Offf a jas vo14ta nedela ss nerviravzas nozite ne sakass da gi rasire da vidime hahaha ko klopce svitkano bese...za nedela vreme sum na.pregeld belkim ke se pokaze )
Slednata kontrola zdravje ke sum 18ta belkim ke se pokaze.. Ama 90 posto moma ke da e.. jas na ovie maki so gi vidov.... masko da e ne ke trpese vaka hahaha
Ако не се лажам лево е пулсот на бебчето а другото јачина на контракции нека ме поправи некој ако грешам имаш болки?
Па ова 89 ќе да се контракции, ајде за убаво @Leo-nora да во секој случај најбитно е тоа Денес дојде синко ми го бакнуваше мешето, стопена сум сеуште
Што ти кажаа? Речи му тамо јас не станувам од кревет дури не ме породите. Дома не си одам тука ќе лежам @Талкачка како е? Дали имаме принова?
Женски јас од утре полна 40 недела, а уште никаков симптом . Утре идам на преглед , веројатно и на ЦТГ па ке видиме што ке биде
Дали знаете што значат D1 и D2 на ultrasound? Док нешто ми спомна за бубрезите, но не сум сигурна, пишувам на Google излегува нешто за цервикс, иако ми нема логика...
Труднички, дали е безбедно да користам масажер на батерии? Грбов ме боли со недели, маж не знае да масира, немам енергија да отидам во салон, па ми купил такво мало од Џамбо, ама вибрира.. па се мислам дали е безбедно...
Ни отворена ниту паднат чеп Добив упат утре во болница да ме примат дури не се породам па ќе видиме од утре што ке биде. Во болница ми викаат има доволно плодова вода, а кај матичната се гледа дека нема доволно и може да биде ризично... Да не знаеш на кој да веруваш