли ич верувај. Гледај некој позгоден лекар да одбереш и 50% од работата си ја завршила:))

7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас носев машко а стомакот ми беше како на сликата за женско:D

На Ringishpil_ и Bella* им се допаѓа ова.
  8. Kiki9999

Kiki9999 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2018
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Zenski, mi ja izgubija kniskata vo drzavna a vnatre mi bese i livceto so krvna grpa. Pred poragaj sum 38 nedela. Pa me interesira dali na transfuziologija cuvaat sistemski podatocite i dali moze da odam da mi izdadat novo livce so krvna grupa ili moram pak da se maltretiram da zimam upat od maticem i da davam krv

9. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Ете така ајде малце оптимизам, што е ова дијазепами, па знаеш дека лекарства во бременост ни под разно не се пијат...башка првпат не праиш брисеви, знаеш дека секое земање брис е зезнато,никогаш не е уживанција, ама пак ќе кажам што се мора,мора се! Ееее ти ја немаш мојана матична, таа ми бута спекулум а после разговара на телефон, пошо нели баш во тој момент мора некој да ја бара а сестрата обавезно и го дава на уво, па ќе земе да размислува (односно кај мене активноста ја прекинува) па ќе отиде до биро нешо да види некој документ, ехеее низ шо све ја поминувам со спекулум у мене, ама стискам заби и тоа е, знам дека е за виша цел и морам! Ајде уживај и пиши шо си направила :hug:

На Martka и srekice им се допаѓа ова.
  10. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Не е толку тешко секое дете со своите потреби, бебе да немаше грчеви не ќе знаев дека имам уште едно дете ама синко одбива да ја прифати бебка, стана многу плачлив, плашлив несигурен ме секира. Гледа на секој можен начин да привлече внимание, кога ја дојам буквално на се е спремен имам пишувано поопширно во мајчински. Најмногу ме загрижува што во последно развива некои фобии без врска, си плаче од сенката, плаче кога татко му не е дома го бара да си дојдел зошто му било страв од нешто. И сите тие испади се кога и посветивам внимание. Замислен е и тажен а кога има шанса веднаш агресија покажува ги фрла нејзините работи, мафта околу неа со раце, нозе скока и така мал милион вакви ситуации. Голем емотивец е, за мене приврзан премногу, цело внимание беше негово и оддеднаш се подели, ама ќе биде се со тек на време.

11. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    @Emma2 фала ти Ема ке го направам утре ке го пробам и тоа, само нели е многу голема количина на мед ако се јаде на секои три дена? :) а маџунот има ли рок на траење имам еден од лани незнам дали има рок?

Ако си крводаридел побарај на трансфузиологија кај црвен крст треба да те имаат во систем, јас од таму успеав да си извадам картонче на тој начин кога правев киретажа, пробај замоли ги кажи им за ситуацијата :)

Последна измена: 16 јануари 2019
  12. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Се надевам со тек на време ќе ја прифати мила само трпение, истиот страв ме јаде.... Што ќе биде ми е страв.

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vennera.aa

Vennera.aa Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2014
    Пораки:
    1.188
    Допаѓања:
    7.590
    Да стопли времево да излеземе од дома одма ќе е друго, дете ќе истроши енергија и ќе нема време да размислува за глупости ќе му се разбистри главчето, вака цело време дома што ли не ќе смисли уште. Само од тоа се плашам да не му остане траума, се друго ќе помине

14. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Мене не ми е јасно кој термин да го рачунам за краен :lol: на првкот скриниг ми кажаа за краен ке го рачунаш 23.03 добро се до вториот скрининг кога рекоа дека недела дена речиси е помало и така беше на наредните два ама терминот не го сменивме, а пред два дена кога бев на преглед па беше недела дена понапред и сега??? 23.03 или 15.03 :D

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.887
    Допаѓања:
    77.412
    Најубаво терминот од првите два прегледи. Тој е најточен :)

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не би требало,, мислам дека многу деца поминуваат низ истото, тоа и ќе ме теши мене, ќе не фати топло време таман

На Vennera.aa му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Дали навистина киселините значат дека на бебето му расте коса? Два дена еве имам киселини, со првото немав ич и немаше коса:)
    Легнав да спијам демек ама половината ме вие:|

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    Само два пати имав кратки киселини и тоа од јадење ми беа а бебе се роди со косичка и тоа баеги.

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    И моево е голем емотивец, со мене и со сопругот си спие , досега се немаме одделен повеќе од 2 часа. Ептен е приврзан со мама , што да прави ракче во хороскоп е :inlove: јас пак поради тоа мислам ке го сака бебето , уште сега го гали во мешето , се надевам така ке остане добар и послушен и понатаму:)

Не се плаши душо па сите поминуваме низ такви прегледи. Знам непријатно е чувството ,но брзо поминува . Незнам за другите но мојот матичен ми прави муабет додека ми зема брисеви , баш како ситуацијата кога како мали примаме инекција и докторката те прашува за име презиме каде живееш и оп , веќе те боцнала :D

Последна измена од модератор: 17 јануари 2019
  20. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Незнам дали има ваква тема.
    Правите ли лесни вежби во бременост?
    Јас три месеци ги лежев,накачив доста кг,и сега како атрофирани да ми се мускуливе на нозеве,кога треба да клекнам а избегавам клечење позади колента како да ме затега,како скршени да ми биле нозеве долг период.
    Гледам да пешачам без форсирање но не е некако доволно:|