Веќе ако се слезе на нивен левел џабе е све, ако им го допуштиш нивното ќе те згазат, знам примери и тврдам дека мажот е најкрив, од типот ни дале покрив над глава ќе ги трпиме, мамино синче, да не се налути мама, ова ако го прифатиш отиде се надолу. Ако и дозволиш на свекрва, дури и на мајка татко да ти се меша ќе се изгубиш, ќе бидеш погазена и никој ништо баш поради тие сваќања што ти ги спомна и за што те подржувам. Јас може изгледам многу лоша што не дозволувам никој да ми соли памет не свекрва, мајка, татко. Треба да се свесни дека иднината е во нас во нашите дечиња, дека ние треба подоцна да им се најдеме а сега е се по заслуга, молим лепо. Мажот да не ме подржуваше немаше ни да ми е маж. Го забегавме муабетот ептен, не се замарајте слободно тој што ви смета чкртнетего, кажете му кај му е местото со време фатетеја трката.
Да се видовме со неа, и океј си е, супер ми остави впечаток... Фина смирена.... Искрено сакам да ме пораѓа Јовчевски, се видов и со него и тој супер фин лекар.... @Ive13 Боро е целиот лев, јас не го знам лично ама кога бев на пракса не убав впечаток ми остави...
Од секогаш ме нервирале такви изреки ајде прво па машко. Или ако првото е женско ајде сега па едно машко . Најмногу од се не нервираше на почеток кога ќе ме прашаа какво е бебето, дознавте ли? Па зарем не е битно прво да е живо и здраво? Ниту јас ниту сопругот не прашавме ниту еднаш на прегледите какво е, докторот сам не праша во 17 недела сакате ли да ви кажам и тогаш ни соопшти дека ќе имаме девојче. Од мала сум сакале ќеркичка, и двајцата сме пресреќни и со нетрпение очекуваме да ја запознаеме
Да правев во 12 недела во државна болница Тоа е, постарите генерации патат од комплексот'' што ќе кажат другите'' Уживајте мамички детето е најсветото нешто безразлика на се По колку пати го пцуете едниот чорап, а по колку пати другиот кога ги облакате? Јас по 5 и после тешко земам здив
Лелееее женоооо дај ми маааалку,само мааалку од твојата храброст и карактер,толку малку колку да можам барем една реченица,еден збор да "префрлам" Јас во суштина сум премногу мека,секогаш гледам да не "повредам" во такви ситуации и само си премолчувам,си голтам и се дробам во себе.Немам проблем околу тоа да било машко или женско ама има многу други работи кои ми одат на нерви а јас глупава не можам ништо да вратам ни да преречам
Хахаха ве читам и се смеам на цел глас ова ми беше добро расонување хахаха абе не за џабе рекле свекрва не е свекрва ако не се замеша некаде хххаха мојатааааа е срцка само кога молчи хахха инаку и мене ми има префрлено мешето демек е како за машко и сеуште ништо нема купено освен едно боди бело тера старински не се купувало ништо пред време ама мерак и било таа да ја облече за излегување штоооо да да секако мојот мерак не е важен нејзиниот е поважен шо вика мм добра е што не сме заедно инаку тешко би било имам уште многу случки нејасни од нејзина страна ама ако пишувам ехееее ке нема крај треба една посебна тема за нив
Daj boze da ne te fati na nikomu ne mu posakuvam oti premnogu e tesko i macno. A kako mala i jas imam prelezano sipanici pa koga gi izvade sinceto ne se potresov mnogu bidejki imam prelezano i bev sigurna deka nema da me prefati ama koga pojdov na infektivno i bas ja prasav doktorkata kako e mozno jas da imam prelezano sipanici i sega da fatam pak taa mi rece mozno e poradi toa sto ti sigurno si odlezala nekoja druga vrsta na sipanici ako bila varicela i so 1000 dusi da si bila vo kontakt nema da imas gajle znaci gi imalo poveke vrsti taka da ako si gi prelezala istite sipanici od kerkickata togas si sigurna ako ne togas ti posakuvam sreka, da te odminat. A inaku otkako mu izlegoa na sinmi, kaj mene se pojavija tocno po 17 dena.
Супер што ја почнавте темава маките да си ги кажам.кога се роди првово мое дете Женско одсекогаш сакав да имам женско и ми се исполни желбата значи излегувам од болница со бебево одам дома и ете ја мојава одма абе наработа со жениве гледавме на полна месечина второто ќе ти е машко.Боже господе јас уште не породена таа за второ веќе знае кој е полот јас и викам здравје пет дена имам малово ќе виидме.сега кога останав бремена со второ таа само за тоа зборуваше машко ќе е ова она и кога ни кажа докторот дека женско е и таа одма ааа да бе па по носењево ми изгледаше дека е женско.си викам ти баба ванѓа си знајш се од ко ти кажавме и се видело на неа.аман веќе со овие муабети што сака нека е само да се роди здраво живо
Јас настапив многу оштро кога останав бремена. Првата неуспешна бременост уште на вести што немаше објавено свекрва ми,па испадна како што испадна. Не дека јас верувам во бабини деветини но јас бев таа што се објаснуваше дека нема вејќе бременост кај мене. Сега не зборувам за бременост пред неа,ниту сс фалам ниту жалам. И кај нас беше она јас многу посакував девојче да биде но кога ни кажаа дека е машко фала богу дека кажав живо и здраво само да биде,а она ми кажа дека знаела дека е машко,исто сме го носеле као она мажот ми што го носела,дека ние крв сме па затоа... Се мешаат само ако им се дозволи,ма глува се правам,се нервирам не велам не,но гледам сега да избегавам прости муабети
Fala mila, se sto idi samo so pomin da e. Jas eve duri deneska se cuvstvuvam malku podobro osekam deka licevo mi e poopusteno poveke nema novi sipanici sega gi lecam starite veke izlezenite, pa se nadevam sega deka sekoj nareden den ke mi bide polesno. Ete izdrzav, go pominav i ova so maka ama pomina losoto. Daj boze poveke nisto da ne me snajduva do krajot na bremenosta, veke dosta mi e od se.
