Само што си дојдов дома. Скринингот помина топ. Петрова рече бебето изгледа совршено,нема потреба од приска. Радости
Не си сама кралица моја јас до пред една недела одвај по неколку капки пиев и то само кисела вода еве од понеделникот навака што внесувам чај и по некој сок вода не сум се напила воопшто не ми е убава ми се гади од неа
Труднички, денеска 3 ден нова ситуација ме стрефи. Гладна сум, ама ништо не ми се помирусува, а не тек во уста да ставам. Па желудник ме боли и црева кркорат. Не можам да се натерам да к’снам нешто, од се ми се гади. Многу се радував на оваа 12та недела ама повраќањето, мачнините и гадењата уште си ги имам... се осеќам премногу уморно... не знам веќе што да правам... Денеска дури и ми се сврте во главава, цела сум ко зашеметена, па ми е страв да се туширам, решив маж да почекам да си дојде од работа за да има кој да ме провери. Многу ми е страв како ќе издржам следните месеци..
Не се плаши толку се мили бабиците што породувањето нема да ти изгледа ич страшно верувај ми. Ајде мила со лесно да ти е се ќе биде добро
Нема да ти е понатаму така ( барем се редок случај) мене се што ми беше мака во почетокот сега немам гајле. @FreeMind што направи ти? Офф сега те читнав честито ќеркичка нека е жива и здрава
Браво Мариче, многу ме израдува, уживкај сега! Јас во вторник и одам за втор скрининг,малце сум шознам, пак не ми е сеедно,пак го мислам шо како ќе биде Само раат да не е чоек, од контрола на контрола...
Ќути не спомнувај,секоја конѕрола иста песна ми е,како дете се однесувам,муабет не правам од страв Ама доста е вејќе,следнава контрола нашминкана има да идам и дотерана
Првиве 3-4 месеци се мачни и тешки, ама ќе видиш понатака ќе се опраиш, ќе ти дојде и апетит и сила, сега одмарај повеќе, храна и течности колку можеш внесувај и ќе биде ок
Ајде мила само опуштено и позитивно. Ќе си ги гледаш пак лепотиците Иначе за Петрова во право беше за се. Жената е ѕверка. Само се измачи да види се,бебе беше многу активно не се смири. Се изнауживав гледајќи
Иначе, ме удри малку параноја сега, вчера не толку ама еве ако не кажам ќе ми стои. Малку го потфатив стомачево од работ на столот ко се наведнував, малце ме заболе, не многу, е ама сеа ми се уврте да не сум удрила некое главче внатре И не само тоа,замислете го филмов, ми се уврте дека и уста сум сецнала на некое од двеве... Не бе, тоа е, ќе си трае ова вака до крај знам јас.... параноички!
Не се секирај ако немаш болки или крварење се е ок. Убаво се заштитени тие внатре. Јас во 5 кога се лупнав по стомак со врата од кола мислев ѕвезди дњка видов, а и сега со правосмукалка кога поминувам обавезно се мавам по стомак со цревото минимум еднаш. Немој одма негативно мислење. Тука има членки и што паѓале па добри се со бебушките
Ич да не се секираш. Заштитени се тие , не е тоа толку едноставно . И јас се имам неколку пати удрено , плус и синчето ме има удрено по стомак па ок е се. Како што пиша @S.J.Parker имаше членки кои паднале па се било во ред со бебето.
Денес бев нa цтг вo бoлницa. Три пaти ми прaвеa цтг. Двa пaти тaхикaрдичнo бебе и јaс. Ме бoцнaa aпaурин пa се нaпив сoк и блaгo и третo цтг oкеј излезе. Кaрличнo ми е пoстaвенa. Му пoтенцирaм нa Пaвлoвски имaм диoптријa висoкa ми викa пa не е 10кa. Чoвече ќoрaвa сум без oчилa ти ме зaебaвaш мене. Не би ризикувaлa кaј кaрличнo и сo тoлкaвa диoптријa нa прирoднo дa oдaм пoшo ме нaпнa зa прирoднo. @monik55 искуствa сo Сaшa Јoвиќ? Ти кaкo пoртпaрoл oд гaк