И @FreeMind си имаше датуми па Абе уживај па ти, секако комшичиња ќе му бидат, кај ќе одат,сите за уво ќе ги влечеш кај вас во двор Само здравје!!!!
Море јас по цел ноќ спијам без престан. Ниту за во вц станувам ниту ништо по цел ден се движам си чистам работам низ дома. Се играме со синчето , коцки топки по цел ден собирам. По сто пати чучни стани Денес дури и торта правев Ајде повелете има за сите
Ви Благодарам многу за одговорите не ме болеше, внимателно беше, но се исплашив како што читам дека провоцира породување барем уште 2 недели да се издржи
Ne plasi se stom bil nezen pregledot. Toa za da isprovocira poroduvanje koga ke go stavi prstot Gospod ke go vidis od bolka. Se slucuva, ne e pravilo deka kaj site e isto, no obicno posledicite se tie. I ne grizi se, sekako deka ke izdrzis uste 2 nedeli, pa i poveke sigurno
Јас сега се враќам од цтг Се возбудив цело време клоцка и ја гледам онаа хартија нр ја разбирам ама не ми е нешто многу рамна линијата викам да не ке има нешто, ама не осеќам ништо чудно ..како и секој ден некои слаби болки и болки во препон И додека лежев он читаше не слушнав се од што бев возбудена ама памтам има некои мали контракции ( ја не осетив, освен клоцање ништо др. ) и натаму ништо не памтам Ја видоме на ехо, 3100 тежи ( од прилика нели, мерките не се прецизни ) плодова вода си има доволно, бистра, бебе се спуштило веќе долу со главчето, му кажав дека ме боли препон ми кажа малку си тесна во карлица и бебе веќе се спуштило затоа те боли, али не е страшно, како и да е кажа нема до крај на месецот да издржи девојкава.. вагинално не ме прегледа вика да не те брчкам не си отворена 100% ваљда за да не предизвика пораѓај.. Наредна недела сум во болница кај што ке се пораѓам на цтг и така. Нека поседи уште 10 дена да се депилирам средам скоцкам и нека излегува
Zenii i majki... mnogu brzo se zamoruvam, ili ko so sedam gubam energija naednas i omalaksuvam usta ne mi se otvara za zbor da kazam...ispitav krvna slika so se komplet se e okej... kakonda se spravam a cesto mo se desava alo ne sekok den da recam preku eden..
И мене ми беше исто мила му кажав на гинекологот рече нормално е бебе црпи се од тебе како што расте и ми рече да земам магнезиум и витамини јас пре мама ги користам а магнезиум дирек 300 во прав е во кесички со вкус на портокал.
Пиј газирана вода со лимон, мене многу ме освежуваше..обично правев лимонада ептен ме освежуваше.. а за заморувањето нормално е
Ооо милата таа ќе издржи не ми се сеќирај.гинекологија беше кај Мимоза?ајде само без страв и храбро како freemind сите ќе си се породиме здрави прави
Исто..брзо се заморувам,губам здив од најлесни активности,пијам премама,магнезиум во прав ама 400 и тотхема за железо...на моменти ми е подобро,по некое време пак клапнувам..Тоа е,при крај сме,мора да се издржи
Јас мила имам уште пола 20+2 сум денес ама во право си мора да се издржи.за железо уштте ништо не пијам а со првата бременост пиев хеферол мислам негде седми осми месец не сум сигурна се надевам оваа бременост нема да имам проблем со железото.а ти која недела си миличка?
Добра вечер од мене, цел ден ваму таму, па гледам сте се изнаприкажале. Многу заборавам, ко мува без глава сум иначе. На своја рака ги зедов овие за железо ми ги препорачаа во Зегин. Дали некоја од вас ги пие, што мислите за нив?
Ги почнав од вечерва јас, док ми рече нема потреба од + железо но мене ми е страв да не падне многу пак наеднаш, сега ми е 7. 8. па ги зедов за 1 месец ќе видиме како ќе е
Најважно е да ти пријаат, да не ти е тешко од нив, бидејки апчиња за железо се тешки. Јас едни други пиев претходно т.е 2 се напив и не ги поднесов добро, безвезе ми беше. Со овие новиве супер ми е. Само да имаат ефект. И мене ми е 8 железото, а ми беше 25.
Не, Боро беше..... Ама љубезен ме исслуша, утре чекам снег ко ќе станам.... Мимоза е утре после пладне, правев ЦТГ ми кажаа да одмарам, така да од Понеделник на боледување ама морам за бебка .. Мнооогу темпераментно дете носам, му се брза да ме запознае