Твоите погрешно те учеле. На светов фините го јадат за сите. Јас сум така воспитана од мала дека мојот збор е збор и дека јас можам сама се да создадам и не ми треба никој да ми помага. Да се образувам и да имам своина. Кога веќе и така е зошто некој кој не ми носи леб на маса да сум должна да му ги слушам глупостите? Ме раниш? Пари ми даваш? Зависам од тебе?Ти ме направи, ме одгледа, не спиеше кога бев болна? Не. Дали затоа вложував во себе толку години да се доведам до степен некој да ми кажува што бебе носам, како сум исчистила, ручеков сум го изгорела, лошо сум ја погледнала, она да го облекла, 40 дена молитва ) Абе кој *тит* си ми ти во животов да ме труеш? Мене никој не ми се меша патем ниту моите, ниту роднини во животов ме прашувале приватни ствари. Абе родената сестра не се осудува да ме праша нешто ако не и кажам сама. Мојот приватен живот е моја ствар. Така да сосем природно ми доаѓа и сега. Патем партнерот сами си го бираме нели? Ама не во пакет со мајка му или? Ме заболе мене за мајка му должна сум само да бидам културна и едно почитување како кон постара. Толку. Толку и јас очекувам ништо фазла. Ете се изнаприкажав уште стомнава од половина да ја симнам и да одморам )
Кога нему нешто не му одговара од страна на неговите родители веднаш им преговара, а јас кога ќе кажам мое мислење не требало да ги навредам зашто нели сум "снаа", сега гледа дека ги игнорирам и не им одам на гости како порано од 9 до 22 навечер цел ден да им готвам чистам пеглам. Си седам дома по 100 пати на ден се јавува или само ке ми се нацрта пред врата ама јас пак си терам по свое ако треба цел ден нека помине со чистење готвење ама дома сум кога не ми е добро ке си легнам а да каже сама да дојде да помогне или да праша дали сум добра устата ќе и се исуши. Ми треба одмор и време за себе а не да се нервирам поради нејзини глупави "поезии".
Им фалиш да им исчистиш и зготвиш затоа ти преговара. Земи едно вакво: и пробај го од твојот дали пука лесно.
Како што бев легната во дневна гледајќи оваа кулинарна емисија морав да се исправам за да можам да се изнасмеам на глас Добра идеја иначе утре на сабајле ми доаѓа новата кујна па нели старата треба да се искрши и да видам дали е уште за употреба или не
Mamicki sakav da ve prasam nesto. Inaku imam teska bremenost sega sum 21 nedela, a od 7 nedela navamu i eve seuste si povrakam sekoj den dosega eve 4 pati mi se slucuva da zaglavam na bolnica i toa me faka tocno na mesec dena. Znaci nedela i pol nemozam nisto da kasnam i da se napijam samo od vozduh i od limon ceden sum ziva, povrakam bukvalno na sekoi 15 do 20 min, i pri krajot na denot pocnuvam da povrakam krv. Za informacija jas sum od pp i koga ke stignam na bolnica mi davaat sistemi koi gi primam sekoj den 4,5 dena po red i nema nikakov efekt pa poslednive dva pati na krajot zavrsuvam vo bitola vo plodnost na sistem. Samo od toj eden sistem so mi go stavaat jas sum mnogu podobra i vednas baram nesto da kasnam posle sistemot pa zatoa prasav sto mi stavaat vo infuzijata za da znam i ako go ima toj lek kako apce, tableta da si kupam za da sprecam da ne stasuvam do tuka. Mi rekoa da zemam tableti PHENERGAN, i zamislete vo niedna apteka vo pp gi nema, uste mi se smeat vo lice koga ke gi pobaram tabletive i mi vikaat deka unazad 15 godini tabletive ne se proizveduvaat, dali nekoja od vas gi ima koristeno i ako znaete kade mozam da gi najdam ve molam kazete mi. Izminatava nedela mi e malku podobro ne povrakam tolku cesto, ama sepak sakam da gi najdam ovie tableti da gi imam za sekoj slucaj oti se plasam deka mozi da mi se povtori istoto, a se razbira nikoj ne saka povtorno da zavrsi na bolnica.
Ај за полот,за името да не почнат сега..Моите за првото нападни уште прв месец бременост го крстија..Сега за второво кротат пред мене,а зад грб фрлаат зивки само на ќеркичката кога оди кај нив,као да се вика по свекорот,а чекам пак ќерка(ќе си пукнат дека не е машко)..Е мало морген,нека си мислат..Ко мали деца,смешно и жално..закоравени
@KikuFFka во Бугарија се викаат антиалерзин, а во грција фенерган. Ќе треба некој да оди до таму и да ти купи