Пиленка, ги испримав тие инекциите за зреење на плодот, сега останува само да чекаме. Течности пијам колку што можам повеќе, и редовно одам на контрола. Да се надеваме дека се ќе биде во најдобар ред. НАЈГОЛЕМО БЛАГОДАРАМ ЗА УБАВИТЕ ЗБОРОВИ, ЗА УТЕХАТА ФЕМИНКИ. Како и да е, по дождот секогаш доаѓа сонце!
Драга Donna, стравот само ќе те кочи и ќе ти создава негативна енергија. Биди оптимист, остави се да си оди спонтано. Наместо да чувствуваш страв, и да размислуваш како и што ќе биде, размислувај си за тоа дека за кратко време ќе си го гушкаш малечкото. Само позитивно!
И јас така се тешам. Кога ќе ми излези сликата што ми е врежана во главава бидејќи учев медицинско и одев на пракса и имам видено превидено раѓања и се поврзано со тоа си мислам... Како ќе ја издржам таа болка, што ако ми треба многу време додека целосно се отворам, како ќе се снајдам и слично. После тоа следува другата оптимистичка мисла... Во тие моменти ништо не е битно, ни време, ни место, ни болка. Секако дека ќе помине се најдобро што може, секако дека ќе издржам.
zdravo feminki ,sakav da se konsultiram so vas bidejki mi e prva bremenost i neznam kako se odvivaat rabotite,,,na 21mi e termin no pred malku koga otidov vo toalet na vloskata bese isteceno malku kako rozevo pomesano so crveno gusta sluz ,,dali toa e mozebi cepot sto ispajga pred potojgaj? nemam nikakvi bolki za sega bebeto e mirno sovet? pisuvam od tel se izvinuvam za latinicava
ОООООООООООООООООООООО На некој му паднал мукозниот чеп Кој би помислил дека за тоа ќе се радуваме Ајде МИННЕ, торбата и во болница. Спремна си за порагај. Нека ти е лесно и Бог нека ве чува и тебе и бебечето. Не чекај да добиеш болки, време ти е.
ОООООООООООООООООООООО На некој му паднал мукозниот чеп Кој би помислил дека за тоа ќе се радуваме Ајде МИННЕ, торбата и во болница. Спремна си за порагај. Нека ти е лесно и Бог нека ве чува и тебе и бебечето. Не чекај да добиеш болки, време ти е. [/quote] aaaa anackom pa jas neam bolki nisto nemam spremna sum za vo bolnica no bi pricekala barem da dobiam bolki
aaaa anackom pa jas neam bolki nisto nemam spremna sum za vo bolnica no bi pricekala barem da dobiam bolki [/quote] Мислам дека медицинската сестра ми рече дека треба да одиш неколку саати откако ќе падне ама сега па читам на интернет дека може и да чекаш до недела-две Јас би отишла за секој случај. Да те види доктор. Ако ти е рано за пораѓај тој секако ќе те врати. Ако немаш контракции и не си почнала да се отвараш сигурно нема да те примат, ќе ти кажат за колку време да се вратиш.
се ке биде во ред само остани си позитивн аи смирена и јас сум 33,4 гн породена си полежавме во инкубатор 1месец и си дојовме дома керка ми па до 42 недел аја носев и до последен ден беше карлично свртена па додек аме спремаа за царски она се извртела знаци без нервози како е пишано так аке биде само немој да пагаш
И јас би ти рекла да отидеш. Нека те видат, нека видат дали си отворена. Инаку мене мукозниот чеп ми го извадија на клиника, кога се чудеа од што сум прокрвавела. Не ви пишав дека матичниот ми кажа дека најверојатно бебето притиснало надоле и пукнал некој капилар и од тоа ми била крвта. Ама пусти страв, нели? Whitecloud само смирено. Господ е голем и ќе ве чува и двајцата. Butterfly.mk и јас мислам дека порано ќе се породам. Осеќам дека бебенцето е доле и осеќам буткање на главче од време на време. Во понеделник сме на контрола, па ќе видиме како ќе биде. Може од контрола дирекно на пораѓај.
Здраво на сите јас бев на д-р во понеделников болките сум ги имала затоа што бебушко е свртено и спуштено многу доле во понеделник ке одам пофторно да земеме породилен упат и на еден преглед и што е нај битно бебушко е супер по тешко е отколку што е високо хахахах само Господ да не чува и нас и вас па со лесно да си пројдеме до сите вас
Вчерабев на контрола...и од толку радост и чекање...бебушко пак се криеше, не се покажува на лик па тоа ти е 1800gr е, следна контрола на 9ти Декември ќе ни е, кога веќе ќе сме на сам влез во 9ти месец...матичната ми спомна тогаш и за некои брисеви. Па ако може некоја од вас нека ми каже, што и како е процедурата за во 9ти месец, тие упати, ваму таму, цтг и слично.
И кај мене не покажа лице буцка, со двете раце го криеше. Ај, ќе ги изнагледаме ко ќе се родат! Јас земав упат за преглед за во Чаир, специјалистички упат за да ме прегледа докторот кој што го договарам да ме породи, еден болнички пат исто за во Чаир за пороѓај, и цтг ми прават таму, во Чаир. Можеш и кај Радица, ама не ме фаќај за збор, мислам дека беше 250 ден од мерење. Повеќе ти се исплати да си земеш упат за било каде.
Епа што е подобро? Да си одам на цтг каj матичната или да барам упат и да си одам во државна каде што ке се порагам
само што се истуширав и кога си бришев стомакот (нели папокот ми се собира нормално е тоа) ама внатре како кафен да ми е.. не знам како да опишам како рѓа ама не е тоа.. го имате ли вие тоа на ваште папоци,, ај ѕирнете се и видете ве молам ... ???
Јас не сум бремена, ама имам забележано вака да ми се појавува (слично како во ушите нели ), и тоа обично кога сум повеќе облечена и кога се потам. Е сега, од што е не знам. А ти мириса?
не не мириса ама бојата е нешто слична како во ушите ама не е тоа.. и не излегува.. ама стално си го мијам папокот... шо знам
јас сабајлево пак ми има истечено како розевко дали на некоја и се случило вакво нешто??? се уште немам менструални болки
OбиЧно велат дека од пагањето на мукозниот Чеп до порагањето остануваат една до две недели,но сепак подобро е да си отидес на доктор и ке те прегледаат таму ке знаес до каде си