Stomakot ne treba da boli.... na lekar. Jas taka si cutev i ispanda zolcka... :/ mislam, pretpostavuvam deka skoro si se porodila
Јaс снoшти мерлo си пиев. Сегa кaбaрне еднa чaшкa. Пoсле 8ми месец вo неделaтa еднa чaшкa црнo винце ми се фaќa дa се нaпијaм. Нaпиј се чим душa ти бaрa
Утре ни е годишнина со мажето и искрено посакував да се породам баш на тој ден , исто така првото синче ми е родено на 24- ти во јуни. Но очигледно абер нема господинот мои желби да слуша А баш убав датум
А и мене бело винце а и розе..а видов и едно плаво вино и баш сакам да го пробам Сите ми викаат нема ништо да ми бидне ако се напијам една чашка, на некаква прослава или било што ама страв ми е дека ке се напијам хахах Летово така пиво ми се пиеше и му земав 2,3 голтки на мм и ми нарачал малечко 0,33 ни пола не го испив се осетив зашеметена и оставив. Ке си почекам за винце
ами јас.... Во првата бременост се ок и кога во 8ми месец ми се присака цигара да запалам.. А јас непупач
Ne ne, ne e za vo wc, niti e stomacen virus. Kako menstrualni bolki se. Kako nekoj pritisok ogromen vo dolniot del od stomakot.
Лежи, ако не поминува фаќај доктор. Мене ме стега ме тегне нешто надолу од време на време ама ми поминува со лежење..
Хахахахаха слатки маки да се собереме после пораѓај да се начукаме! Немав желба до сега ич, ама вечерва ме фати хахаха ама ќе издржам уште малку, ситно се брои!!
Земи магнезиум поголема доза. Легни и стави си перница под гз. Еден хомеопатски прашок мене ми препиша за смирување на контракции во 35та Bryophyllum три мали лажички на ден. Тој е растителен нема да ти шкоди прочитај на нет бабициве го препорачуваат. Магнезиумот личи вака околу 30 евра е, чист магнезиум да го земеш утре по едно на ден:
Ќе го опијам малово А никогаш не ми дошло иштав, ама малово изгледа по пиењето ќе биде штом уште сега си сака
И јас си пивнувам црвено винце по 0.10дл не многу а порано сум го мрзела а и пивце сум пивнала некое голтче.
Легни, мирувај. Лажни се, нешто се имаш оптеретено изгледа. Јас 27 недела имав такви за жапчево, дури на докторот му викав готово раѓам а цтг мирно премирно. Одмори, магнезиум и ќе се смират.
Како менструални ли болки? Знам дека исто сме со недели ми се јавија мене пред некој ден ама доле кај јајниците ама траеше некоја минута и ги снема и толку беше. А стомакот знае на одредени места да ме наболува ама како нешто да се тегне внатре и на допир тоа место ме боли. Некогаш на лево ме боли некогаш на десно или некогаш кај папокот ама какк грчеви се некоја мин додека трае неможам да се мрдна ме боли и ја снмеува и толку. Напи се магнезиум и одмарај ако не мине ако јаки менструални болки отиди да те види лекар може се лажни контракции читав дека се јавуваат вој период дека матката се спрема ама ќе си бидеш мирна бар