Добро е да се исчека до 40 ти ден,но ако се надмине треба веднаш царски ако нема други индикации и начин,мое мислење.И кај нас(мислам во Мк) некогаш се претерува, кој како ќе му текне,си закажува предвреме како сака кога сака,но и толку мачење па и поминат термин мислам стварно нема смисла.Кога читам искуства,не дај боже да ме снајде мене,па и никому не посакувам такво мачно нешто
Јас денес бев и баш за пораѓај правевме муабет и мене ме праша кај сакам кај размислувам и реков дека се мислам за тука бидејќи ми е блиску викам ако има доктори и ми рече вика бабиците пораѓаат докторите само следат. Плус дознав дека имало и од ск докрори иделе тука па сеа за сеа сум за тука и мислењето на докторката беше за тука
Нема царски изборно. Не постои такво нешто надвор од Мкд. Само ако се искомплицира нешто, иначе никако. Језа ме фаќа од провокации оти наеднаш идат болките. Али верувај и тоа ми е минорно во однос на желбата побрзо да испадне. Така да самоволно ќе побарам провокации, отров, нуклеарка што и да имаат на лагер само и само да завршам со ова. Овде принципот е следен. Се чека термин, па на два дена цтг до една недела на термин па коктел од провокации, вакуми и триста чуда за природно. До термин ни муабет не прават за провокации или нешто слично. Сосем нормално е да си чекаш термин.
Потврдувам за ова дека нема изборен царски. Ако не се спушта бебето и “се мачи” родилката потпомагаат мануелно, а и за карлично во многу ситуации е природно а не царски.
Кај мене е спуштено и цврсто со главчето во карлица. Чепот падна пред 5 дена. Не можам да сфатам зошто не сака да испадне природно. Така си седи со денови.
Ај срце кај чекаше толку да си почекаш ако не друго да тргне процесот па после провокации. Јас немам ништо против провокациите и двата пати ми ставија за болки да ми направат ама на 6-7 прсти веќе отворена, а на незапочнат процес ќе се мачиш со болки од провокација на 2 3 прсти отворена. Ова мое мислење дека рече ќе им бараш да ти стават провокација. Ако нема индикации за да се вади бебе почекај. Знам дека ти е смачено (уште малце со стап на пораѓај ќе те пратиме) ама многу е ситно. Гледај ако можеш наспиј се да ти држи.. Јас рекорди рушам веќе и по 40саати без сон ај бујрум кој е за кафе
@Ladyyyy567* @FreeMind Јасно,јасно... Мене ми е страв да ризикувам природно само заради очите, инаку од природно поубаво нема. (не сум осетила но што слушам,што читам) На 6ка и 5ка диоптер,кај не гледам,неможам пред огледало да се шминкам не би да ризикувала дополнително. Тоа што е карлично,ајде на страна го ставам тоа. Но доколку поминало доста време откако родилката е со провокации и не сака да излегува бебе, не би сакала да бебе да добие повреда само ради тоа ,природно да се породам,.
Стави ајде едно без шеќер. Ќе ве послушам, ќе одам до крај. Издржав 40 можам плус 1. Ќе ме трпите јебига
Ајде може па беба е подоцна зачната или едноставно и е убаво во меше кај мама, многу мина малку остана..
И јас скоро цела бременост ја поминав без благо , неможев ниту да гледам благи работи, а сега 8- ми еве и 9- ти скоро секој ден со јадам
Благото општо нели знаеме дека е нездрава храна, ама и јас се разјадов многу во бременсота, па знае ли некоја дали може да е штетно и дали влијае на појава на тој скриен шеќер што се испитува негде 7 месец?
Da, vlijae. Mene cela bremenost doktorkata me opomenuvase ( potsetuvase ) da izbegavam blago, odnosno blagoto da go zamenam so ovosje. Taka i napraviv i sekerot e vo red celo vreme. Ona se plasese bidejki sum krupna , pa da ne napravime dodatni problemi. Eden period okolu pocetokot na 7mi mesec isto taka se razjadov blago i odma bese pokacena kilazata na bebeto, nesoodvetno za taa gestaciska nedela togas, pa odma pocna da panici doktorkata i mi rece pod hitno da go skratam blagoto i bananite. A jas togas se otepuvav i od banani jadenje... Po 2-3 na den jadev. Od togas pocnav da se kontroliram, pa zavcera koga bev na kontrola, vo red mi bese i sekerot i kilazata na bebco i mojata kilaza.
Мене ми рече ти одлучи си можеш и во Скопје ако одиш во Скопје ќе ти дадам упат и таму да правиш контрола и цтг бев денеска брис ми земаше и пап тест ми правеше рече за 3 дена резултати ќе има за 3 недели да одам за крв да проверам
Каков Мг пиете и од колку грама? Јас се мислам да покачам доза инаку го пијам Магнезиум директ по едно на ден