Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Да, да и да :)
    Да, најверојатно прави проби бебушка,
    да, можеш да имаш контракции без да имаш било какви болки (како што пишав некои не осеќаат никакви болки пред да се продат)
    и да, можеш да се продоиш порано од стрес, многу ретко и треба да биде екстремно голем стрес.
    Ама претежно стрестот предизвикува лажни контракции ( braxton hicks)

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.127
    Батерфлај, за жал можеш од стрес да се породиш предвремено ама ние затоа сме опуштени. :lol:
    captivating, јас веќе цела недела чувствувам како бутка и притиска и имам чувство дека постојано ми се моча и севезден само тоа правам. Ама знам дека е рано, па ја оставам да си пробува и не кревам паника. :sweat:

3. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво мешиња најубави како сте ми денес? Јас сакам да прашам нешто пак. :$ Само ве прашувам, може досадна ќе станам. :$ Скоро сум 8 недела + 4 дена нели тоа се сметало 9 недела, супер дај Боже и се понатаму да биде во ред. Прашњето ми е, осеќам како да ме чешка стомачето посебно на десна страна. Мислам дека бебушко укотвен е повеќе накај десно според мене. И така осеќам како да ме чешка стомачето надворешно ли внатрешно ли не знам битно осеќам. Како пеперутки да имам внатре нешто како да ми шетка не знам како да ви го објаснам тоа чувство. Но, се осеќа ли од сега од 9 недела нешто барем дали е тоа бебушко или јас да не сум настинато малку :$ ? Или јас си уфилмав малку од пуста желба побрзо да го осетам бебушко. :$ Може ми расте стомачето па ме чешка? Убаво овие два-три дена ме чешка мешето така внатрешно како да е повеќе. Поздрав мешиња. :* :inlove: :hai:
    Извинете за мојов може глупав пост, но сакав да си пишам со вас да споделам. :$

4. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    843
    Јас се вратив ГАК, цтг-то беше супер, бебушка можно е да седи уште недела две, плодовата вода си е таман се е во најдобар ред останува да се чека само а ни лажни контракции немам :)

На butterfly.mk и Agrona им се допаѓа ова.
  5. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Агрона, многу е рано да го осетиш бебушко,а мене на почеток на бременоста ме чешаше и стомак и градите.
    И нели повеќето велат пред породување бебето се стишува да речеме 9 месец, ова моево ме растура :muscle:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  6. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Се согласувам, премногу е рано да осети бебето. Многу многу рано, тоа зрно грав е сега.
    Најверојатно од нетрпение и возбуда. Докторите викаат кај 20недела се осеќа да мрда, ама најчесто почнува кај 16та (барем јас тогаш ја осетив).
    А за ова што викаш со мрдањето, вистина е, мрдлава растур прави,
    сабајле му викам на мм, како шпага да прави, ја осеќам од лева и десна како бутка исто времено, и после знаеш она како да мавта од внатре :hai: или ме гали затоа што претходно ме искрши :lol:
    А и сега дека нема толку место за мрдање се осеќа и најмало движење

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  7. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    Само Што се вратив од цтг. БебуШОт цело време претаШе а и ми показа многу високи контракции а јас ниШто не осекам ви се има случено ова

8. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Сум влегла во 35гн. Од другата недела здравје Боже, во 9ти. Ми ја следат состојбата, велат дека се подобрува. Фала ви на подршката и на утехата. Се надевам дека се ќе биде во ред. Денес бевме да купиме облекичка за малиот, малку сонце и мене ме огреа. Позитивни вести од др. сеуште не е свртено ама барем плодовата вода е повеќе. Преголемо благодарам! Во најскоро време ќе ви делам мекици! :* :)

На ddevojce, butterfly.mk, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.391
    абе мозеби и не е ова тој чеп што треба да ми испадне ..пошто јас цела бременост имав и на почетокот како крваренје после еднаш месечно ми истекуваш како розево таква бременост имам јас..и сега пред две недели пак имав малку крваренје значи тазе крв ми истече бев наболница и ми рече дека имам мала инфекција ништо страшно и дека не сум отворена :) ....можеби и ова сега така е незнам што да мислам немам болки немам контракции, бепчо кога е мирно кога е врр затоа би причекала уште малку барем да почнат контракции,,се надевам дека се ке биде во ред :?:

10. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Таква те сакаме. :* Ќе видиш бебушко ќе додржи уште барем една недела. И јас мислев дека ќе се породам во 35 недела, ама ете уште си немаме абер од излегување. Уживкај си, одмарај и уште малце ќе си се гушкаме сите со бебушките.

На Whitecloud95 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    и сега ова ни го кажуваш :) јас пак си мислев че јадиме мекичи за брзо време ах ;)

12. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.391
    za brzo ke jadite veruvaj posto za edna nedela mi e termin :D

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    3.502
    Искрено те мислев денес. Баш ми мило што се подобрува ситуацијата, многу ми е милооо :inlove: :clap:
    Престана ли да тече , ме интересира како се зголеми плодовата вода? Со убаво да ја носи облеката малиот :inlove: здравје боже за брзо време, мислам за две-три недели :D

14. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Добро утро дрги мои буцки !!! :D :D :D
    Убав ден денес нели ? или пак јас се најадов на време :lol:
    Како сте? Ние со синко се напапавме , сеа си лежиме абе милина :D
    Сабајлево буцко само малку мрцка,колку да ми каже иди мамо во веце нема место веке :wasntme:
    инаку со многу позитивна енергија очекуваме солиден ден (освен делот кај шо треба денес да се средам долу т.е. да бричам на слепо 8) )
    ама ке се снајдеме :clap:

На captivating му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Dobro utro mamicki nie so bebusko sme dobri imame uste nekoj 4-5dena do termin edvaj cekam da pominat I da se guskame veke.

16. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    Мамички јас да се пофалам во понеделникот го слушнавме срценцето на моето второ сонце :inlove:

На Beautiful-Princess, Agrona, zalosna и 4 други им се допаѓа ова.
  17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Јухууууу, честиткииииии! :inlove: Најубавиот звук на светот! Верувам дека поубав е само првоит плач и смеење, ама за сега ова е најубавиот звук кој го имам слушнато. Среќа си го снимив, па си го преслушувам од време на време кога сум нерасположена. :inlove:

На Mravce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Само убави вести денеска се изначитав фала му на Бога whitecloud мило ми е што си подобро виде верба и надеж и идемо далје.. инаку јас вчера бев за ск некои трчаници абре луѓе се измрцварив .. на одење само шо влегов у ск ми се згади а на враќање 2-3 пауза правев.. кога се вратив дома ко утепана бев.. целата треперев внатрешно ко да се тресев и притисокот ми е бил малку намален...а мојата балерина сигурно имала час по балет :inlove: ме расположи мојата срцка убава... ај другата недела здравје ќе одиме на трансф. за крв и да си примаме боцка... а секако ќе си се видиме со бебушката моја.. поздрав и убав ден :D

На Whitecloud95 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    а за време на контракција боли долу, не мислам на јајници него долу долу ... ?

На f.r.o.s.i.c.e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    804
    кичмата те боли многу, јас не памтам дека ме болеше долу