Па незнам бидејќи се бремена може овие се безбедни и не би ти препорачала во бременост да земаш било што без дозвола од гинеколог инаку немам ја примано не сум имала уреплазма ама за ова за аптекава ми имаат кажано така или отиди нека ти даде рецепт или прашај во др аптека може ќе ти ги дадат без рецепта
Лактогин ти е многи добар пробиотик јас го користев неколку пати сега паузирам, прашај ако можеш зш да не
Јас мн паничам во врска со движењава, еден ден е сто на саат не се смирува, друг ден само испапчен стомак од некоја страна што ќе видам. Вчера од паника отидов во болница и на цтг покажува движење а јас не го осеќам.. Мн паники ме фатија на крајов дали ќе биде се во ред, што е нормално да се осеќа, што не инаку сум 37+6
Зошто си го правиш тоа? Зарем не е доволно тоа што не можеш да се наместиш и спиеш нормално Опушти се немаш потреба од стравови. За секоја состојба има симптоми и не се случува тоа од нигде никаде верувај. Плус овие нема шанси да дозволат да се случи нешто лошо. Опушти го мозокот секако ќе ти треба до 41 недела
Хахахха ме утеши сега,41ва иначе имав ужасно искуство со сестрата вчера во болницата кај што ќе се пораѓам, дури ме ставија во мисла дали да си барам друга некоја. Лудата се дереше зашто не сум си отишла кај гинекологот и и викам на одмор е, она ме упати кај вас, па како они биле во гужви, и маж ми лом се напраи со неа ме зачуди, првпат таков однос.. Ти како се чувствуваш, спремна за утре?
Денес бејби мнооогу ми е активна и притиска надоле многу,незнам дали е добро тоа или ќе почнува процес 36+2 сум ♀️ Оваа притискањето многу ме плаши
Во првата бременост ќерката беше многу нежна, ретко ја осеќав и онака скрос нежно движење, сега со ова, може има врска што е машко, многу е активно, кога ќе ме клоцне од кревет ме поместува..така да мислам дека секое дете си е различно и немаш место за паника..јас паничев дека многу мрда, нели викаат кога е поголемо помалку мртка, ти пак обратно..се е тоа нормално што си филмаме но пробај да не се оптеретуваш до толку..
Никако не ни се фаќа крај уште малку мора да се издржи ти беше тука негде со термин како мене ако не се лажам?
@Vaga~ болниците каде се пораѓаш се од 40+ за цтг и преглед. Ако сте отишле и во работно време на гинеколог од 08-18 ја разбирам реакцијата на сестрата зошто полудела. Треба да одиш вечерта и да поглумиш некоја болка. И таа е сигурно исфрустрирана лешперка. Во мојата само ми рекоа дека е добро да се јавам саат време пред да идам. Инаку можам и така да одам едвај имаат едно до две породување на ден и навистина е мирно, бабиците се фини и имаат убави препораки. Убаво се чувствувам таму. Јас иначе сум спремна за утре. Ама некако стомак ме стега и ме пушта во моментов би сакала да ме изненади и порано али тешко веројатно нели
Јас се издепилирав се пицнав, со мажот купивме фустан за госпоѓицата за излегување од болница, генералката направена, се е испрано и испеглано и само ја чекаме @FreeMind да се породи па после можеме ние Инаку ако видите во Термини таму сум пишана на 26.02 ама по менструација сум 22.02 и на прегледите последните мерки на бебушка беа супер, а прогнозата на докторот беше лежи и мирувај да истераме до 36. Затоа се брзам вака
E jas od tolku filmanje, sega se vrakjam od lekar. Mi napravija eho i ctg, se bese vo red fala mu na boga. Sega si razmisluvam , ono izgleda ne mrda mnogu oti 5 dena niti mozam nesto da jadam , niti mozam nesto da pijam... imam ogromni bolki vo zeludnik i hranoprovod. Ovie tuka lekarive be cudo se... i kazuvam na doktorkata deka 5 dena imam bolki vo zeludnik i hranoprovod i ne mozam da goltam, ona nikakov lek ne mi dade za toa. Ocigledno deka tuka im e najvazno bebeto da e vo red. A jas od pusti bolki tolku se iscrpiv, sto edvaj do kupatilo stignuvam. Vo vtornik imam prv pat termin u klinika, pa iskreno se nadevam deka ke mozam da go dogovoram bar malce porano porogjajot, bidejki carski rez ke bide.
Може се исплаши малата, виде дека нема кај да бега па си вика дај да си искочам сама поубаво како и да е со лесно утре Инаку и јас имам болница преку улица, и таму веќе лежев и се мн пријатни и доктори и сестри, само ме предомислува тоа што немаат kinder station, не дај Боже по потреба доаѓа доктор или го носат бебчето во др болница..и сега во мисла сум
И јас одам во таква без детски дел каде можеш од 37ма недела. И ич верувај не ми е мисла сто пати подобри препораки има од онаа што ми е на 5 мин со детски дел Чим има гинекологија со гаранција им функционира и “не дај боже” делот.
косата ми се крева кога трeба да се бричам а и ми студи сега многу да стојам пове'е сати вкупатило за бричење рает неможам да се избричам