Инаку дали ви кажале до сега степен на зрелост на постелка? Мене на втор скрининг во 23 недела ми напишал докторот во извештајот втор степен на зрелост, а ми рече дека се е добро. И сега се исплашив кога прочитав на нет дека е рано за втор степен, а на контрола сум дури за месец дена... ех да можам да не читам ништо по гугл сета стесови се наполнив
Од сите можни мисли кои се вртат низ глава за време на бременост кај мене најчести се дали хемороидите ќе ми направат проблем при шиењето долу и дали при напнување при вршење на голема нужда можам да наштетам на плодот? Па ајде повелете, утешете ме малку
Иако знам дека нема да наштетам секој пат ми поминува таа мислам а и хемороидите се интересна ствар мислам дека не би требало да има никаков проблем за пукање сигурно ке пукнат ама за проблем мислам не нека каже некој како поминал на крај со нив. Мене ме маваа бедови за половината и го прашав последниот пат докторот да не ми се откачи на пораѓај многу ми пука
Неможеш да наштетиш на плодот а да те утешам дека при пораѓај и породилни болки ти ќе ги осетиш хемороидите и ќе мислиш на нив? No way
Внимавај само да пишува сензитив или беби на него... и гледај додека да стекне имунитет со истиот да ги переш алиштињата а потоа можеш со кој било.. јас зедов и чико беби омекнувач пошо понатаму планирам да ги перам со омекнувач сензитив што користиме вообичаено
Само на природна база. Омекнувач сензитив и течен прашок на греен признавам, сега за мене си ги користам јас, а не пак за бебе не размислувам.
Може доцнам со одговорот ама така е со бебе Кај мене веднсш почна да си тече водењакот..не ме остави два дена така да се шетам..не верувам да е водењакот..да не е чепот можеби. Или обичен исцедок..и јас имав така како влажно, прозирна течност последните недели и токму затоа после не можев да препознаам дали се работи за водењакот или е обичен исцедок, па прашував тука на форумот. Но водењакот не можеш да го утнеш..тој не престанува да тече.
Jas so Persil baby antialergen, tecen ( beliot ). Prekrasen, preubavo mirisa. Za site tri decinja so nego peram i mnogu sum zadovolna
Женски сакам да прашам на тие што плодот му се развива пример две недели понапред за разлика од неделите по менструЦИЈА како си го саметате крајниогт термин?
Фала ти на одговорот јас сепак не дочекав и отидов на преглед, бил исцедок така да мирна сум сега, ќе чекаме стварно да пукне водењак стварно овие последни недели некако најмачни, едвај чекам да се олеснам
Јас со го рачунав терминот по менструација до последниов преглед, последниов пат ми кажа рачунај си го 15ти наместо 28ми. И така чекаме 34+5 сум
Баш. Уште неродена го бендисала системот. Не се сеќавам и саат да ми кажаа, може и тоа го има слушнато
Мене наместо на 15 јануари ми го сметаа 28 декември а се породив на 14,по циклус бев 36 недела а по плодот 39 и така ми напишале и во картончето дека сум породена во 39.