Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. an4ii

an4ii Популарен член

Фала ти :*

2. srekice

srekice Популарен член

Со среќа да го користите креветчето,бебушот најубави сончиња во него да има:inlove:
    Инаку избриши го со полувлажна крпа или ко што ти кажа Алисао со вода и сјај.
    Ќе изветри брзо,свекор ми колевката ја фарбаше у саботата ама уште малце мириса,за недела дена ќе се среди:*

an4ii, Emma2 and NNA like this.
  3. Ive13

Ive13 Популарен член

Ајде ќе издржи па ќе си се роди на најубав дене кога си сака тоа бебувче.супер сум сега фала Богу еве и вчера се вратив на работа се надевам ќе поодам уште некој месец од утре 21 недела ја тераме.

Adeline, Ygritte and NNA like this.
  4. Emma2

Emma2 Популарен член

Мислиш 22ра, јас од утре полна 20та и влагам во 21ва, ти си една понапред од мене :P Баш ми е ќејф шо си скроз опраена, само така (fingers) Гуш! :hug:

NNA likes this.
  5. an4ii

an4ii Популарен член

Фала ти :*

6. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Девојки јас сум 34 недела, веќе 1 недела имам тврда столица и сабајле кога бев по вц имаше крв, мислам дека станува збор за хемороиди ама па не ме болат, ептен сум уплашена така беше и минатата недела

Ygritte likes this.
  7. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се смести во болница? Не се плаши те следат подобро.

Паркерче ваљда прашуваше дали делува дамм масажата од 36 та недела. Кај мене делуваше и брзо се отворив, дали и она има влијание не знам. Парењето со тревки heublumensitzbad мислам дека беше пресудно за тоа. Оние што се Германија им го препорачувам од 37 еднаш неделно. Јас од 38ма го почнав. За природен пораѓај.

Last edited: Feb 5, 2019
    NNA, Gili B., Ygritte and 1 other person like this.
  8. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Ц , @Ygritte те прашуваше. Баш ја читав темата за полесно/побрзо отварање вчера завчера и се смеев дека и имаше пишано дека за брзо ќе и кажеш, и тоа за некој ден :rofl::rofl:
    Туку жени јас веќе почнав да сањам дека се пораѓам, дека крварам на велико. Кој знае можда и напони давам во сон :D

Elena ena, NNA, Ygritte and 2 others like this.
  9. Ive13

Ive13 Популарен член

Тука сме си ние кралица по можност и на ист ден да се породиме макар што јас не сакам да чекам до 40 а и со царски како што ќе сум најверојатно порано ќе биде.да денес 20+6 утре 21 почнува.супер ми е на работа не ме оставаат ништо да правам па и досадно ми е малку ама не се жалам убаво е вака :rofl:

Emma2, NNA and Ygritte like this.
  10. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

@lizaname што направи вчера?

11. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Не плаши се, можеби е моментално крварење, се направила некоја раничка измиј се обавезно со топла вода и избриши се со сува крпа... Хемороиди болат многу, и ќе имаш поголемо крварење....
    Јас те прашував :D ќе почнам, ќе ја практикувам ;) а каква мешавина е тој чај? Можам да го најдам во Македонија? Читав дека чај од листови од малина и капина помагаат. .. Ајде ќе пробам :D ти благодарам за одговорот @FreeMind се надевам дека сте супер со бејби:inlove:

12. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Бевме денес на контрола,бабо супер си напредува,ми земаа и брис,е сега малку ме подисплаши сестрата,вели дека имам зголемен секрет и се сомнева на инфекција но ќе ги почекам резултатите во четврток треба да се готови.
    Исто така ми рече дека грлото е многу омекнато и и било страв да не ми предизвика крварење па беше посебно нежна.Некој со слично искуство? Омекнато грло во 33 недела?

marchi-cool likes this.
  13. lizaname

lizaname Истакнат член

Ништо си ужива малата и си плива ми се стабилизира отоците и притисокот и си чекаме во среда пак не и се искача е ова чекње полудува јас си мислев дома ќе ме фатат болки ке идам аа 5 6 прста отворена и ке се породам за 1 саат ама несака а тежи веќе оф најтежок е 9 месец крајот а што убава бременост си имав

S.J.Parker and NNA like this.
  14. Emma2

Emma2 Популарен член

Супер срц, оф ке ме кандисаш и јас да се вратам на работа а ич нејкам :shake: Ама од пуста досада :?:
    Супер што те тинтраат така треба алал да им е!
    Ајде срце тераме заедно, чим сакаш порано тогаш можно е заедно,јас сигурно порано ќе се породам, не верувам да терам 40ка тоа ми е незамислив поим некако..
    Ај првин на Меган Маркел и даваме предност па ние :*^_^:f:

NNA, Ive13 and srekice like this.
  15. Martka

Martka Популарен член

Девојки после ехо прв скрининг се прави прематален тест преку крв истиот ден или....Фала ви:l:Рано е ама да се знам

16. LoveHope

LoveHope Популарен член

@Gili B. Репoрт женo,кaкo си?
    @Тaлкaчкa пиши кaкo си? Се oлесни ли?

Emma2 and Gili B. like this.
  17. srekice

srekice Популарен член

Ако правиш прв скрининг и само приска онда во ист ден ама иди одсабајле (ако правиш кај матичен или на државно ) за да имаш време пошто обично и брисеви тогаш земаат 12та недела.
    А ако правиш пренатален од овие посоленкиве онда предскрининг нека ти биде за да ги спореди резултатите и параметрите докторот.

Martka likes this.
  18. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

@Талкачка се породи вчера ,нека е живо и здраво :l:види во темата "се породив '

Last edited: Feb 5, 2019
  19. Adeline

Adeline Популарен член

Готово генералката заврши, сега гледам сум го разбудила бебо, одмарам малце и уживам во поткревање на стомачето и со син ми пред мене како си игра душата.
    Па си сварив едно кафе, бујрумте, овој пат топло ќе го пијам(се надевам) :lol:
    Вие како сте ми труднички феминки денес?

marchi-cool, Ive13, NNA and 4 others like this.
  20. Gili B.

Gili B. Истакнат член

Во 8 дојдов во болница ми дадоа коктел, видоа дека навистина немало доволно п.вода, зедоа крв и ме ставија на цтг. Коктелот беше гаден со рицинусово масло и сок од кајсија и од тоа повратив не сум јадена од сабајле ниту пијам.
    Во 11 пак цтг и си заминав дома 1 час да поспијам. Сега пак дојдов на цтг и почнаа контракции стомакот боли и како грчеви некои имам а на грбот исто ко силни менструални болки. Но добро е што поминуваат на интервали се но незнам како да ги мерам.
    Засега издржливо е до негде.
    Сеуште не се знае дали ке останам вечер тука или ке ме пуштат дома.
    Многу ми е страв незнам како ке биде породувањето.:(:sweat: