Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Таман е штом е се во ред:)

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Од самиот почеток и мене контролите ми ги закажуваше матичната на 4 недели. Долго ми се гледаат :D
    Последно бев 32ра недела, сега сум 36та или утре или друг ден ќе одам и ашшшш толку :D

На only44you и Мариаа. им се допаѓа ова.
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    јас до сега секоја недела одев,сега ми се фати нешто повеќе од 2 недели ради што докторот беше отсутен и еднаш одложив бидејќи не можев да се сменам на работа. На почеток до кај 12та недела мислам дека секоја недела се оди ради што е почеток на развивање па мора да се следи,срцева акција развивање на органи растење на коски димензии на екстремитети... Потоа на 3-4 недели зависи од состојбата и потребата.

На NNA и Мариаа. им се допаѓа ова.
  4. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    По некое правило доволно е само еднаш во месец мене мојот др и на месец ипол ми ги закажуваше еве сега сум за 5 недели ке си пукнам до тогаш, едино ако има нешто ми има кажано дека можам да одам порано. Имам читано дека некои одат на две недели дека не смета ехото мене ми е шубе неможам и онака не ги сакам болниците а и некако брзо ми леташе времето освен последната пред преглед секогаш е најдолга :D ако си бил плодот во ред добро поставен и имал срцева акција нема потреба пак да го гледа тоа е многу малецко тогаш таман во 12гн имаш скрининг брисеви се на едно :)

На Happyinlove и Мариаа. им се допаѓа ова.
  5. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Фала на сите. Срцки сте.
    Јас од 5та па до крај на 8ма идев секоја недела,дури на неколку дена поради што имав некој исцедок и малку крв,од кога сум под терапија и се среди тоа на последен преглед др ми рече нема потреба толку ретко се е како што треба,прво се израдував ама сега некако ми дојде многу време.:lol: Од денес сум 11 недела,и одвај го чекам скринингот. Реков да идам на уште еден преглед пред скрининг,ама храбро ќе си чекам(fingers)

На eci85, NNA, Happyinlove и 2 други им се допаѓа ова.
  6. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Мешиња не е нешто посебно ама мора да се пофалам што правев до сега за малата лепотица :) :$
    received_368740983916141.jpeg

На Nalla, Ygritte, mamaJana и 26 други им се допаѓа ова.
  7. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Isto i jas. Posledno eho mi bese vo 28-ma nedela, a sega sum 34-ta. Vo vtornik ke bidam 34+6 i togas sum na kontrola za ctg. Ne znam dali ke mi pravat eho, a bi sakala.

8. @Verba

@Verba Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2017
    Пораки:
    710
    Допаѓања:
    2.214
    @FreeMind да јави до каде е ...
    Брутално искрено ќе бидам, отварам да видам ти како си

На NNA, cinderella5, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Душа моја:hug:
    Ќе идам над 40ка, сега само го пцујам докторот што ме легна две недели за скратено грло. Он ми е крив.
    Не можам веќе ни позиција за спиење да најдам и на лево и на десно ни е тесно па некако полуисправена подзаспивам. Нема милост :(

На NNA, S.J.Parker, Happyinlove и 4 други им се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ohhh dusaa... Izdrzi. Moras !!! Potpolno te razbiram. Ajde mila, uste malce ostana... Uste mnogu malce :l:

На NNA и FreeMind им се допаѓа ова.
  11. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Ти оти не спиеш?

12. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Nikako ne mozam da se namestam vo krevet, izgorev od kiselini ( ni tableti ne pomagaat ) i plus mazot mi go trpam na uvo kaj sto mi grci. Ke poludam veke (facepalm)

На NNA, FreeMind и Elena ena им се допаѓа ова.
  13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Само искористи ја ногата, намести ја во висина на половина и употреби малку сила, ударот да биде отсечен. Некаде меѓу втор и трет пршлен. Времето на паѓање од кревет се брои во секунди.
    Ако има и прозор или тераса до него уште подобро отвори ја вратата претходно.

На mamaJana, marchi-cool, Someday и 3 други им се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Go isterav da ide u dnevna da spie . Sekoj den e ova (facepalm)

На NNA и FreeMind им се допаѓа ова.
  15. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Jas idev na eho 1 mesecno do 26 nedela posle toa idam na 2 nedeli malo bilo bebeto pa da go sledel maticniot rastot

16. Талкачка

Талкачка Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2017
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    132
    хелоо..38 +3 сум...имам ненормално многу бело прозирен секрет веќе 2 недели..бев на последното ехо пред 1 недела и на ЦТГ исто...следен преглед закажан за 25ти ...плодова вода ми беше супер ..мешето ми е малку спуштено..многу имам страв од да не се породам предвреме..т.е пред терминот..

На Ygritte и NNA им се допаѓа ова.
  17. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Девојки колку време пред крајниот термин правевте интимна депилација?

18. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Зoштo викaш предвреме? 38мa јa минувaш веќе.Спремaј си се дoмa сo мерaци и чекaј си :*

Пaтем,тoa цтг е сo зaкaжувaње нa мoј термин? И кoлку се нaплaќa? Сaмo стoмaк требa дa ти е гoл или нa гaќи требa дa си сoблечен? Вo бoлницa штo имaм гледaнo нa вежби рoдилките беa нa гaќo сaмo..

На Талкачка и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  19. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Јас сум 25+6 и одам на ехо секоја недела не дека имам некоја потреба само тоа дека не можам да трпам без да го видам дали расте бебчето, овој последниот месец сум била на 2 недели сега реков на самата себа ке дочекам 3 недели до последниот скренинг ама овие 2 дена бебето не го чуствувам многу само еднаш на ден и тоа слабо а мислев кака одат неделите ке го чуствувам послино а јас послабо сега се плашам дали е добро и мислам да одам утре на ехо ке биде пак една недела од последното ехо. Поздрав

На Мариаа. му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Време aмa летa.. Кaкo вчерa дa пишa декa си 12 13 неделa. :) Некoи денoви се тивки и мирни,некoи денoви се лудaци.
    Oпушти се,дo пoлoвинa стигнa! Тешкo е дa се кaже дa се oпуштиш нo вo тебе сегa чoвече си рaсте кoе си нaпредувa oд ден зa ден. Те гушкaм :*

Пaтем,дaли вo пoјaвaтa нa хемoрoиди имa улoгa дaли е глaвичнa или кaрличнa презентaцијa? Спoред некoјa лoгикa мoјa,кaј тие штo е глaвичнo пoгoлеми се шaнсите зa пoјaвa нa хемoрoиди или грешaм?

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.