Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Мене ми рекоа дека после 37, 38 недела треба да го осетам 10 пати, да следам движења..

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Ама неможам да одам да ги земам во аптека нема ли други? Со резултатот да влезам да земам? :D

3. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Па незнам бидејќи се бремена може овие се безбедни и не би ти препорачала во бременост да земаш било што без дозвола од гинеколог инаку немам ја примано не сум имала уреплазма ама за ова за аптекава ми имаат кажано така или отиди нека ти даде рецепт или прашај во др аптека може ќе ти ги дадат без рецепта

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Лактогин ти е многи добар пробиотик јас го користев неколку пати сега паузирам, прашај ако можеш зш да не

На Natasa87 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.793
    Допаѓања:
    182.665
    Така медалот е сеуште кај мене
    Ако има кандидат нека се пријаве да му го предадам8)

На Snowbell, Kitten и FreeMind им се допаѓа ова.
  6. Natasa87

Natasa87 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2018
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    1.007
    Аптекарката ќе ја прашам со резултатите ќе отидам :D

На ***Bony*** му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Јас мн паничам во врска со движењава, еден ден е сто на саат не се смирува, друг ден само испапчен стомак од некоја страна што ќе видам. Вчера од паника отидов во болница и на цтг покажува движење а јас не го осеќам.. Мн паники ме фатија на крајов дали ќе биде се во ред, што е нормално да се осеќа, што не:sweat: инаку сум 37+6

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Зошто си го правиш тоа? Зарем не е доволно тоа што не можеш да се наместиш и спиеш нормално :)

Опушти се немаш потреба од стравови. За секоја состојба има симптоми и не се случува тоа од нигде никаде верувај. Плус овие нема шанси да дозволат да се случи нешто лошо. Опушти го мозокот секако ќе ти треба до 41 недела:D

На NNA и Vaga~ им се допаѓа ова.
  9. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Хахахха ме утеши сега,41ва:rofl: иначе имав ужасно искуство со сестрата вчера во болницата кај што ќе се пораѓам, дури ме ставија во мисла дали да си барам друга некоја. Лудата се дереше зашто не сум си отишла кај гинекологот и и викам на одмор е, она ме упати кај вас, па како они биле во гужви, и маж ми лом се напраи со неа(facepalm) ме зачуди, првпат таков однос..
    Ти како се чувствуваш, спремна за утре? :inlove:

10. Ivke

Ivke Активен член

Се зачлени на:
    21 декември 2018
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    167
    Денес бејби мнооогу ми е активна и притиска надоле многу,незнам дали е добро тоа или ќе почнува процес 36+2 сум ‍♀️ Оваа притискањето многу ме плаши

11. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Во првата бременост ќерката беше многу нежна, ретко ја осеќав и онака скрос нежно движење, сега со ова, може има врска што е машко, многу е активно, кога ќе ме клоцне од кревет ме поместува..така да мислам дека секое дете си е различно и немаш место за паника..јас паничев дека многу мрда, нели викаат кога е поголемо помалку мртка, ти пак обратно..се е тоа нормално што си филмаме но пробај да не се оптеретуваш до толку..

На Ygritte, NNA и Vaga~ им се допаѓа ова.
  12. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Никако не ни се фаќа крај :) уште малку мора да се издржи:muscle: ти беше тука негде со термин како мене ако не се лажам? :*

13. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    @Vaga~ болниците каде се пораѓаш се од 40+ за цтг и преглед. Ако сте отишле и во работно време на гинеколог од 08-18 ја разбирам реакцијата на сестрата зошто полудела. Треба да одиш вечерта и да поглумиш некоја болка. И таа е сигурно исфрустрирана лешперка.
    Во мојата само ми рекоа дека е добро да се јавам саат време пред да идам. Инаку можам и така да одам едвај имаат едно до две породување на ден и навистина е мирно, бабиците се фини и имаат убави препораки. Убаво се чувствувам таму.

Јас иначе сум спремна за утре. Ама некако стомак ме стега и ме пушта во моментов би сакала да ме изненади и порано али тешко веројатно нели :)

На Vaga~, Annie.mk1, NNA и 2 други им се допаѓа ова.
  14. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Јас се издепилирав (hollest)се пицнав, со мажот купивме фустан за госпоѓицата за излегување од болница, генералката направена, се е испрано и испеглано и само ја чекаме @FreeMind да се породи па после можеме ние :angel:
    Инаку ако видите во Термини таму сум пишана на 26.02 ама по менструација сум 22.02 и на прегледите последните мерки на бебушка беа супер, а прогнозата на докторот беше лежи и мирувај да истераме до 36. Затоа се брзам вака :rofl:

На Ladyyyy567*, NNA, ***Najsrekna*** и 3 други им се допаѓа ова.
  15. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    E jas od tolku filmanje, sega se vrakjam od lekar. Mi napravija eho i ctg, se bese vo red fala mu na boga. Sega si razmisluvam , ono izgleda ne mrda mnogu oti 5 dena niti mozam nesto da jadam , niti mozam nesto da pijam... imam ogromni bolki vo zeludnik i hranoprovod. Ovie tuka lekarive be cudo se... i kazuvam na doktorkata deka 5 dena imam bolki vo zeludnik i hranoprovod i ne mozam da goltam, ona nikakov lek ne mi dade za toa. Ocigledno deka tuka im e najvazno bebeto da e vo red. A jas od pusti bolki tolku se iscrpiv, sto edvaj do kupatilo stignuvam. Vo vtornik imam prv pat termin u klinika, pa iskreno se nadevam deka ke mozam da go dogovoram bar malce porano porogjajot, bidejki carski rez ke bide.

На NNA, Elena ena и FreeMind им се допаѓа ова.
  16. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Може се исплаши малата, виде дека нема кај да бега па си вика дај да си искочам сама поубаво:D како и да е со лесно утре (highfive):inlove:

Инаку и јас имам болница преку улица, и таму веќе лежев и се мн пријатни и доктори и сестри, само ме предомислува тоа што немаат kinder station, не дај Боже по потреба доаѓа доктор или го носат бебчето во др болница..и сега во мисла сум

На only44you и FreeMind им се допаѓа ова.
  17. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    И јас одам во таква без детски дел каде можеш од 37ма недела.
    И ич верувај не ми е мисла сто пати подобри препораки има од онаа што ми е на 5 мин со детски дел :)

Чим има гинекологија со гаранција им функционира и “не дај боже” делот.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  18. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Јас уште 2 недели до термин, ама се надевам да е порано не покасно зошто повеќе не можам:(:sweat:

На Ladyyyy567*, NNA, Elena ena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    @FreeMind , srekno utre mila. Te cekame so ubavi vesti :inlove:

На NNA, FreeMind и S.J.Parker им се допаѓа ова.
  20. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293

косата ми се крева кога трeба да се бричам а и ми студи сега многу да стојам пове'е сати вкупатило за бричење рает неможам да се избричам