Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Сонувам ладна жолта на Тиквеш ( која патем ја имам во огромни количини пренесено овие девет месеци), едно свежо салатиче со овчко и од мене спремана даска. Јас сама да убијем бол. И цигари, многу цигари. Не ме боли ништо, замислувам. Потоа си легнувам на стомак со свиткана лева нога во вис и спијам со саати.

На Emilimi, koritsaki, srekice и 3 други им се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    E toooooooo... E bas toa . Sekoj den sonuvam za toa i plus za cigarite. Niv gi zaboraviv :lol: Da se iznaspijam i na stomak , da bidam slaba so napraven botoks na celoto :makeup:

На koritsaki, Ygritte, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  3. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Толку многу е активна,клоца,на секунда ме тера во вц. Со нозе мислам дека ќе искине се и ќе пукне водењак.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  4. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Спуштена е доле чим идеш во веце на секунда.

Кога ќе закажуваш царски, кога си на преглед?

5. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    За слаба барем тоа сум,фала богу немам проблем со килограми,јадам шо си сакам,само ако претерам ми е тешко секако..Ајде да помине се како треба,ќе направиме сите една журка тука со шведска маса од се по нешто,кој шо сака,музика за сечиј вкус,да се конечно опуштиме после овие месеци..:D:music::d::rock:

На NNA, only44you и FreeMind им се допаѓа ова.
  6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.678
    Dosta zboruvate za pienje, od sto citam si otvoriv crveno vince I cvrcnav edna casha :)

I sega sum kako selsko momice vo obrazite I teshka mi e snagava, tolku mi treba za da me fati (facepalm)

На Elena ena, srekice, only44you и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Ladyyyy567*

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Ако де,таман за добар сон:);)

На only44you и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  8. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.216
    Допаѓања:
    13.678
    Ama kolku ubavo mi dojde mislam deka cashata na tri goltki ja mavnav :rofl:

На srekice, FreeMind, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Штом излезам од вц, седам и мислам ќе се помочам,трчам пак во вц и капка две само, а ја осеќам како бутка и како доле ми се вовлекува и опушта цервиксот ( можда треснав глупост со цервиксот,ама осеќам како да излегува и влегува нешто).
    Во понеделникот бев на преглед,др кажа има доволно плодова вода, доток низ папочна е океј,цтг направивме океј беше. Ми рече да закажам царски 38ма недела (38+5/6). Ама интересно е,седам и само доле осеќам како ми се движат ткивата. Мислиш излегува.
    Патем,наеднаш ме фати пред нецел саат за по голема.. А менструални болки си имам.
    Дали од што е преактивна...

На Ygritte и only44you им се допаѓа ова.
  10. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ajde sega site opieni, koj slabi, koj debeli, koj zelni za zurkanje... na spienje. Ve gushkam najsilno i vi posakuvam dobra nok :inlove::d:

На Elena ena, srekice, Ladyyyy567* и 2 други им се допаѓа ова.
  11. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    Zdravo mesina moram nesto da vi se pozalam i poplacam da si olesnam na dusava i na telovo ;(;(;(;(;( vcera fativ sipanici varicela i denes mi e tolku mn tesko so se mi smeta. Nisto nemozam da podnesam. Me cesa glavata i liceto, me bolat gradite tie mi se najmnogu nafrleni i podujani mi se kako baloni ne mozam da se dopram, i vecerva mi izlegoa sipanici i vaginalno znaci nemozam da go opisam cuvstvoto cesa, luti, peci nemozam ni da sedam ni da lezam neznam poveke so da napravam :(;( Ako nekoja od vas pominala niz vakvo nesto posovetuvajte me ve molam :(

12. Ladyyyy567*

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Си треба и релакс малце..Викенд ли е,шо ли е:DЛека ноќ:inlove::f::hug:

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  13. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Navistina mi e mnogu zal. Kaj se najdoa bas kaj tebe? Koja nedela si? Bese li na lekar? Lekarot e najkompetenten da ti kaze sto i kako ponataka... No ako imala nekoja idna mamicka slicno iskustvo, neka spodeli, bar za uteha ....

14. KikuFFka

KikuFFka Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2015
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    184
    Sega sum 21 nedela, sinceto fati od gradinka na bozik gi izvade i eve jas vcera. Bev vo infektivno me pregledaa mi kazaa samo deka e varicela nema nikakva opasnost za bebeto vo ovaa vozrast od bremenosta da zemam vitamini acerola, b-kompleks, da jadam mn ovosje da pijam tecnosti i se znaj pudra dr nema. Oti mi bese vo misla bev i kaj maticen ginekolog da me vidi na eho se e vo red istoto mi go potvrdi i maticnata deka nema pricina za grizi i panika bebeto si e vo red, si napreduva duri i vcera razbrav mi kaza deka nosam devojce do sega ni se kriese. Ama ova sipanicive bile navistina macni, teski i dosadni, treba da sedam na toplo, a mene mi se losi nemozam da podnesam mn toplina plus toa mnogu povrakam, i sega merev temperatura 37 so 5 se nadevam nema da odi nagore

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Активна и големка е. Доле редовно ќе притиска за голема овие недели, неколку пати на ден. За мала веќе знаеш како е на 5 секунди.
    Ќе дојде набрзо и 38ма недела. Така не испаѓа лабаво во тоалет. Малку повеќе саати, болки и викање и требаат од едноставно седење на шоља да излезе. А чувството е тоа- готово испадна :)

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ladyyyy567*

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Немаш прележано никакви сипаници?Мојата ќеркичка минатата седмица исфрли варичела,веќе 10 дена минаа,се уште е дома се чисти..Тешки и мачни се симптомите,посебно кај возрасни,но ќе мине.Битно не е штетно за плодот,посебно во понапредна бременост,поризично во прво тромесечие..И мене ме фати страв на почеток,но како мала имам прележано,па не би требало да ме фати:|

17. Nalla

Nalla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2018
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    226
    Доаѓам само да ви кажам на сите убави трудници дека поголема среќа од ова немало!
    На седмо небо заљубена до максимум, вистина е дека ја имаме најубавата привилегија, сами себе да си ја донесеме најголемата радост на светот.
    Сите ‘маки’ труднички, претпородилни, и слично пропаѓаат во вода, секоја контракција што ја поплакав и повикав сега е смешка, кога ми го ставија на гради кожа на кожа мислев светот го освоив.
    Многу сме благословени жени, да си уживате сите во моментите што ви следат и секој пат во бременоста кога ќе помислите дека е мачно или сте исплашени што следува, само помислете дека за броени денови ќе станете кралица на светот. Барем на светот на вашето малечко, а повеќе од тоа не ви ни треба.
    П.с. За муабетите погоре, цела бременост го премислев џин тоникот, со многу мраз и лимон, едвај чекам да стигнам дома од болница 8)

На Sofi.ja, Nane26, flower55555 и 20 други им се допаѓа ова.
  18. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Zdravo, veselo i najsrekno da vi bide bebceto. Sekogas da ve raduva. Da bide vasa najgolema gordost :inlove: :l: :sun: :f::hug:

На NNA и Nalla им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.667
    @mariz Кога ќе види ќе сподели искуство.

На mariz и only44you им се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.040
    Душа си :)
    Честитки да ти е живо и здраво! И секако ти заслужи џин, да си се почастиш за приновата!

На only44you, Nalla и NNA им се допаѓа ова.