Јас не знам како е да ве штипне, ама ова мое бебе е водна жаба, пие вода и ика, сака да се гали, особено со татко и кога ќе стави рака.. Ги обожава Scorpions, Leonard Cohen & Joe Cocker
Хахаха ме насмеа со вратава, јас пред малку таква зашеметена одам во вц ја промашувам кваката и со стомак во врата среќа не бев многу залетана
Да не почнал да паѓа чепот кај тебе? Како што читав тука така го опишуваа .. ти беше отворена веќе, така?
Сигурно е чепот! Ако продолжи обилно крварење оди во болница не чекај. Кај мене ни чеп, ни отворена ништо. Ако си стигнала до термин без грижи само за сигурност една контрола за крварење.
Исто, ама верувај кога слушнав дека се е во ред, па посебно сега на последниов преглед кога ми се насмевна златото воопшто не ми е важно, а нема ни тебе да ти е знам, само со лесно да е Спремај се ајде за брзо ќе биде, ќе се гушкате
бев на преглед...д.р ми кажа отворена сум 1-1ипол прст, постелка созреана, бебуш здрав прав и голем, плодова вода топ....имаа надеж да издржам до понеделник без да се породам? ..термин ни е во сабота..
рече ако не се породам викендов понеделник да одам..па страв ми влезе некако..сакам понеделник на договореното
Верувај подобро природно да те фатат болки отколку да одиш на договорено за провокации. Чепот ти е паднат?
Да не ти треба инспирација?? Ајде утре е нов ден,овој веќе заврши, ќе надоместиш со поише зборење и за денес
Ќе поспијам повеќе и ќе се откочам ти како си, малечките лудуваат, клоцаат, до која недела стигнавте? Еве види одма ме инспирира, се те прашав
Фала срце, убаво ми доаѓа кога ме прашуваат за малите Дали е ова тоа мајчинското на кое му се дава предност пред се,шо го зборат Мирни се, сеуште е затишје пред бура изгледа, ми спремаат некој јак мјузикал кај и да е 19+ 1 сме, едвај ги чекам,колку и да ќе барам паузи после
Жени после првиот скрининг на колку време бевте на прегледи. Зар чекавте до 20та за следен скрининг? Кој ви следи бременост развој на бебчето тој што сте го избрале за порагај, матичен или кај тој што правите скрининзи? Дали треба уште сега да си поплукам доктор што ќе ме следи јас бев на скрининг кај Елена Петрова и ми рече се гледаме 20та недела следно за втор ама нели е многу кај неа може ли да одам пример на 3 недели за следење чисто онака и колку е обично ехо? Претпоставувам не е толку скапо како скринингот.
На 3/4 недели одев пример во 12та па во 15/16та кај матичен па 21 на втор скрининг. Матичен ти го следи развојот, јас идев паралелно и во систина кај Димчев еднаш во месец до 7ми месец и на скрининзи кај него бев. И обично ехо не треба да е иста цена со скрининг, скрининг е многу по скап(мислам за приватно) кај матичен обично ехо нели не се плаќа,евентуално 200 ден да ти земе да си се почасти
Тогаш кај мене по два пати се частат, пошто на секое ехо по 350 ден ми зима. Тоа е еднаш месечно кога одам за контрола.