Пред некој ден имав грип кој страшно ме малакса, скрос сум исцрпена..нај лошото помина но носот уште ми е затнат скрос, и гласот фатен а енергија на црвено сум..а јас веќе сум пред пораѓај, не знам што да правам , ако ме фатат болки како да раѓам ваква..имаше некоја ттудница ама не се сеќавам која брше, ако чита да каже како помина што правеше..дајте некое чаре, некој предлог како да се соземам?
Aman be.. sega me izuplasi. Abe kaj se naogjaat sive ovie gluposti kaj mene. Uste ova mi falese Cela usta zence mi e polna so afti i zafaten mi e duri i hranoprovodot . Ne mozam niti da jadam niti da pijam. Kaslam, povrakjam, kiselini imam , se podmocuvam, ogromna sum i ne mozam da disam. Ne mozam veke da izdrzam
Pij Paracetamoli i pravi si sokovi domasni ovosni, med, limoni.... nema drugo chare. Mene epten mi padna imunitetot sega na krajov. Se cudam kako ke me intubiraat. Polna usta afti sum . Cuvaj se mila i so lesno
Мене исто со првото киретажа ама рачна..без анестезија,без ништо,веднаш откако се породивДа не беше тоа,може да кажам дека брзо и лесно поминав. Е бев прилично сечена да не можам скоро месец да седам ко што треба. Денес бев на контрола,32+5,бебка рекоа напредно ,одговара на 33+52,200 кг ,супер е се,проток,крвоток,димензии..и пак ќе се оди на природно ако биде се во ред до крај,така одговара засега па ќе видиме.А баш размислував и за царски овој пат,ама нема бегање..Да поминам како првиот пат само без киретажа ќе биде супер Наредна контрола 37 недела за ЦТГ и чекање болки..
И јас имам афти..пијам парацетамол ама слабо помагаат, варам чај и супи друго не знам, молам бога да ми пројде што побргу зошто тешко мене ваква на бокс..со лесно и тебе, брзо закрепнување, баш сега на крај не ни треба ова ама тоа е..
Мешиња вие што сте при крај како ги осеќате бебушките? Моево беше посмирено два три дена ама денес е многу активно, клоца и се поместува, на моменти многу ме здоболува, а стомакот ми е чудно стврднат.
Јас сум пред тебе, кај мене не се баш смири во 9ти, напротив баш е активно, најмногу навечер, и да, знае да ме боли и мене, а и стомакот се стврднува понекогаш но нормално си е тоа..
Девојки до кога пиевте магнезиум? Јас мислев дека е до почетокот на 9 ти месец, но докторот ми рече да не прекинувам.
Јас сум 35 недела ги купив тие видермина и ги ставам имам бело прање повеќе сега ама не е жолто туку како вода лигаво и многу мириса од чепот е? на моменти осеќам здрвување на стомакот менструални болки, болки во кичмата, болка и во долниот дел од стомакот како линија да ме сече лажни болки ли се? да прашам бидејќи имам проблем со очите и морам царски да одам како да отидам на очен лекар да му кажам да потпише дека морам царски да одам што треба да направам?
Од понеделник треба да закажам крв да ми земат последна крвна слика ќе биде што мислите од сирупов флорадикс,чајот од коприва и какао ќе ми биде ли покачена крвта и железото?
Ај добра ви вечер. Јас девети турбо ке го терам, еве ме у кафана, жива музика беба игра у највише. Имам некои филмови дека ке ми пукне водењак па секој ден го очекувам а напротив не седам дома си шетам да ме фати неспремна Наредна недела одам да ја средам да и е спремно на беба
Мерев притисок сабајле ми беше 94 со 54 зошто така? сега мерев 139 со 68 пулсот 91, а вчера ми беше 134 со 74 пулсот 122 зошто така? и колку смеам гастро гард во денот да земам имам киселина како топка ми стои земав едно ама еве сега пак имам па пиев газирано ама уште ми стои
Моево во последните неколку дена не е активно преку ноќ , преку ден го чувствувам само како се поместува , мрда со ноџињата . И јас се почесто имам стврднување на стомак и трае подолго време околу 2,3 минути. Немам болки никакви