Минaтaтa неделa бев 35тс имaв бoлки пoсебнo нaвечер.. Се преплaшив и јaс. Денес имaм бoлки,ме штрекaaт у пм. Денес тие се пoинтензивни.
Магнезиум во бременост е мах.доза 1грам. Имав претходна ризична бременост за предвремен пораѓај и кога имав контракции пиев по толку. Еднаш ми се случи да не ми престанат па на ГАК ми ставија апаурин инекција по што се смирија. Не се плаши, ако ти е шубе оди до ГАК на едно ЦТГ. Срекно
Чувствувам како меурчиња да ми излегуваат одоздола, кратки ама ги чувствувам сепак Краен ми е 30ти Јануари, некоја да ми каже нешто за слично искуство?
Vi blagodaram na site mili moi za vasata griza. Se napiv eden Magnezium direkt od 300 pregje i sega pred malce uste eden. Malce mi e podobro. Lezam. Se nadevam deka ke projdat. Bebco e namesten so glavata prema dole. Mozebi e poradi toa toj pritisok? Ostanav u wc... Bar krevet tamu da si stavam i ic da ne izleguvam od kupatiloto. Imam cuvstvo deka veke ni kran ne moze da me podigne od krevetot. Mi tezi stomakot
Дали и вие имате проблем со срамната коска? Јас никако не можам да ја подвижам левата нога слушам и како да пукне некоја коска и боли многу не помага ни масажа ни топла купка.
Имам и јас таков проблем со пукање ама и пред бременост, а сега ме боли како да не сум се симнала од точак 1 ден, или како да сум имала груб секс.. посебно навечер кога ке легнам да спијам ако сакам да се свртам ме боли..
Досадно досаднооооо ке си пукнам сакам да спијам малкуууу ако ми е вака до крај ке си завршам во бардовци дефинитивно на пола саат ме буди неке лево неке десно на грб веке неможам мислам целиот ми е скапан уффф таман мислиш заспала на полааа саат како темпирана веќе секоја вечер досадна е пиев магнезиум мислев ке ја опушти ама ништо ми иде да се напијам деазепам и да сум кома два дена ме фака нервоза страшна ми фале сон сакам да се исклучам барем на неколку саати, до сега се беше добро а од сега изгледа сака да ми наплати за се ......
Гили и мене ме бoли мнoгу левaтa нoгa. Чуднo ми е деснa не,сaмo левa. Кoгa ќе легнaм мaки мaчaм дoдекa дa прoменaм пoзицијa. Немoжaм дa гo кренaм целиoт бут oд бoлкa нит сaмo левaтa нoгa. Гoре ме бoли,гoрнaтa третинa,не пoмaгa мaгнезиум... Се прaшувaм дaли ќе пoмине пoсле пoрaѓaј,бoлкa е,немoжеш дa се пoместиш...
Многу боли, мислам дека ќе ми отпадне. Особено на спиење навечер не можам да се завртам се буткам како кит со раце и нозе да се превртам. Ништо не помага
Останува да чекаме после пораѓај дали ќе помине инаку вака тешко нас, ни бебе да одгледаш нити себе да се опоравиш
И згора на се најчеста реченица која ќе слушаш до крај ќе биде : Наспиј се сега пред да дојде бебето! Тоа е таа иронија. Подочњаци до колена, не сум спиена како човек со месеци.
А проблем со движење имаш неделава? Јас буквално не можам да одам од болка во препоните. Ми е страв да излезам надвор нозете ми се укочуваат како парализа да ме фаќа. Плус притисокот на срамната коска кој е болен. И од синоќа малава е смирена скроз само некои благи удари добивам али не е тоа тоа. Ајде се надевам дека решила да испадне и се подготвува ( нормално е пред породување ден два да се смири). Утре сум и онака на контрола да видам има ли повеќе од еден прст или нема.
Мене оваа понекогаш ми се дешаваше кога ке ми дојде менструација. И сега веќе за месец дена ми се десило некои 5,6 пати. Незнам можеби сме отворени малку. Јас уште не сум го имала фамозниот преглед со рака
Боли и тоа како. Посебно при станување од кревет или при вртење , откако ке се раздвижам не до толку но сепак боли , и колковите и зглобовите на нозете.
Се движам но како да влечам некој товар одзади, болки само колковите и долниот дел на грбот како менструални болки, инаку денес одам на последен термин да видиме каква е ситуацијата.
Преку ден така и така, ама навечер хорор ни сон ни одмор ништо, а викаат пред да се породиш уживај во тие моменти да задремиш. Тешко нас вака без спиење.
Кај тебе е поинаку наместено те притиска на заден дел. Кај мене се влече на лигаменти напред. Ајде па пиши како ќе поминеш.
@FreeMind ,@Gili B. Ве читам за болкава вие со бебе на врата речиси имате такви болки во колкови а ја се тешев кај мене се моментална состојба,значи џабе се залажувам дека ќе поминат Ќе поминат после породување кога ке спијеме на нозе застанати