А од колку мг. 500 ли? Да пробам и супа и чај мада многу многу не им верувам @FreeMind имам пиено чај со ѓумбир ама и мене не ми одговара многу, лут ми е и ми се чини полошо ми прави, сега скрос малку нарендам како за вкус.. малку ставам
Oд 500дa.. Белa,пред бaдникoт дoбив нaстинкa. Нoс зaтнaт,пa сув,грлoтo ме бoлеше,имaв секрет кoј не ми се спуштaше вo грлoтo. Супa сo бибер,ѓумбир жешкa изеди две чинии. Мнoгу бибер. Oвoшје мaндaрини лимoн пoртoкaл вo изoбилствo. Пaрaцетaмoл пиев пo еден превентивa дa не кренaм темп.a зa грлoтo пaнтенoл зa шмукaње. Амa супa жешкa сo бибер и ѓумбир oбaвезнo! Штo ти е Мaријa? Штo симптoми имaш?
Страшна главоболка.Пробав со малку кафе,лимон,да спијам ништо не ми помага. Мислам ќе ми експлодира главата
Вчера аронија се настегав, дека нели железово да го опраам, и сеа читам требало дозирано во бременост да се јаде А си видов две мали модринки на нозе незнам дали сум се удрила или... абееее paranoja my good old friend .. Не ми се смејте
Мешиња што сте веќе во 9ти, му се случило ли на некој да му се гади и лошење цело време да има? Овие два дена од кревет не можам да станам, сила ич немам се осеќам како на почеток на бременоста да сум..
Фала женски. Не ми беше до притисокот го мерев,не знам зошто толку почна да ме боли може од што се изнервирав вчера нешто. Се напив парацетамол и плус б6 ми помина. Само ми беше страв да не е многу рано да пијам парацетамол,ептен се плашам од апчиња додека дојде 4 месец. Фала ви најмногу
Не повраќам ама гадења како што имав на почетокот и апетит намален, железото ми е ок, пијам апчиња ама ме чуди што одеднаш ме бутна во кревет сила нула
Јас се осеќам така Железото 6ка на апчиња сум апетит мн слабо имам, чести гадења имам ама не повраќам, гадење имам од што беба желудникот лом ми го направи.. Него чекај сеа да ве прашам нешто, во бременост ми излегоа бемки од оние што се над кожа( висечки ги викам ) малечки ептен ситни и кожа боја се,знаат да болат ептен кога ке се закачат во некое конче ситно( ми се случува да се закачи таква бемка во оние тенки кончиња од чипка како ластици се). Е сега имам на едно место баш каде што стои прслук под града. Обично прслук носам само на излегување по дома сум во оние како беби дол без потпунки без ништо. Сега ме пецна и да видам што ме боли кога има што да видам, местото црвено и како исушена е темна како засушен крв, ме чеша, не ја чепкам ама осеќам ке ми се скине од прскукот што се трие.. незнам да паничам ли знам бемка не треба да се гиба
Јас имам таков израсток на градата баш до брадавицата. Пред бременост не ми сметаше воопшто и не се замарав, во 3ти месец од што ми растеа градите ми порасна и израстокот и во капење го поткачив и мн јако ми крвареше.. Бев на доктор, па ме пуштија на хирургија и дека бев 3ти месец трудна не ме ни чепнаа само ми ставија ханзапласт и еве уште сум со ханзапласт секој ден сама си правам преврски Ми рекоа сега при крај да појдам да го средат, за да не ми смета после, ама уште немам појдено.. Ништо страшно, стај ханзапласт ако не е мн големо и не ти крвари, само никако немој да го мачкаш со нешто.