Сонувам ладна жолта на Тиквеш ( која патем ја имам во огромни количини пренесено овие девет месеци), едно свежо салатиче со овчко и од мене спремана даска. Јас сама да убијем бол. И цигари, многу цигари. Не ме боли ништо, замислувам. Потоа си легнувам на стомак со свиткана лева нога во вис и спијам со саати.
E toooooooo... E bas toa . Sekoj den sonuvam za toa i plus za cigarite. Niv gi zaboraviv Da se iznaspijam i na stomak , da bidam slaba so napraven botoks na celoto
Толку многу е активна,клоца,на секунда ме тера во вц. Со нозе мислам дека ќе искине се и ќе пукне водењак.
За слаба барем тоа сум,фала богу немам проблем со килограми,јадам шо си сакам,само ако претерам ми е тешко секако..Ајде да помине се како треба,ќе направиме сите една журка тука со шведска маса од се по нешто,кој шо сака,музика за сечиј вкус,да се конечно опуштиме после овие месеци..
Dosta zboruvate za pienje, od sto citam si otvoriv crveno vince I cvrcnav edna casha I sega sum kako selsko momice vo obrazite I teshka mi e snagava, tolku mi treba za da me fati
Штом излезам од вц, седам и мислам ќе се помочам,трчам пак во вц и капка две само, а ја осеќам како бутка и како доле ми се вовлекува и опушта цервиксот ( можда треснав глупост со цервиксот,ама осеќам како да излегува и влегува нешто). Во понеделникот бев на преглед,др кажа има доволно плодова вода, доток низ папочна е океј,цтг направивме океј беше. Ми рече да закажам царски 38ма недела (38+5/6). Ама интересно е,седам и само доле осеќам како ми се движат ткивата. Мислиш излегува. Патем,наеднаш ме фати пред нецел саат за по голема.. А менструални болки си имам. Дали од што е преактивна...
Ajde sega site opieni, koj slabi, koj debeli, koj zelni za zurkanje... na spienje. Ve gushkam najsilno i vi posakuvam dobra nok
Zdravo mesina moram nesto da vi se pozalam i poplacam da si olesnam na dusava i na telovo vcera fativ sipanici varicela i denes mi e tolku mn tesko so se mi smeta. Nisto nemozam da podnesam. Me cesa glavata i liceto, me bolat gradite tie mi se najmnogu nafrleni i podujani mi se kako baloni ne mozam da se dopram, i vecerva mi izlegoa sipanici i vaginalno znaci nemozam da go opisam cuvstvoto cesa, luti, peci nemozam ni da sedam ni da lezam neznam poveke so da napravam Ako nekoja od vas pominala niz vakvo nesto posovetuvajte me ve molam
Navistina mi e mnogu zal. Kaj se najdoa bas kaj tebe? Koja nedela si? Bese li na lekar? Lekarot e najkompetenten da ti kaze sto i kako ponataka... No ako imala nekoja idna mamicka slicno iskustvo, neka spodeli, bar za uteha ....
Sega sum 21 nedela, sinceto fati od gradinka na bozik gi izvade i eve jas vcera. Bev vo infektivno me pregledaa mi kazaa samo deka e varicela nema nikakva opasnost za bebeto vo ovaa vozrast od bremenosta da zemam vitamini acerola, b-kompleks, da jadam mn ovosje da pijam tecnosti i se znaj pudra dr nema. Oti mi bese vo misla bev i kaj maticen ginekolog da me vidi na eho se e vo red istoto mi go potvrdi i maticnata deka nema pricina za grizi i panika bebeto si e vo red, si napreduva duri i vcera razbrav mi kaza deka nosam devojce do sega ni se kriese. Ama ova sipanicive bile navistina macni, teski i dosadni, treba da sedam na toplo, a mene mi se losi nemozam da podnesam mn toplina plus toa mnogu povrakam, i sega merev temperatura 37 so 5 se nadevam nema da odi nagore
Активна и големка е. Доле редовно ќе притиска за голема овие недели, неколку пати на ден. За мала веќе знаеш како е на 5 секунди. Ќе дојде набрзо и 38ма недела. Така не испаѓа лабаво во тоалет. Малку повеќе саати, болки и викање и требаат од едноставно седење на шоља да излезе. А чувството е тоа- готово испадна
Немаш прележано никакви сипаници?Мојата ќеркичка минатата седмица исфрли варичела,веќе 10 дена минаа,се уште е дома се чисти..Тешки и мачни се симптомите,посебно кај возрасни,но ќе мине.Битно не е штетно за плодот,посебно во понапредна бременост,поризично во прво тромесечие..И мене ме фати страв на почеток,но како мала имам прележано,па не би требало да ме фати
Доаѓам само да ви кажам на сите убави трудници дека поголема среќа од ова немало! На седмо небо заљубена до максимум, вистина е дека ја имаме најубавата привилегија, сами себе да си ја донесеме најголемата радост на светот. Сите ‘маки’ труднички, претпородилни, и слично пропаѓаат во вода, секоја контракција што ја поплакав и повикав сега е смешка, кога ми го ставија на гради кожа на кожа мислев светот го освоив. Многу сме благословени жени, да си уживате сите во моментите што ви следат и секој пат во бременоста кога ќе помислите дека е мачно или сте исплашени што следува, само помислете дека за броени денови ќе станете кралица на светот. Барем на светот на вашето малечко, а повеќе од тоа не ви ни треба. П.с. За муабетите погоре, цела бременост го премислев џин тоникот, со многу мраз и лимон, едвај чекам да стигнам дома од болница