Jas isto pijam Mg Direkt, od po 300 mg. dva pati na den. Od kako vlegov vo sredinata na 8mi mesec go pijam po dva pati, bidejki imam bolki vo stomakot.
Тој во прашок што е така, на Natural wealth ?Јас сум седми и веќе се ме боли и препони и лигаменти неможам ич да пешачам, меше ми тежи ептен а тек уште 2месеци кај ми се Значи може по две на ден?
Na Biolectra pijam sega, toj sto e vo prasok. Inace stalno gi menuvam firmite na magneziumot , no miligramite se od po 300.
Да,секако дека знам,сеа праев пред некој ден и кај едните и кај другите. Сакав две мислења. Хемолаб ти е пакет со хемостаза,крвна слика и мислење од доктор и чини 2.200 ден. Авицена правев само димери и ме чинеше 800 ден. На приватно одев, не барав упати.
Мамички мои јас ви пишувам за да се жалам само веќе никој не ме трпи денес ме примија на гинекологија Охрид неколку дена да примам инфузии заради моето повраќање.што ќе беше ова 19 та недела сум а црева истурив веќепсихолошка состојба шта да ти причам кад све знаш до тука и назад
Ќе ти олесни сега со инфузии. Ќе одмориш од повраќање. Жал ми е, вие што повраќате долго според мене имате најтешки бремености.
Мене ми рече она ќе ми ги правела цтг и ехото само пораѓајот во болница а контролите она. И ти беше кај Маркова нели?
Ајде мамичка глава горе! Ке помине се, утре детето да те гледа како најсилна жена на светот, како и секоја мајка. Мора многу да се изоди за да биднеш мама..тешко е ама вреди, ке си родиш рачиња што секогаш ке те гушкаат.
Некако тешкичок овој осми месец. Се некои нови болки ми се јавуваат, само паники ме фаќаат и што се однесува до мене секој ден би висела на лекар да го ѕирнам бебе на ехо. Препони ме болат, срамната коска мислам дека ќе се распарчи веќе, ама тоа е. Уште една недела на работа, па ќе користам одмор и после отворам породилно. Физички мислам дека можам да издржам уште некое време, ама жал ми е за бебево веќе секој ден со секакви луѓе имам работа, стресови... Така да малку ќе си посветам внимание . Најдов купончиња на групер да одам на педикир, петиве хулахопки ми кинат веќе. Па неколку дневен онлајн курс планирам, шетња докај баба малку почесто. Ме фаќа некоја депресија дека останувам дома и ќе сум непродуктивна. Инаку веќе ми почнаа паниките за доаѓање на бебето. Од една страна едвај го чекам, од друга страна си викам што ми требаше ова. Па јас ни пелена имам сменето, ни гомце имам видено целосно. Во еден момент си го замислувам во раце, дотерано со машна на глава, во друг плачам бидејќи не сум сигурна дали ќе ја сакам. Паника ми е дали доволно напреднала овие недели, да не заостанува, да не реши да излегува порано, дали гледале како што треба докториве, или не дај боже испуштиле нешто? Дали ќе ми стигне душекот за креветчето пред да се породам ? Дали ќе успеам со доењето...? Купови прашања, мозоков ми чури
И јас исто размислував, многу прашалници, несигурност и сл, но кога си дојдов дома со бебето, уште првата пелена и ја сменив ко професионалец, а за какање и мочкање ќе се радуваш кога ќе ги гледаш зошто ќе знаеш дека јадеп и пиело како што треба, нема на тоа да гле како на обичен измет. Уште сум тазе во мајчинството, има периоди кога сеуште ќе ми летне низ глава дали воопшто сум способна за бебе, пред неколку денови дури и си излегов на кафе ко да немам дома бебе (фаза на прифаќање или неприфаќање на новонастаната состојба) но сѐ поминува, сѐ е нормално и како сите така и ти ќе бидеш најдобра мајка за твоето бебе.