Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Ти да си земеш магнезиум и весник и да си чекаш :D
    Предвесник се дека следниот месец ќе се породуваш. Се подготвува матката подолго време за завршна фаза.

Како на пример кај мене. Синоќа не излегов од тоалет до 1 часот, контракции на 22 минути, па почна лошење и киселини викам бебе не нагоре надоле треба правецот го футна.
    И после тоа се смени динамиката на две минути, па на десет и сум заспала. А мислев да се облекувам, среќа си легнав само ќе се акав.

Ова како некоја видео игра за кревање паника низ дома, дури и кучето ми се вознемири.
    Следен пат и комшиите ќе ги уклучам во процесот активно следење на породилни болки.

Она што јас го научив овде е дека треба да е на точно време и да боли. Се друго е лажно, а лажњаци на крај еден куп. Ако немаш друга работа ќе се возиш до болница. Важно бебе не искача лесно.

На Kitten, Ive13, Vaga~ и 12 други им се допаѓа ова.
  2. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477

39 овие дена треба нешто да се случи, секој ден се потешко станува :worried:

3. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Зависи кај кого како.
    Кај менеболките беа во интервал од 5-8 мин и не беа нешто многу јаки,онака. Да не ми пукна водењакот сеуште ќе си лежев дома и ќе чекав болките да ми се јавуваат на еднакви интервали и да ми бидат посилни.
    А ако го чекав тоа сигурно процесот на пораѓање ќе ми почнеше дома :D :D :D
    Кога отидов во болница веќе бев 4 прста отворена.
    Затоа мислам дека кај секого е различно.

На FreeMind и Bebulleee им се допаѓа ова.
  4. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Да кај секој е различно. Јас во 32недела имав контранции првин почнаа на различен интервал и за неколку чаша дојде до 1мин на 30сек.. А ич неотворена :worried: после бебе ако не го извадеа царски ќе седеше и после термин. Инает 8)

На hello-kitty.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Секако кај секого различно.
    Ама јас сепак ќе си чекам болки на ист интервал:)
    Кај мене беа три на 22 мин, после на две минути една, па на десет. И сум заспала. Барем на ист интервал да се не мора да боли многу многу. Или водењак да пукне. Нешто барем да е во склад со теорија не сум ваљда до толку под посебен случај :)

Иначе на интервал од 5-8 минути јас дома не би седела, до 15 мин макс.

На @Verba, Happyinlove, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Јас на твое место досега барем два пати ќе возев до болница и назад. Алал да ти е жено :*

На an4ii, NNA, FreeMind и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @FreeMind .Ајде некa излегувa твoетo пa дa се излеснaм јaс.
    Фaлa ти нa oдгoвoрoт!:) Претхoднo не сум имaлa никaкви бoлки вo текoт нa изминaтите недели. Снoшти пoчнa дa ме бoли,кaрличнa пoлoжбa и пoчнa скрoс дoле дa ме удaрс пубичнo и дoпoлнителнo дa ме бoли. Целa вечер ме бoлеше и вooпштo не сум спaнa. Утре ќе звoнaм кaј мстичнa зa преглед пa и нa цтг ќе ме прaти .4 недели не сум билa нa кoнтрoлa. Зaмисли oд цтг излегувa oди си дoмa спремaј тoрбицa:D пoшo и oнaкa цaрски...
    Еве сегa пaк истo ме бoли.

@FreeMind .Женo тoлку ли е лaднo пo Џермaниите пa штo не му се излегувa нa твoетo или ти ги тестирa нервите?

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Ако си секако за царски твоето редовно да си го следиш со цтг да нема изненадувања. Вие сте посебен случај не сум ве студирала детално. Ич мене не ме чекај ќе ти дадам пропусница :D

Има уште една недела до термин и си седи. Сега ми тестира трпение и си игра контракции, али не може да е уште долго до една плус над термин ќе ја толерираат. Сега со арно се убедуваме да испадне неделава, после следи хемија.
    Иначе следна недела до -20 се очекува овде сибирска клима.

На Ive13, an4ii, LoveHope и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161

Да да априлско бебе сме, сега ќе се пријавам во темата.

@Emilimi , и ти си тука некаде со нас.

