Женски дали некоја од вас била на скрининг за срцето на бебето во Прилеп кај др. Драшко? Дали можите да ми кажите цена, колку чини тој преглед?
@FreeMind вечерва не спијам, те чекам да пишеш дека си се породила Пооди малку по скали, чучњеви направи, со рацете лактовите потпри се на фотеља поднаведни се и мрдај со задникот лево десно, така ми кажале за поубаво да се намести бебушка за излегување и побрзо отварање Со лесно
Не важи два месеци боледувањето туку до датумот до коаг ке одреди комисијата...и јас сум на боледување и со конзилијарно второстепена комисија ми даде до 31.1
@FreeMind ајде мамичка со лесно да не ми се гришиш за ништо за многу кратко ќе си го гушкаш тоа мало миризливо човече.само храбро па ние нели бевме жени мајки кралици.те чекаме за брзо со најубави новости hug:
Лелеле јас ова го правев од 26-28 недела зашто имав болки во грбот и кичмата многу ми помогна, можеби затоа бебка веќе се наместила
@Martka неможеш да земеш одма конзилијарно има ред ,прво добиваш 15 дена,па 1 месец ,па пак 15 дена да се заокружи бројката од 60 дена.Е после тоа од комисија ти пишуваат да се јави на тој и тој датум со конзилијарно мислење.Доколку одиш во приватна клиника и докторот смета дека имаш потреба од лежење дома тогаш ти даваат конзилијарно кое важи 2 месеци но комисија пак продужува месец за месец што и е логично многу работи можат да се сменат за тој период.Тоа не се плаќа,а ако не си им пациент и отидеш им кажеш дај ми конзилијарно сигурно нема да ти кажат важи нема проблем.Јас имам три шифри на тоа конзилијарно .Читај убаво што пишуваат на боледувањето се убаво објаснуваат. @FreeMind има право @S.J.Parker и мене прееска една колешка што пред некој ден се породи а е жив коркач најголем на цел свет се породи со леснотија,отишла со три прста отворена и офкала и некоја и рекла од тие што биле у соба да прави чучњеви и да мрда така и вика замисли си дека си се напила кетонал и чекаш да делува апчето и со три напони го родила. Ти држам среќа да помине се брзо и лесноhug:
Денес го заприметив првиот колострум од градите Иначе каков е Морфолошки скен? Колку се наплаќа плус од обичен преглед? Читам на мајчина книшка наредно е тоа.
Поздрав до сите нас кои незнаеме што не чека на породување Дабро да се прочита ! https://www.fakulteti.mk/mobile/news/17-07-13/doktore_sakam_carski_rez
Аирлијa! Некa имa зa бебе дa цицa и дa се хрaни здрaвo. Јaс сум веќе 36тa ништo немa. Имa ли нештo зa стимулирaње,пoттикнувaње?
Ти благодарам мила, амин само, сакам да го дојам. Незнам за стимулација, со првото ми сд појави некаде во 7ми месец сега малце порано, не очекував може наеднаш ќе се појави кога ќе се породиш, пробај со стискање со измолзување незнам...
Фала многу мила,значи си има ред.Ок .Да не знаеш кои се во конзилијарното во систина.Прв пат ми е и малку лутам.Ти благодарам Те
Мамички мои еве трет ден мојата голгота со настинкава и повраќањево никако да заврши.денес примав инафузија сега малку ми се потсмири желудников ама устава ми е многу сува а вода неможам да пијам ми се гади повеќе кажете што да се напијам што да земам неможам веќе
Кај некои порано, кај некои покасно, а кај некои дури откако ќе се породат. Ич да не го мислиш Немој да стискаш и да стимулираш. Така и матката контрахира. Сѐ ќе си дојде со ред
@FreeMind конечно ќе го дочекаш денот кога ќе се гушкате со бебка.Јас и ти сме тука некаде 38+4 сум денес бев на цтг и ехо и ми кажаа дека се е во ред и со бебушот и со мене и правец дома а контрола на 24 јануари.Се надевам дека до тогаш ќе има нешто и кај мене, ама на овој мојов изгледа не му се излегува топло му во стомакот а јас едвај чекам да се олеснам.Те и ти посакувам со лесно