И јас сум двојче иако мислам дека последниве неколку месеци ми е зголемен...не сум била на контрола,планирав после пораѓај да идам. Не знаев дека ако имаш поголема диоптрија треба на царски
Шо знам шо да ти кажам,еве и ја сеа тоа дознавам,...ако беше за тоа сите ќе си кажуваа дека се тешки окли за да одат директно на царски а не да трпат малтретирања, хм...
Јас повеќе сакам природно но ако има некој си ризик секако нема да се правам херој ако некој точно знае од која диоптрија се препорачува царски нека каже,во секој случај кога ќе дојде време ќе си прашаме и лекар но не е на одмет и нечие искуство
Не оди тоа така Со висок диоптер мора царски зошто при напон може да дојде аблација на ретина ( одлепување на мрежница од око ). Тие што имаат повисок диоптер се склони кон тоа. Се зголемува и очен притисок при напон. Ако се случи тоа мора итна операција во рок од 24 часа да се направи. Бидејќи ризикот е голем овие лица одат на договорен царски. Гинеколозите тргаат од тоа дека имате поим околу диоптрија и очниот лекар ви ги објаснил ризиците. Со еден и два диоптер секако дека можете природно. Но никогаш не е лошо да си бидете информирани и советувани во бременост од очен лекар.
Абе го обожавам форумов! Сакам сите и во живо да ве знам, закон жени сте! Фала генерацијо,ај па ќе ти кажеме како сме прошле, ти секако ќе си тука,нема кај да одиш Мала шала,мила моја
Незнам за вас ама јас на моменти заборавам дека сум бремена, и ќе ми текне и ќе си помислам леле Белмони шо правиш бремена си полека Дали дека многу рано е , пресно ми е
не да заборавам дека сум трудна 20+4 него кога ке ми искочат на оние он лајн бутици на фб некои ултра кратки миничи и опасни штикли па си викам да нарачам.Каде сестро со тоа,оди прошетај до плакарот на мужето
Имам моменти каде што и хеланкиве ме стегаат,па кога ќе ѕирне некоја блуза или фармерка од пред 6 и пол месеци си викам хепи мааа во што си се стискала @FreeMind да си пишеш сабајле со време дали ќе рајѓаш за да замесиме мекици. @Ive13 дали денеска ни е подобро?
го остајв без маици и тоа на кратки, сите се по џемпери по дома јас со куси чорапчиња и маица на кратки
Еве смее, се пријавив уште сабајле, да ве припремам колку сте среќнички сите и што ве чека ама можеби си го рипнала постот. Двајцата сме супер, се помина во најдобар ред со него, јас стиснав заби два дена ама сега сум како пред 9 месеци Ви држам среќа на сите! Фала ти најмногу што не’ помисли. Гушки!