@FreeMind , сеуште не сум била на курс за породување но од тебе се научив :). Ајде со лесно, изгледа бебка сака да се топли во меше уште :)

На Emilimi, FreeMind, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Има разни случаи,знам комшика не доби болки а беше отворена и лесно и брзо се породи(тоа ептен ако имаш среќа):)
    Јас со првото имав цела бременост како по учебник,на крај фатив болки дома..си ги истрпев херојски добри 3-4 саати, цело време течеше и водењакот по малце,и нагон како за вц...кога отидов во болница,гледам околу мене се дерат,викаат корнат се околу себе си викам изглеа тек треба да ме фатат јаките...:Dкоа седнувам на ЦТГ болките супер јаки:)Се качив на бокс насмеана,се породив за саат без да писнам.;)Докторот се чудеше као сите тука плачат,ти се смееш:D ..Прв пат станав среќна поради болните менструални циклуси кои ги имам,може тоа ми помогна да ги издржам и болките,но сепак секој организам е различен..Битно психата е многу битна,само смиреност и позитивна мисла;):inlove:

На ***Bony***, Kitten, paleska3 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Да знаеш колку би сакала ова да биде и мојата приказна :)
    Или како на @Vennera.aa второто. Цел ден си разговаравме на темава, рече ќе иде да провери цтг имала термин и за два саати пиша дека се породила :)
    На тие курсеви научив да гледам позитивно на породувањето. Толку многу корисни беа за мене да го сфатам цел биолошки процес како оди и дека самиот чин на породување е само последниот дел од приказната. Навистина нема место за страв на крајот. И да одиш на тие часеви.

Овде топло препорачуваа да се седи дома додека не дојдат појаките болки (ова за прво дете не важи бидејќи не знаеме точно. Овде најкасно на 15 минути да се упатиш кон болница. Ако живееш подалеку и порано секако). Сите совети водат до тоа дека не можеш да не сетиш породилни болки. Едноставно е невозможно. Сакам да го олеснам процесот и чинот. Колку можам толку. Се останато зависи од среќата. Само да не завршам на царски и вакум само да заврши се природно тоа ми е желба.

На некого може сум му досадна со постовите на крај, али јас уживав да ги читам Мила,Верба, Лаки, Бела, МамаЈана, Венера како известуваа во секоја секунда промени. Јас учев од тоа и се соживував со секоја така да доволно пати се породив :))

Последна измена: 20 јануари 2019
    На Vennera.aa, @Verba, ***Bony*** и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    @FreeMind ti uste dremes vo temava? :P
    ajde veke uste ti ni ostana od nasata grupa :D
    ajde guskaj bebko vise go pretera :D

13. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Точно е тоа дека ако имаш болна менструација , подобро ке ги издржиш породилните болки. Јас 2,3 пати како девојка (не дека сега сум стара , 25 години сум ) се имам онесвестувано од менструални болки, и можеби затоа и мислам дека не поминав лошо на породувањето со првото синче. И јас како тебе мислев дека допрва треба да ме фатат појаки болки.

На Ladyyyy567* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Абе ај си избегавте и ме оставивте трудна форевер :P
    Само кога ќе ви дојдам на доење темата има лом да биде! ]:)

На Nina 2014, @Verba, Bebulleee и 5 други им се допаѓа ова.
  15. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Изгледа и мојот мешко се спушти доле, осеќам олеснување,кога ке се најадам веќе не ме боли под градите туку можам нормално да си седам без да прилегнувам :rofl:. Сега го осеќам ептен ниско доле кога удира. :inlove:

На NNA и FreeMind им се допаѓа ова.
  16. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    pa ajde veke...heheh :D
    so lesno mila so NAJlesno !!:l:

На NNA и FreeMind им се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не. 36+1 влегуваш 9ти месец.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Kade se ocekuva -20???? Iiiiii daj ne me plasi ic nejkam tolkav stud :( Kaj se naogjas ti mila ?

19. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Јас сум јужно на боденско. Кај нас и да сака не може толку ладно од климата овде.
    Сибирскиот бран ќе дојде од Полска, ќе го собере Берлин и Баерн северен, Касел и ќе оди накај Хесен. Али нема да ме изненади и северот да го фати цел.

Така најавија али знаеш со метео како оди од ден на ден се менува.
    Не да не сакам туку мразам ладно и снег и дожд.

20. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Isto i jas mrazam i ladno i dozd i sneg. Ajde da se nadevame deka nema da e tolku strasno. Mada kaj nas denes -7 (facepalm)