Уште коа го прочитав постот дека нешто те стега и пуша јасно ми беше дека ке раѓаш пред да ти турат провокација Хаха не ми го земаш медалот и ти??? Те примија,? Ајде до лесно
Dojdov samo da ve proveram dali veke slavite Sakam da si legnam , mi se prispa. Do sega povrakjav. Dali nekoja od vas do sega u bremenosta koristela tableti Nolpaza ( Pantoprazol ) ?
Пак ноќна смена држам. Почнав 2-3 ноќи да не спијам како што треба сабајле уште во 8 станав а уште дремам Денеска 2,3 пати се презноив, 3 пати по голрма нужда( обично одам еднаш на ден или на два дена) цело време ме боли препон, меше ме боцка долу нешто па по некоја тапа болка, сакам и да сум активна и да лежам,ем уморна ем свежа и јас не знам што правам Сега више официјално у 9ти месец влегов, овие денови да одам кај матичен да се испоздравиме и да ми каже бебе до кај стаса Си ставив маска на лице у сред ноќ и си куцкам, си го извадив кучево од памет бега од мене Вие како сте? Спикате?
И јас без сон веќе неколку месеци ни дење ни ноќе... Си седам покриена си ќебенце си јадам чоколади без прекин и ми се плаче гледам тажен филм. Неможам да се движам да се свртам на друга страна од болки во срамната коска иначе сум 40+6 и болките се посилни од претходните Сакам веќе да се породам!!!
И јас ноќна вечерва, малиот дури сега заспа, ме уби готово. За беља сега ми се пријаде а иначе ќе си спиев. Многу сум луѓе нервозна овие 3 дена ќе пукнам а незнам зошто, знам хормони се ама ме мачи, многу сум нервозна место не ме фаќа, се ќе потепам. Одам да јадам, ми е гајле.
Јас стандард цел месец веќе заспивам 4-5 сабајле.. колку и да ми се спие не можам порано, преку ден ако задремам пола саат, саат преку сила и тоа е божем да се одмориме пред стварно да не можеме да спиеме кога ќе сакаме, ама ништо од тоа
Баш така, а на вас мешиња што веќе имате детенце капа ви симнувам како издржувате мене бременоста толку ме измачи што пд гадење, што замор некој цело време и уште да требаше за уште едно дете да се грижам не знам што ќе правев
Во глобала се изнаспав цела бременост ретко се дешава вака..сега и бебка се тегне у највише почнува да ме боли долу од што се истрга ваљда..како иглички да имам во стомак
Мешиња има ли будни? Ме фати ужасна болка во левата страна над кичмата, што може да биде? Боли и не пушта само на таа страна
Влегувам во 38ма.. ама како што читав породилни болки се доле кај срамната коска и напред како да добиваш. Мене не ми е така само над кичмата на левата страна боли и не пушта
Не би требало да се породилни, ниско боли за породилни баш во кичма..а кај ребра на грб мене ме боли обично лева страна како штипење и не пушта неколку мин дури ставам тупаница на тоа место и стискам да помине ама ништо си држи така некое време..тоа ми е од бебка што гура назад претпоставувам..
Не, ова погоре ме боли фактички доаѓа над папокот ама од назад, од прилика таа висина. Ништо да одам да ме ѕирнат најубаво
За таа висина зборувам.. мене ми се јавува таква болка на тоа место.. не паничам оти ми е бебе големко па претпоставувам ме рита назад ..
Породилните ќе ги познаеш кога ќе дојдат нема шанса да не ги сетиш, баш се болки, иначе 3та смена ќе си видите сите откако ќе се породите еве го в раце од 1 до сега, и 2 памперси сменив (се кака ) има грчеви, плачи, цица па се смеј и пак не сака да заспие синко. Спиење за мама нема.