Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Оф, саде нелагодности.. не за џабе е друго стање :whew:

На marchi-cool, Ive13, Ygritte и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    @Emma2 пробај со перница за трудници,ке живнеш
    Јас кај по мочање идам на пола сат сега и течна столица неколку дена и се почесто ме тера, а се сува храна јадам,дали од овие за железо што пијам ми е кој ти знае:sweat:

3. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Почекај, не викај двапати
    :D :pizza:

Ја имам мила, пробав на секој можен начин не ми прија, сеа под глава ми стои само и врз неа мало перниче, дека тврда е а јас сакам така тврдо под глава. Абе колку да не ја џитнам :(

Последна измена од модератор: 2 февруари 2019
    На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ааа не чекам, ризик е, последно време само лебови пукам во уста, ништо не ме најадува(heidy)ваква сум.

На Ive13 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Хахаха да имаше поголема верверица да ја пратев јас таа :D И да, само со месо и леб можам да ги заситам. Ни само салата, ни само мусли, ни само овошје, ни само крекери, ни само овошни јогуртчиња, ни бисквити, ни макарони.... Јок, одма после 10тима минути аларм за нешо појачано дека треба :rofl:
    Еее тоа ти е, а пред да останам бремена супер се залажував само со горенаведените (мислам освен ручек) хехе а сеа не, сеа си бараат.:wasntme:

На Ive13, Happyinlove и NNA им се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мешковци буцки треба да станат, со мевце, лебче, друго не бива.
    Макарони не дај боже абе цело тенџере што е збор да изедам после 15 мин пак гладна(facepalm) не јадам количински многу но јадам често, сега си мислам вечерва не сум гладна од капсулата за железо, можно е или халуцинирам:rofl::D

На Ive13 и NNA им се допаѓа ова.
  7. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477

Тоа ти е ишијас нерв, и јас го имам тој проблем само лева страна.
    Земи мало топче и на ѕид така си олеснуваш болките.
    Де ишијас де болки во срамната коска... бреј какви убавини :tmi:

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Нормално е тоа, бебе прави притисок затоа таква болка чуствуваш, иста сум и јас, мене дури знае и цела нога да ме заболи:)
    И јас примам за железо апчиња, цела бременост ми беше супер, сега малце под нормала ама не сум приметила да е течна столицата, само ми е црна:)

Читав низ последните страни за трудниците вода што не пијат, јас искрено ич не пиев по една до две чаши на ден со се кафе, бев на контрола во 30 недела докторката ми вели се ти е во ред ама бебе е со мала тежина, причина намалување на плодова вода, оттаму ме праќат кај еден професор, протоци бебе добро, јас во меѓувреме пиев до 2.5-3 литри вода, спиење само на лева страна и водење на поздрава исхрана. Тоа за пиењето на вода и спиење само на лева страна ем го прочитав на форум ем од паника моите доле во Мк се распрашале кај нашите доктори.

На Ive13, Ringishpil_ и NNA им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Да си одиш многу често на контроли и макар кај двајца лекари до крај.
    Сакав да ти одговорам ама овде во оваа болница немам нет.
    Секако со мажот ти на породување он ќе асистира на бабицата.
    Ти стискам палци со лесно да биде и да ме тагнеш. А штом добијам нет ќе ве прочитам сите на раат.

На Vaga~, Ive13, Gili B. и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Тотхема ги пиев во првата бременост . Ептен гадни ми беа ампулите. Со сок од боровинки ги пиев ама џабе :envy:

Можно е да ти е од апчињата за железо. Кај некои се јавува тврда столица кај некои како во твојот случај. Не е страшно :)

Последна измена од модератор: 2 февруари 2019
    На Eni.r и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @Adeline @Ive13 да бе и вчера беше таков насмеан, ми ги кажа сите црни сценарија, среќа матичната ме прегледа сабајлето, па ми рече само одмор, бебе е океј грлото на матка е океј, само повеќе одмор :) ...

@Ringishpil_ кај мене се јавија во 26 недела такви болки.... Ми зголемија доза на Мг два пати во текот на денот повеќе одмор.... Уште ги имам, спијам со еден куп перници.... Нормално било, заради ширење на карлицата, и мене ми се смируваат само кога лежам најтешко е да се качувам по скали и ноќе да се превртам в кревет :( уште од 12 недела имам болки во кичмата....

На NNA, Adeline и Ive13 им се допаѓа ова.
  12. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Хелоуууу! Да ве прашам девојки дали имате користено или некоја знае да ми каже.
    Црна маст за поткожни влакна дали може во бременоста да се користи? Значи премногу имам и проблем ми ствараат, ми се прават меурчиња кои се полнат со гнојче. Порано користев црна маст и имаше подобрување.
    И исто така дали можам да ги користам Хиперманганот и кремата и капките против габички на ноктите на прстите на стапалата? Пробав со сода бикарбона но нема ефект многу. А порано кога ќе користев погоре наведените имаше резултати.
    Иде пролет лето и сакам да си носам отворени чевлички.
    Хелп. Битно ми е. Имам прашано неколку козметичарки, но не знаат да ми кажат точно.
    Фала :*

13. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не поминува без ништо тоа секако, мене во првата некој нерв и ме болеше стапалото кај прстите ама тоа при крај веќе..

Абе луѓе мислите со второ полесно се раѓа?
    И дали ако те сечат со прво, ќе те сечат и со второ?
    Сценарија си правам иначе.

14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Aj dobro utro i od mene. Denes dojdov do zaklucok, deka samo koga lezam se gusham, se davam i kaslam ko debil iako lezam na 5 pernici. Samo koga sum vo sednata polozba mi e najubavo. Ama i toa pa ne e najzgodno, oti na bebo na glava mu sedam..... Ah maki nasiiii (facepalm)

На Eni.r, NNA, Ygritte и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.856
    Девојки некако сум стегната како да имам топка во желудник стегната сум,а не се секирам,немам стрес,рилекс сум.Што да се напијам за да се опуштам.Пијам мг,б комплекс не ми помага баш.Столицата ми е редовна.Да не му штетам на бебо ми е,јас не сум важна.11 недела сум.Има ли некој како мене?Ви благодарам

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    И ја исто се прашувам. И тебе второ ти беше ?

17. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    И јас веќе неможам да спијам само на една перница, по 2-3 ставам:D
    Девојки имате ли исцедок како подмочена се си мислам дека сум:$ Инаку 33+6 сум, ајде бебето нека издржи уште малце.
    Не сум лоша ич ама па толку ми се болни веќе движењата и да Ви кажам веќе 2 пат оваа недела пијам магнезиум 400, уште од почетокот на бременоста ми е купен и не ми е дотрошен:D

На NNA и Ygritte им се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    За нокти против габички ќе си земеш канестен маст и мачкај топ работа проверено.За поткожни влакна ќе земеш за на коленици ако имаш со тапа турпија за нокти оние меките што ги користат по салони,а за други места мене најмногу работа ми врши користено сунѓерче за садови убаво исушено и со она горната зелена страна.Само биди нежна.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @only44you хахахахаха :lol: лелеле баш пред некој ден му велев на мм, замисли му викам ко ќе седам му седам на глава (facepalm) , и тој ми вика колку си блесава, далеку му е главата, јас се чудам како не му е незгодно така свртено...
    @Martka нормално е, се зголемува бХЦГ и затоа осеќаш нелагодност, башка и прогестеронот има слична форма со гастринот кој го инервира желудникот. Се е во ред така треба ;):*

На Martka, NNA, only44you и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Да второ ми е :inlove:

На Elena ena му/ѝ се допаѓа ова.