Кај што те читам вака, исто како себе си да си се прочитав, но пред 14 год. со првата ќерка. Исто не можев да мокрам, не беше бебчето со мене исто поради дишењето, па се одмолзував колку можев со сите сили и исто и даваа и ад во комбинација со мајчиното млеко. Е разликата во тоа е што јас се породив во Државната клиника во Скопје и во текот на пораѓајот во родилната сала бев опкружена со некултурни и неучтиви лекари и уште поневаспитани бабици кои урлаа на мене и плус лекари специјализанти кои се учеа на мене, за жал . Тоа тогаш беше најголемото мое негативно животно искуство , кое никогаш нема да го заборавам. Се друго се заборава... Мило ми е дека ти си добро, а денес - утре е малечката ке биде супер и конечно ке си се гушкате заедно. Најглавното помина ( БРЕМЕНОСТА ) и плус ја донесе на свет и се помина во најдобар ред. Се останато се средува и се мести, само дај си одишка, опушти се и уживај во мајчинството од сега па натака низ животот ! Ти посакувам се најубаво, многу љубов, здравје, успеси. Да биде лепотичката ваша најголема гордост... и знам дека ке биде така Господ нека е секогаш со вас. Среќно
Сега ќе ја имаш најубавата приказна овде со третото бебче верувај. Те гушкам најсилно и издржи уште малце па за четврта бременост размисли повторно Па и Германија не е толку голема ќе се најдеме сите генерациски на една собиранка доволно сме овде за еден викенд со децата
Се јавив на тел мила, и ми кажа сестрата дека нормално било да осеќам такви грчеви и сечења, се ширела матката, а немам крварење и затоа викам ај ќе почекам ден, два ако нешто не дај боже се зголемат премногу болките ќе тркнам, деновиве.
Aaaaaa dogovoreno e carski i odma posle vadenje na bebus ke pravat podvrzuvanje na jajnici ( sterilizacija ). Dosta e za mene veke za mojov zivoten vek. Mozebi i mnogu, ama ajde bidna i toa sega. Da ja doturkam bremenosta uste malce i da se posvetam sebe si kolku mozam . A za sobirankata sekako deka sum ZA
Ти и имам кажано и еве илјада пати ќе повторам те обожавам бре жено абе каква жена ти си лавица алал да ти е.ајде уште малку и ќе ја гушкаш лепотицата.битно двете сте здрави и живи друго ништо не е битно.иако се породи не заборавај на нас зошто ние имаме уште многу за жалење и кукање како што напиша а ти мора да не тешиш.ве гушкам и бакнувам двете лепотици
Кај ве оставам со @Emma2 @srekice до Август има да ве посматрам како ја минете бременоста. Емма плус не може без мене овде мора некој да “ теши” до 42 недела
@FreeMind ми е инспирација за породување .. Тукуу два дена сум со слаби менструални болки 34+5 сум.... Денес бев кај матичната, правев брисеви кои за среќа се во ред ама кога и кажав за болките ме гледаше вагинално на бокс, и ме прегледа рачно.... Нели е рано за речен преглед? Ми рече дека е во ред матката, ама да одам деновиве на ЦТГ... Била ли некоја на ЦТГ во 34-35 недела
Јас одев од 30та недела е тука цтг. Баш убаво да те следат. А рачен преглед од прв до последен имав. Друг е фамозниот во 38ма недела ќе го препознаеш така подубоко
Во 31ва имав рачен преглед ради лажни болки и цтг па во 33/34 брисеви давав и тогаш ме погледна, и денес сум на цтг ке видиме дали ке имам рачен преглед повторно бидејќи сум више 9ти месец би требало да има.. Јас тој го осетив во 31ва, бегав од столчето назад, ептен болно дури ми кажа добро да не те мачам више добро е не си отворена да не те малтретирам, како да се прекина..може уште ке ровареше долу
Така и треба да се оди, од 30та со едно, а за две па да не зборуваме. Заради тоа може и се случи тоа што се случи кај мене. Жени, слушајте си ја интуицијата, идете на прегледи кога мислите дека треба. Мислете само позитивни работи, за се да биде позитивно. Уживајте во деновите со меше насмеани. Со лесно на сите, да се полни темава се повеќе. Штрков да нема време да одмори!
така така, сеј си со нас, те моЉааааам... жено и да не забегуваме сега, сепак сум со близнаци,зарем стварно мислиш дека ќе тегнам до 42ра?????
I jas tuka uste vo 30 nedela pocnav so ctg i duri cudno mi bese, oti kaj nas u Mk od 9 mesec pocnuvaat. A najveke gi mrazam sto kako nenormalni u Mk.guraat prst do kraj i toa tolku rano. Izgleda da ne se svesni deka taka mozat da isprovociraat porogjaj kako sto bese vo mojot slucaj so vtoroto bebence. Mi go zakaci dr.prstot bukvalno do kraj i toa so seta sila i naredniot den mi padna cepot, pa nabrzo dobiv bolki i posle 2 dena se porodiv. A tuka doktorkata prv pat me pregleda so prst vo 35 nedela i toa sosem nezno i mnoooogu vnimatelno. Znaci ne rovarat mnogu mnogu dole so prsti , ama zato ctg-to im e najsveto nesto !
Се радувам што ти остана смислата за хумор после само еден ден од породувањето.Не кукаш и не се жалиш,ориказната за породувањето ти ја прочитав и знам ушто колку скриени чуства има меѓу тие зборови напишани но ти не се даваш и згора на се не подржуваш сите овде Така, така карај ми ја малце @Emma2 она нешто се нафурала пред мене да раѓа јас 25ти мај го пикирав за датум.Греота детето после 10 јуни да се роди никој нема на роденден да му доаѓа од школо
Јас рачен преглед имав уште во 12 недела бидејќи имав мал кафеав исцедок . Тој не болеше воопшто. Но со првото кога бев на ЦТГ во 40 недела е тој преглед со рака богами ме здобиле и вечерто се породив Во болница ли идеш на ЦТГ ?
Сама ли беше за време на породувањето или имаше придружба од мажот? Се надевам што побрзо да ја видиш малата и таа да оздрави па да си заминете дома. Кај мене сеуште ништо освен преголеми неподносливи болки во срамната коска неможам ни нормално да се движам.
И кај мене исто. Болки во препони и срамната коска. Бебето абер нема да излезе . 39+ 4 сум. Никаков симптом немам
Почекај уште има време до 42н. А за болките нема лек, па уште кога ќе пукне ехееее ми иде да го фатам мм за брада да го тегнам, зашто не смеам да викам се се слуша кај соседите ќе мислат којзнае што правиме Јас сум 40+7 утре пак преглед па да видиме дали ќе побарам забрзување на процесот, никако да заспијам барем 1 час доволно ми е да одморам Додека е уште свежо кај тебе прави си топла купка така мене ми помагаше неколку часа спиев мирно без да станам за тоалет и масирај си ги колкови и препони зашто после ќе имаш ептен неподносливи болки кога ќе бидеш над 40н.