Јас нарачав еден од страниве на нет за маж ми дека со кичма си има маки после работен ден, и на кутијата пишува дека е забрането за трудници, а баш сакав и ја да го испробам, топ делува се можеш да се масираш со него ама ете не е за нас...
Како само брзо лета времето не ни сетив кога помина ние сме тука некаде ајде издржи уште малку уште малку ни остана таман ке се одмориш ке собереш сила а ние ке чекаме ред кој одвај го чекам
добредојде во клубот. и јас последниве 10тина дена Колку повеќе јадам толку повеќе гладна сум. со првото на првиот скрининг ми кажаа дека е машко. И сега се надевам дека ќе ми кажат. Едвај чекам. Ми остануваат уште 2 дена. и мене ми викаат дека со женско поголема мака се имало. и по облинине досега на ехо што сум о гледала се ми вели женско е. Се надевам.
@Beautymom јас се напив 3-4 пати во текот на бременоста аналгин имав страшна мигрена... Исто @Adeline јас јадев ананас во првите недели колку ми беше убав, изладен, како што беше лето... мераци... Исто така јадев и овошни јогурти од ананас ми помагаа за одење во ВЦ Ти благодарам мила ова мое бебе ни срам ни перде од никој, измести и ЦТГ и џемпер абе ровар прави ... @***Bony*** сега да одмарам а после ќе ми речат оди пеш до Самуилови тврдини за да се породиш
Ајде добровечер дежурни трудници. Се токмам да си легнам што убаво топло вкреве. Да е жив тој што го измислил. Од кревет поубаво немало. Сабајле прва смена.... Треба во 5h да станам а абер немам за спиење. Вчера вечер легнав и едно време ноќта почна нешто да ми мрда да ми прета да ми шета.... Јас сирота спијам пола на страна пола на стомак (чудна поза) а и заборавам одвреме навреме дека сум бремена. Што му стана на бебче да се размрда а мало е за мрдање...
Мешиња денеска ни стаса креветчето па сакам да ве прашам со што да го пребришам од медијапан е? Фиоките имаат прашина ама и цело кревтче сакам да го пребришам се мислев за со влажни марамчиња да не биде со средства па што мислите?
@Ygritte богами човек да незнае што е правилно мада јас би одмарала во твоја ситуација па после ако треба ке палиме моторчето под незе @marchi-cool тек је почело сега ти е привремено а потоа ке ти биде секојдневие уживај додека можеш
јас знам дека не се користат средства во непосредна близина каде лежи седи и се движи бебенце. Све се тоа хемикалии.
И јас за исто сум во дилема со влажни пробав ама сеуште мириса фарбаното баш да видиме што ке не советуваат
И јас навечер осеќам некои чудни кружни движења ,а знам дека е премногу рано уште за да го осеќам бебе и така стомаков ми е како да сум 6ти месец,подуен
а да го ставиш на отворено да се излуфрита? На тераса на пр. јас уште крајот на 10тата недела чуствувам слаби движења,дека второ. Онака како кркорење на црева како нешто да ми се врти внатре. Ама ова ноќеска беше баш како што опиша. А и јас сум подуена. Не секогаш но често,не знам од што. Стомак не ми се познава како што ми беше така малку испакнат природно ( дебела ) така и ми е ама горе кај желудникот... И севкупно ко 6ти месец трудна
@marchi-cool ако веруваш ми беше отворен прозорот 4 дена и тогаш за тогаш е ок потоа пак исто, има мала разлика ама сеуште се осека некој мирис
Мајки дали знае некоја од вас што значи во едниот бубрег бебето да има помалце течност(ептен мала разлика, не цел мелиметар е во прашање) Доктор вика не е ништо значајно. Што мислите?
Со топла вода пребриши го и сунгерчр Доле фиоките можеш исто вода и сјај малце Отпосле со сува крпа Со здравје да нане бебе