Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Абе шо зборите како си му седела на глава:rofl:

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  2. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Еве и јас да си се пожалам. Вчера вечерта бев веќе како раштрафена. Половината на левата страна, пропратено со колкот и левата нога, мислев ќе се распаднат кога се движев. Всушност и неможев да се движам. Кога легнав да спијам, морав на десна затоа што на лева уште повеќе болеше. Сабајле станувам нема болка :whew:. Ќе биде забавно до крај :lol:

На NNA, Ringishpil_ и Happyinlove им се допаѓа ова.
  3. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Very funny believe me :lol:

На paleska3 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Emilimi

Emilimi Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    163
    Vo majcinata skola koja ja posetuvam akuserkata ne ucese deka pred se odi na toj famozen pregled so raka dobro bi bilo da se namackas so vazelin taka bilo pobezbolno :^)

5. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Abe src , namesteno e veke so glavata prema dole u mala karlica i bukvalno na glava mu sedis :lol:

На Elena ena и Ygritte им се допаѓа ова.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    многу ми е жал. Издржи мајка Господ сила и трпение да ти даде да го пребродиш ова. Со нови сили ќе имаш пак бебенце.
    бремените се секогаш со намалено жележо,бебечето ни ја цица резервата :lol: секогаш се има потреба од дополнително железо. И во моите кои ги пијам (pregnazon) има железо.

7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Не му ја мисли ти, можеш на глава да му седнеш само кога ќе излезе недај боже:rofl:

На Ladyyyy567*, paleska3, Eni.r и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    @Ygritte искрено и кај мене се појавија рано уште во второ тромесечие некаде 16н,па 23н како притисок скроз ниско ама беа пократкотрјни и после уредни еха, мерење на грло на матка(нормално)излезе дека се работи за pelvic girdle pain или кај нас би дошло болки во карличниот појас а тоа вклучува болки во срамната коска, болки во препони,болки на внатрешно бедро на нога,болки во колк ,половина,перинеум,значи горе долу секаде :D Е сеа тука во Англија тоа до некаде е нормално ама статистичко гледано погодувало 1 на 5 жени или 25 %од бремени жени,јас нормално секогаш во тој мал процент:rofl:, но гледам речиси и секоја втора во групава:tmi:
    Е сега демек на ова состојба претходело ако си имала и претходни проблеми со карлица, кичма,јас да (fingers) имам сколиоза и плус имав ишијас лани се надевам сега ќе ме одмини уште тој ми фали :emo:
    А за чаре и јас прашувам со надеж дека некој ќе каже некој лек ма да у суштина знам дека ке се гура така до крај , колку се утешив ,а и вас:rofl: се додека можам да одам макар и да се клацкам не е лошо8)

@paleska3 радувај се додека исчезнува,макар и на ден :* кај мене се всели една недела веќе незнам дали ќе си оде воопшто :rofl:

Последна измена: 2 февруари 2019
    На Ygritte, paleska3, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    :D :D :D

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.502
    нема многу да ти помогне канестен за ноктите. Земи нистанин маст. Детето мое 2-3 години мачеше мака со тоа канестен ич не му помгна на кожен лекар бевме и од нистатин му помина но пак се пак се повторува. Кога ќе забележам одма нистстин 2 пати на ден киснење во вода со сода бикарбона и поминува. За тие поткожните влакненца не знам да ти кажам.

На Makedonka007 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Фала ти, ќе пробам.

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.469
    Фалааа ти многу!!

13. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    Стварно така му доаѓа. Еден ден без било каква болка во ова трето тромесечие е бонус :)

На Vaga~ му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Друштво помагајте што да се јаде ...значи храна чим видам одма ми се ствараат нагони, миризби кога готвам исто не можам да трпам :puke:...се што порано јадев риба, свинско, јунешко, јајца, па дури и манџи не можам ни две залчиња во уста да ставам пробувам али не иде...овошје едно по едно јадам на неколку саати и незнам веке што да јадам, фатив уплав од храна мислам...влагам во 11 недела сега... со оглед на ова ни грам не мрдам, а близнаци носам, тие да чукнам во дрво се напредни, али јас сепак сум загрижена до кога вака,
    секаков совет и идеи ќе ми помогнат...Фала мн :hug:

15. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас немам ништо проблем со кичма, само бебка почнала да си се развива со +1 недела понапред, а немам широка карлица или колкови... Затоа ми било така... А џбарнав на интернет дијагноза ми излезе Sciatica, потиснување на Скијатичен нерв, ги зафаќа трудници мн често

На Ringishpil_ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Нормално е во 1во тромесечие вака да ти е, не се оптеретувај нема спас, јади само тоа што можеш, земај витамини, фолна и опуштисе, ќе ти се смени и желба и одбивност за храна за неколку недели.

На Someday, NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  17. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Лепотица да ти кажам искрено повеќе страв ме фаќа сега за второво само што дознав дека сум бремена одма стравот вкоски.не дека не ми беше страв со првото ама сега со второво повеќе ми е.незнам дали дека знам како е веќе еден пороѓај сум поминала или нешто друго ама многу ми е стрв.(facepalm)

На marchi-cool, Ladyyyy567*, Adeline и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Дај боже мила јас баш се загрижив ми се јавија овие нагони и одбивност од храна пред недела дена, и некако баш се засекирав зошто толку касно, се мислев сега треба да ми дојде период за да ми се отвори апетитот...али се надевам ќе помине фала ти мн на подршката :hug::l:

19. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2018
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    477
    Пак бев на цтг се е во ред, нема контракции, ни малку отворена, не паднал чеп, непукнат водењак...
    Ќе тераме 12 месеци:handshake:

На paleska3, Eni.r, marchi-cool и 4 други им се допаѓа ова.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас имав мн тежок прв пораѓај, но немам голем страв овој пат, знам ќе излезе тоа што влегло, ќе помине и тој ден, само се надевам дека ќе поминам полесно. Може ми е вака зошто со 1вото очекував полесно да поминам, може мислев како на филм е пораѓајот:fubar:

На marchi-cool, Ladyyyy567*, Elena ena и 1 друга личност им се допаѓа ова.