Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.772
    Допаѓања:
    182.540
    Може тебе да ти го предадам медалот ако изтераш повеке од 16 дена над термин

На LoveHope, FreeMind, srekice и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Леле абе ме насмеа :D:rofl:

3. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Миличка до пред една недела страшно повраќав и јадев само одредена храна сега фала му на Господ почнав повеќе да јадам. Нормално е тоа и до крај на бременоста да имаш одбивност кон одредена храна. Јас би ти препорачала да си јадиш само тоа што ти годи во мали количини и почесто. За некоја недела ќе можиш и повеќе храна да внесуваш

На Ygritte, NNA, Elena ena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас тоа што го сакав најмногу го одбивав, миризби, повраќање катастрофа. После 15 недела како ламја станав:D:l:

Оо шуќур ваков коментар од тебе да прочитам, те средија сега кркај(heidy)машала машала:l:

Оо оптимизам 10ка:D уште малку ти остана какви 12, какви 30:D
    Зима е море луѓе зошто да мрзнат надвор кога можат да се потоплат уште малце.

Последна измена од модератор: 2 февруари 2019
    На srekice, NNA, Elena ena и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Не се тргам од фрижидерон сега хаххаха само на него сум обесена ќе се здебелам ќе се тркалам :D:rofl:

На Ygritte, Elena ena, srekice и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    3.077
    Леле дај боже да дојде и тој момент, ова веќе не иде човек не знае кој крај да го фати, сакам само да спијам, за да не го имам моментот дека е дојдено време да се јаде...желудник ми урла мислиш, црева се превртуват од лошење .. едино плазма што ме малку смирува и навечер неа си ја јадам, али не се преживува само со неа (facepalm):hug:

7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    @Ive13 Јас веќе почнав, со 7+ сум, ама многу ми сметаат
    @Софија 88 ќе дојде за брзо и ти ќе пишеш дека се тркалаш

На Ygritte, NNA, Ive13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.202
    Мене ме сечеа :envy: Акушерката беше пријателка па ја прашав дали може да пробаме без сечење да пројдеме, таа рече може, но дојде докторот и рече: сечи :tmi: Среќа раната помина многу брзо, мала беше, за 5 дена веќе нормално седев.

Но се роди ескпресно, ни клизма, ни цтг, ништо!

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Ќе си се тркаламе заедно низ чаршијана :rofl::rofl:

На Ygritte, NNA и Adeline им се допаѓа ова.
  10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Може прифаќам, со сечење ама експресно, може:l:
    Со првото и киретажа ми правеа за плацентата без анестезија, па не може се да ме снајде пак.

На Ladyyyy567* и Kitten им се допаѓа ова.
  11. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Imate li u 9ti mesec pojacan vaginalen sekret, potocno kako belo pranje e ?

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.666
    Имав и убавезно ставај некакви вагиналетки да се исчистиш,бебето имаше инфекција од тоа.

13. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    И мене ме сечеа и за прво и за второ,сега не знам како ќе биде,си велам трето е,белким ќе поминам без....како што имав лесни пораѓаи би родила уште десет само да не мора да ме сечат...ама...тоа е...

На Adeline, NNA и only44you им се допаѓа ова.
  14. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Ama so carski ke se poragjam...

15. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Јас те разбирам најдобро ниту ќе се обидам да те тешам. Знам дека ти се плаче ти се рика на цел глас. Знам дека цела нервоза на мажот ти низ нос му ја изнесуваш секоја секунда ( и треба така ), али ќе ти закажат за неделава со провокација. Може терминот да ти е утнат со една недела. Верувај дека е подобро бебето поголемко да испадне од помало, посилно ќе биде. Те мислам и стискам палци да биде уште вечер.

Останатите @LoveHope @Vaga~ @Elena ena @Happyinlove Паркер не знам како да те тагнам да не ве разочарувам али ќе си почекате:D
    Гил кога ќе се олесни некој мора да го земе шамивчето и да поведе нога до 42 недела. Како ами ќе се оддржува темава жива? Маливе си ги прибравме да си приберете нови наскоро на темава за да врти кругот.

@Emma2 ти може ќе пребегаш али @Ive13 или @srekice ќе фрлаат коцка, нема каде да бегаат. Ама кај и да бегаш твоево е *2 од нашето така да не те ни задевам. Тебе 20та ти се чини 44та:rofl:

@only44you нормално е во 9ти да е зголемен. Ајде уште малку и ќе биде. Инфекцијата не знаат од што ја добила, ја добила кратко пред породување. Јас немам никаква инфекција на пример.

Јас сум многу подобра, млеко сеуште немам али малата цицка на четири саати, си се гушкаме и пресоблекуваме на 4ри саати, се учиме на неонатологија. Инфекцијата се повлекува, утринава и земаа крв и за црп ќе следат резултати. Ќе не пуштат во среда ако е во ред. А ќе биде во ред!
    Машала апетит има и напредува. Не е плачка. Одвај чекам да си одиме дома :)

Последна измена: 2 февруари 2019
    На Ygritte, Someday, Vaga~ и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Ive13

Ive13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    1.837
    Лепотица моја баш се прашував кога ќе ни пишиш.пресреќна сум што си се гушкате со лепотичето ти кажав јас цела е на мама таа.не се секирај мене со првиот пороѓај млекото ми дојде дури шестиот ден а и плус со царски што бев набрзо ќе имаш млеко можно е до вечер само пиј течности и јади обавезно портокали ова ми го кажа една докторка кога јас уште немав млеко во болницата.ве гушкам и бакнувам двете чувајте се гушкајте се уживајтеее:l::*

На Elena ena, FreeMind и NNA им се допаѓа ова.
  17. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    Oстaј тoa,се чувa зa кoгa ќе стигне дoмa дa вресне хaхaхa. Дaј бoже дa е мирнa целo време.
    Сo aнние бевме скрoс ист термин,не предвaријa сo нејзинoтo мaлo некa ни се живи и здрaви.
    Гилке,јaс едвaј чекaм дa се oлеснaм a мoжaм дa те зaмислaм тебе... Бaшкa јaс не сум oгрoмнa вo стoмaк,aмa се ме бoли теснo и е...

На FreeMind, S.J.Parker, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    На Emma2, Софија 88 и ***Najsrekna*** им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.666
    И јас бев царски.

На only44you му/ѝ се допаѓа ова.
  20. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Јас сум играорка, ако треба не едно оро цел концерт ќе изиграм за бебушка побрзо да испадне. Зошто веќе не знам кој е понервозен, дали јас или мажот :envy: Како две трудници да сме дома, само си ржиме еден на друг, ама он се повлекува, нормално мил му е животот. Кај мене чепот се топи веќе неколку дена, болка во кичма имам и стомакот ми е како во грч, ама се се тоа лажни болки, навечер посебно кога ќе си легнам менструални болки имам дури се нишкам за да заспијам и си замислувам дека сум се напила кетонал и дека почнал да дејствува и така заспивам :sweat:
    Туку да ве прашам, клизма за прочистување ставаат или? Пријателка ми спомна дека купила чепчиња дулколакс и кога ја фатиле болки си ставила и се прочистила сама. Искуство некоја феминка да каже?

На FreeMind и ***Najsrekna*** им се допаѓа ова.