Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Женски фала ви, се смирувам одма кога ве читам !!! :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

На NNA и Elena ena им се допаѓа ова.
  2. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Ај курле низаедно :inlove:
    Што убавко! Големо да му расте :lol:

На NNA, Gili B. и Мариаа. им се допаѓа ова.
  3. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.359
    Допаѓања:
    13.117
    Денес на преглед и последни брисеви. Бебе е супер, конечно се завртела со главата надоле. Ја стига датата од последна менструација и пак ми го поместија малку терминот. 35+2 и тежи 2530 гр. Малку да не е?
    И после ме боли се. Па нормално. Цело човече имам во мевов. Уф како ми фуфка како се приближувам кон крајот. И уште не ми е баш верно дека ќе бидам мајка и друго човече ќе зависи од мене.

На FreeMind, Adeline, NNA и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Ај сеа не ни прај вака, мене толку ми треба! :doh:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Ич да не ми се секираш ништо не им е на бебушките јас мојата секаде ја заглавувам на моменти заборавам дека имам меше па се заглавувам на врата :lol: стандард ја лупам од вратничка од кујна и ништо не и е заштитени се тие мила не ми се секирај :* :hug:

На Adeline, NNA и Emma2 им се допаѓа ова.
  6. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Јас вода пијам една чаша во недела хихи знам дека не е добро ама неможам не ми сака организмот, може си надокнадува од соковите чаевите што ги пијам но ;)не си едина немој да се секираш убаво е да можеш ама ако небива што да правиме не е до нас :)

На NNA и Emma2 им се допаѓа ова.
  7. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Оф срце, дај Боже да е така! Еве сеа го мислам скринингот во вторник, нестрплива сум да ги видам дека се во ред и ми викаат преку екран Стара дај искулирај малку,ако си сеа ваква тек па ко ке се родиме каква ќе бидеш 8-| :D

И дај не го лупај толку девојчето па и ти претеруваш :fubar: :sun: Да не мисли дека надворешниот свет е полн со турбуленции...не дека не е :D

На ***Bony*** и NNA им се допаѓа ова.
  8. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Гинеколог ми држеше предавања за водата дека е исконска и најважна придобивка за човештвото и дека по 3 литра на ден треба да пијам бидејќи од тоа поздраво нема! Дека со тоа многу бенефит им правам. Ама пустото како да се прешалтам кога до вчера сум пиела вода само во шоља кафе :doh:(facepalm)

На ***Bony***, NNA, fana и 3 други им се допаѓа ова.
  9. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Јaс секoјa вечер дo мене имaм литaрскo шише вoдa кoе вo текoт нa вечертa гo пијaм целo. Пoследнa гoлткa oд 150мл си oстaвaм зa нaутрo мм пред дa oди нa рaбoтa,се будaм пијaм и пaк зaспивaм. Вo текoт нa денoт буквaлнo се ,нaлевaм, сo вoдa. 4литри фикснo пијaм вo тек нa 24чaсa,мoждa и више.

На ***Bony***, NNA, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Алал да ти е! Браво!

11. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    @LoveHope алал да ти е јас и пред да останам бремена со месеци не пиев вода и вкусот го заборавам и после долго време кога ќе пробам ми се гади од никогаш не сум пиела вода ни сега пијам чајчиња сокови кисела вода се надевам внесувам течности колку толку

На NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  12. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Требаше и да ти каже дека е клучно за убава и еластична кожа и игра улога у појава на стрии:rofl::rofl: ќе пиеш ко камила тогаш.
    Ајде мајка и јас бегав ко мачка од вода во почеток мисла 2л пиев месечно:?: ама сега пусто морам и на пола саат на екс по една чаша пијам:D:D

На ***Bony***, NNA, Emma2 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.015
    Јас цел живот пијам многу вода и откако забременив скроз ја избегнувам и ич не ја можам. Почнав со чај, со каква волја го направив, и го повратив, и сега не ми се ни помислува на чај. Пиев бистар сок од јаболко 3 дена и ми се згади и тој. И сега веќе немам идеја. Да пробам леден чај уште останува.... :|

На Софија 88, NNA, srekice и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    И мене се ми е згадено од тоа повраќање сега само можам да поднесам добра вода од гумбир и ладен чај со лимонови треви од fuze tea.пробај мила прво мало шишенце земи ако можеш одма префрли се на литарски хахха јас така правам

На NNA, Yowannty и Gili B. им се допаѓа ова.
  15. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Јас додека имав гадења вода не можев да помирисам, ми имаше благ вкус , одвратен па едвај кисела вода со лимон пиев, ем вода внесував колку толку ем за мачнините ми помагаше колку толку. Ледени чаеви и сокови избегавав зашто и тие се полни со шеќери па нема некоја корист од нив. Сега фала богу без 2 литри вода во денот не сум:) само стрв пуста за кока кола имам ептен во бременоста:D

16. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Пред дa oстснaм бременa пиев истo дoстa кoличинa нa вoдa нo нaвечер не пиев никoгaш или реткo. А бaшкa нa глaден желудник плус вoдa,дистензијa и oди вo вц пoврaќaј или ќе те бoли стoмaк. А сегa нaвечер ќе се рaзбудaмќе се нaпијaм вoдa третинa шише и веднaш легнувaм нит ме бoли желудник. Нaјсреќнa сум зa тoa.

На NNA и Gili B. им се допаѓа ова.
  17. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477
    Ништо денес:(
    Имало доволно плодова вода, сабота во болница пак цтг и проверка на п.вода.
    Како што гледам ќе дочекам мај:headbang:

На FreeMind, NNA, Elena ena и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.504
    Допаѓања:
    184.015
    Девојки скринингот на кое ехо се прави и колку трае од прилика? Само што ми се јави сестрата и ми го закажа за следна недела, баш на мојот роденден па се надевам дека се ќе биде во ред. :)

И братучетка ми ми ја препорача таа вода со ѓумбир, ама јас во грција живеам едвај најдов сода вода со ѓумбир, уште ја немам пробано а купена е пред повеќе од една недела. А за fuze tea прв пат слушам и појма немам дали има овде ама уште утре праќам маж во потрага оти лимон ми звучи подобро од ѓумбирот :lol:

На NNA и Ive13 им се допаѓа ова.
  19. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Офффф, абе ќе испадне дека ради стриите дека ќе се кандисам а не ради децата :doh: (facepalm) А сакам пустото не дека не, флаширана по можам да ја поднесувам, чешмовача тешко, посебно па во шише наполнето за преку ноќ па тоа некоја чудна миризба а знаеш дека не е до шишето :^) Така да, флаширана колку толку ама само ко ке ми текне. Еве чаеви бутам и тоа дека мора од семе од коприва ради железото та иначе па ќе заборавам... а швепс неам гајле, иако не претерувам...не ме напаѓајте за швепсов,замена за кисела вода ми е...

На NNA, srekice и Ive13 им се допаѓа ова.
  20. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Ајде се гледа крајот веќе:hug: може па и ќе те изненади до сабота:)

На Gili B. му/ѝ се допаѓа ова.