Емкa немoжaм oд еднa стрaнa нa другa дa се зaвртaм. Гoспoд гo викaм,пo мaјкa oфкaм,тaмaн ќе се нaместaм ќе ми се примoчa Акo се зaвртaм стрaничнo нa левo имaм киселини,aкo се зaвртaм нa деснo јa притискaм (целaтa се нaoѓa нa деснaтa стрaнa),aкo лежaм нa грб немoжaм дa дишaм. Никaкo не бивa,мaкaр шo среќнa сум штo мнoгу мaлку време имaм мaкa сo киселини. Се нa се 5денa некa ми се имaт фaтенo... Амa зaтoa левa нoгa укoченa. Дa викнaм крaн дa ме превртувa Без нaпoни ќе те мoљaм,ќе ме oслепиш
Кoгa би мoжелa би се предoзирaлa oд oвие и тие другите мaгнезиум директ жoлтите. И двете ми се превкусни.
Ти на крај а ја на пола сум па цела лева страна ми е фалична, ќе си пукнам, а на десно коа одам пак не бива дека а се поместам малкуууу да мрднам пак левата страна ја осеќам во болки. Маки бе маки и никаков сон исцепкан имам Ај без напони, да не ти испаднат очите хахаха, праќам само поддршка и You can do it девиза
Дааа,го пијам со месеци,ама последно ми иде да повраќам од него. Ај ќе ги побарам утре во аптека овие што ми ги кажа. Фала Емче
магнезиум +бкомплекс и тој е во кесички. Или земи чист магнезиум нема никаков вкус во вид на таблети е
@FreeMind баш ми е мило што сте подобри и ти и малата за кратко ќе си уживате заедно во домашна атмосфера Инаку искрено се надевам дека нема толку далеку со неделите да стигнам 38+2 според бебе а според менструација една недела понапред, и не знам по кој термин да рачунам али како и да е се ближи крајот освен слаби менструални болки и кичмава др знаци уште нема до тебе и малата
Со лесно на соите мешиња што сте во исчекување, се возбудувам и јас за вас @Софија 88 , не се секирај воопшто, не е лесно знам, поголемиот број сме го поминале тоа, период е мора да се издржи. Јас имам повеќе пати пишувано ослабнав 3 кг до 14 недела па еве се си е во ред. Штом помине гадењето се се враќа во нормала. Гледај внесувај го само тоа што можеш, овошје и зеленчук. Друго се се надокнадува
@paleska3 Фала ти мила кога читам дека не сум единствена помала ми е грижата, групиве среќа што постојат да си размениме искуства инаку мислам секој втор ден на лекар ќе сме Се надевам ќе се сменат на подобро наскоро работите @Мариаа. и јас приметив од баш тој истиот магнезиум нагони уште толку ми доагаат, докторот сега ми рече да зимам во форма на таблети, преку стомакот да се апсорбирале на Natural Wealth од 250 мг, 2-3 пати дневно, па ќе видиме како ќе ги поднесам нив, пробај и ти
Исто. Директот на Алкалоид ги пиев на почеток ама откако 2-3 пати повратив од нив не можам ни да ги смислам и преминав на таблетиве од Natural Wealth и немам мака.
Грижи ќе имаме до крај, па потоа кога ќе се родат други грижи , мајки ќе сме, веќе за нас нема безгрижност. Искрено и мене многу ми помага форумов, многу работи научив, има прекрасна дружба, за секоја од вас си имам замисла .
јас се жалев тука на ужасни киселини, буквално вода подповраќав, и на "диета" бев, да видам од што ми е, и ориз голтав, и сода и гастрогард пиев, се додека два дена по ред заборавив да се напијам магнезиум од овие. Ми почнаа киселините 14-15 недела баш кога ги земав нив, како за појаки, ни на крај памет дека од тоа пена во уста ќе имам и ќе ми гори душата. Ги фрлив тие, земав магнезиум директ од pharmamed, мака не сум видела.
@bella.s na @mamaJana мислењата на темава пребарај ги она беше како тебе, веќе објасни еднаш беше со антибиотик до крај.
Фала му на бога што малата напредува. Ме боли половината ненормално и по малку стомакот... дали ова значиии.....?! Не се предавај, издржи уште малку. Да си на мое место тек тогаш ќе знаеш кои болки се подносливи кои не Имаш време остај бебето да си расте во меше, ајде па јаки сме ние мажите од грип умираат а ние што се не преживуваме
Почна Седи и прати на колку време се јавуваат Ако пукне бодењак,прекрвариш одиш на др ако не трпи си ги болките некое време Топла вода и наполни ја кадата
Наполни си када со шо можиш жеска вода Побрзо оде отварањето така Грешка си ме сватила тоа со водењакот Болкитев ти се постојани или се јавуваат на извесен интервал