Имате ли испитувано пролактин во бременост? Мене 70ми се качил, а бромергонот ми рекоа да не го пијам од состојбата ми се качувал. Некако страв ме фаќа пред инвитро когаа се качи на 9паника ги фати и ми покачијаа доза, а сега дури и ми ја прекинаа. Нормално ли е 70 вредност во 11та недела?
@Ygritte пoлнoќ минa,се рaзбудивме. ќе ме тoрмoзи пaк дa не зaспијaм @only44you .Јaс вo 32 33 неделa еднaш вoзев и цел ден и вечер имaв киселини вo желудник пoшo испрaвенa пoлoжбa.
Dobro e. Mislev deka samo jas sum najblesava, a moram. Nesto da ne ima zakoni, zabrana za vozenje u 9ti mesec ?
A jas vo polulezecka polozba vozam, go spustam malce sedisteto. Srekja dolgi mi se racete , pa stignuvam do volanot i menjacot Ohhh maki nasi
Jas mozam, sekako. Sednuvam, se namestuvam i trgnuvam da vozam. Eeeee makata e otposle, ne mozam da izlezam od kola, edvaj izleguvam t.e edvaj stanuvam od sediste
Jas ne vozam ni pod razno. Bidejki ako se iznerviram ili secnam prvo mi reagira stomakot a ludaci kolku sakas. Ednas sto se secnav duri pokrvarev mi bese pominata.menstruacijata I eden budala mi uleta jas se isplasiv I se stegnav I osetiv kako parce mi.se otkinuva vo matkata I shlup na gakite krv parce tolkavo. Ednas za malku ke napravivme soobrakajka em jas ne vozev ama sto se stegnav matkata me bolese cel den. Se na nervna baza prvo matkata mi strada. Posle sluckive ne vozam voopsto si odam so taxi zdravje ima koga.
Јас користев до 12 недела па само што го прекинав за ден два ми се појави слаб кафеав исцедок па го продолживме некаде до 18- та недела
Забрана нема ама препораката е до седми. Јас не возам. Оти не сакам да возам. А ти ако можеш слободно.
@LoveHope ааа и ние, денес ранобудно е, од 4 саат ме разбуди седам в кревет како Богородица..... Мм шоубаво си спие блазе него ... Да можев сега ќе одев да испешачам некаде..... Немам збор за да ја опишам ситуацијава како се осеќам.... Ми е жешко, ми се спие, имам киселина,, имам гасови, бејби е активна ребра ми искрши, ми се лоши ...шо би рекле Американциве I'm feeling smashed На работа сум од 8
Јас бев вчера на контрола 33 недела сум ми рече докторката денес да одам брис да ми земе многу бил важен овој брис за бебето се правел до 34 недела за да се види дали треба да пијам антибиотик пред пораѓај или не за колку време има резултати од брисот? за 3 недели треба крвна слика да правам ми го зголеми сирупот флорадикс 3 пати на ден и ми рече магнезиум уште една недела да пијам ми рече да размислам каде за пораѓање дали Велес или Скопје ако се одлучам за Скопје да ми правеле таму контрола и цтг вие што мислите каде?