Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Чим сме се фатиле на орото, тоа ни е сеа. :) Ужасен ми е периодов, ама ќе помине. Впрочем, што не поминало? :)
    Ти пуштам добри мисли, ти веќе и повеќе од пола пат си поминала. :hug:

Ive13 likes this.
  2. Ive13

Ive13 Популарен член

Не знам кралица моја настинав многу прв пат вака и пак повраќање и со инфузии завршив.депресијава пак ме нападна и така.што да ти се жалам повеќе досадна ќе станам веќе ;(

3. Ive13

Ive13 Популарен член

Не знам мила маж ми челични нерви да имаше ќе му попуштеа ама убаво се држи сега за сега.вчера кутриот ми вика сакаш нешто посебно да ти направам за јадење па вечера ми правеше а преморен со ќерка ми па од работа јас депресивна вкрај и на крај му се налутив зошто спрајт ми се пиеше а тој немал купено а кај да купит 22 часот се беше затворено аман неможам да се поднесам јас самата а не пак домашниве ;(

4. Elena ena

Elena ena Популарен член

Добро е женски , ми се спушти притисокот . 110 со 70 сега мерев , а и немам главоболка толку , веднаш се осеќа . Лукчето почнало да делува . Сега кога ке ја легнам да спијам :rofl: до вечер нема станување . Благодарам на сите за советите:hug::l:

NNA, duffi, ***Bony*** and 4 others like this.
  5. 0ли

0ли Форумски идол

Панделче, има нешто ново? :inlove:

@FreeMind со лесно, те чекаме сите, и трудни и нетрудни :rofl:

Со лесно и на другите што сте при крај, за брзо ќе има гушкање најубаво :f:

6. Adeline

Adeline Популарен член

Леле исто, за глупости се лутам и му велам ти мислиш лесно е да си трудна:D Среќа не разбираат, има мажи не се замараат, па све на тебе останува.

Софија 88 likes this.
  7. Ive13

Ive13 Популарен член

Среќа голема инаку ќе се доупропастев со депресијава.јас имам и ќерка три години има па и неа ја имам скроз запоставено леле до кај ќе одам вака ќе спобудалам мислам готово.

8. Adeline

Adeline Популарен член

Ќе издржиш само мисли позитивно,ќе се вратиш во нормала, одвај му правев јадење на син ми, одвај мрдав па се вратив колку толку, господ ќе ти даде сила:hug:

Ive13 likes this.
  9. Ive13

Ive13 Популарен член

Фала му на Господ и вас што ве имам на форумов да се изнаплачам да ми олесни малку.и мајка ми ја имам пресеќирано само плачам само се жалам.мора да се издржи ајде со Господ напред :*:hug:

Adeline likes this.
  10. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Немаш ништо не се секирај два пати ми покажуваше и два пати правев уринокултура и секогаш излегуваше чисто, сигурно се е во ред, опушти се :)
    @Ive13 мила многу ми е жал кога читам, дај најди некоја занимација прави нешто, имам две игрици на моб заразни се ако сакаш да ти ги кажам да се занимаваш со нешто да не те маваат бедови или раздвижи се малку незнам што е паметно ама сигурно постои некое решение те :hug: :*

Мешиња како се снаоѓате со несоницата? Веќе два ти вечери по ред се вртам во кревет по саат два додека да најдам позиција и да задремам некако, бебишка е мирна ама мене место не ме држи де жешко де ладно де на лево де на десно око неможам да склопам |-) |(

Last edited: Jan 18, 2019
    Мариаа. likes this.
  11. pandelka

pandelka Популарен член

Оли ќе видиме, уште е рано. Вчера бев на преглед, се виде сакус во матка ама бетата кочит... Јас не би била јас да немат некоја пречка.

ma4e1311, 0ли and duffi like this.
  12. Ive13

Ive13 Популарен член

@***Bony*** ох мила ти благодарам спуштив и јас една сварно се заразни.страв ми е да излезам има многу мраз пред некој ден за малку ќе паднев и маж ми ми забрана ако не е тој тука да ме држи да не излегувам.ајде подобра сум сега со ќерка ми боиме во боенкиве се надевам за ден два ќе бидам нормалнаааа.те :hug:

Elena ena and ***Bony*** like this.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Женски јас не сум јас ако не ми работи мозокот 200 на саат, само некои црни мисли ми проаѓаат.

Од кај негде почеток имав цело време одбивност кон храна и намален апетит.
    Од кај 6та недела почнаа утрински мачини и повраќање и неможев ништо во уста да ставам.
    Е сега во 10 та се наеднаш прекина, немам утрински мачини, нит повраќам ни па имам одбивност кон храна.

Има ли на некоја така да и се случило, се ли е во ред? :worried:

14. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Еве јас ги немам веќе,на сабајле може малку само да имам некое гадење ама далеку од тие јаки симптоми и мачнини што ги имав. И нормалано е,не се секирај :)

ocicka2014 likes this.
  15. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Друго прашање ми е Фемибион 1 заклучно со 13та недела ли се пијат, од 14та Фемибион 2?
    Работата е што ако купам ново пакетче од 1 ќе ми остане пола, дали може во 11та недела да си почнам со 2ка?

Happyinlove likes this.
  16. ***Bony***

Мило ми е штом си подобра ајде нека поминува тој период и нека не се врака повеќе, уживкајте со керкичата ве :hug:

Ive13 likes this.
  17. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Леле мила истата сум, прееска тоа му викав на маж ми ако имам болки ова она, зошто ги имам, ако ми ги снема па сега нормално ли е да ги нема...крај не ни се наоѓа и нас, изгледа самата "состојба" не тера да мислиме вака...

Само нека е арно, нека чува Господ :hug:

Martka and ocicka2014 like this.
  18. ***Bony***

Јас еднаш дадов свое мислење за ваквиот прелаз и многу ми искараа сега нема да се мешам само ке ти кажам јас бев само на фолна до 14гн потоа почнав со фемибион 2 значи 1 не примав воопшто, твое си е не се мешам

ocicka2014 likes this.
  19. Nane26

Nane26 Истакнат член

И да го допиеш Фемибионот 1,и да се префрлиш на Фемибион 2, од кога ќе ги завршиш 1,ништо нема да се случи. Мој совет,малку поопуштено треба кон све да гледаме,и да не бидеме толку ригорозни. Поздрав и секое добро.

20. 0ли

0ли Форумски идол

Ајде позитивно, ќе осети бебуш дека мама е позитивна и ќе си седи таму во топло :inlove:
    :f:

@Verba, Martka and pandelka like this.