Добра сум мила еве два дена не се жалам воопшто замисли и почнав по малку да јадам да си соберам сила. Ајде те чекам ти да си се олесниш веќе и ќе славам дента абе мекици ќе правам
Што да се каже за мистеријата наречена свекрва и адети и бабини деветини се молам само да не доаѓа многу често да ми помага незнам како би се воздржала кога ке почне да попува посебно тогаш кога хормоните ке ми бидат до плафон. Во поглед на дечињата мене ми беше исто а мм сакаше 51%машко за да има со кој да оди по кафани на почеток небеше но сега се поврзува со неа ја гали и збори душички се Инаку денес и купивме креветче и количка на малата уште малку и собата ке се комплетира па потоа само ќе ја чекаме Денес денот ми беше турбулентен испитував и крв утре ке ги земам резултатите одвај чекам да видам дали се подобрени и најтешкиот дел утре ми е последен ден од боледување од 31 ви се враќам на работа слушнав дека хаос е на работа и несакам да се вратам кој спојува крај со крај пак се надевам ке ме поштедат Убава вечер мечиња јас пак се ставам во акција @FreeMind ти ја пуштаме цела срекичка и нека биде овој четврток за паметење
мамички не знам мене што ми се дешава киселини ненормално почнаа да ме фаќаат дури какп горчина некоја и во градиве како да седнам и легнам ме стега ептен, бебка како да се преместува и скроз ми се спречува дишењето не знам повеќе што е нормално 32 + 5
Devojki 33+2 sum, ama pocna ovaa nedela nekoi tapi bolki na leviot jajnik, Vi se ima deseno nesto takvo ili?
И јас сум породена во 42 недела, значи бебето мое беше 10 месеци во стомак.И други жени имаше со поминат термин па во меѓувреме и тие се породија.Не е точно дека срцето може да запре ако ја помине 40- та недела.Едноставно се чека природно да започне процесот на раѓање и тоа е тоа.Ако не оди природно се прави царски.Мислам дека до 42 недела ги оставаат во меше, после тоа мора да искача.
Јајници во бременост уствари не болат, мируваат не прават ништо. Ама болката потсетува како јајник кога боли, нормално е мене обично десна страна ме боли таму ми промрда бебе прв пат и таму знае да ме заболи сега веќе е големо па осеќам болка на средина Јас торбица спремив, документи спремни и чекаммм, само немој да бидне и кај мене како кај @FreeMind да си го износам а уште сега ја чекам хахаа Секој месец има по 31 ден највише а последниов 162637 дена
Ех ич не се секирај, најнормално е при крај, денес док го прашав за мене ми рече нормално е да отекува. Инаку бев на преглед денес мешковци бебе машала супер, 810 гр, сонце на мама. Што значи првиов збор на сликава подолу, знам дека е на преден зид а првиот збор кој ќе ми го тумачи?
Машала срце тоа 800грамчиња си расте. Што знам што би значело ова,можеби уредно поставена,високо ли според др.хепи. Јас следната недела сум на 26+ на една контрола,само се да биде во ред.
Mene istoto mi se desava. A pocna otprilika togas. Sega sum 36+0. Od denes e najnovo sto pocna zeludnikot da me boli, niti mozam nesto da jadam , niti mozam nesto da pijam. A uste ponovoto e, stom legnam , pocnuvam da ikam i nikako ne mozam toa da go iskontroliram Ve molam pisuvajte ako imala nekoja od vas slicno iskustvo i sto ste prezele vo vrska so toa. Ova veke e neizdrzlivo
Десетина минути, ако има контракции после тоа ти прават ехо и вагинален преглед со рака. Повеќе од 20 минути вкупно не трае. Барем така беше кај мене кога отидов со лажни болки
Дали се плаќа за испитување на скриен шеќер и кое време сабајле е најпаметно да се направи? Зошто ја нема темата '' термини на породување '' ??