Јас само што со дојдов од преглед, доволна плодова вода, бебчо наместено со глава на доле, урина добра, резултати од крв здравје нареден пат ќе дознаам, крвен притисок 120/70, не сум ич поправена Бевме на ручек со мм и свекор, закон ми се како екипа из џипа сме А сабајле какви црни филмови сум си направела, ама да имаше нешто секако на ултразвук и мокрача не дај Боже ќе покажеше. Ај убавици отидов кафе да пијам и да чистам
Нема пуштање дома, ќе раѓаш мила Ајде земи сила иде долгоочекуваниот момент за тебе Страв никако, позитивна мисла, мисли на обравчињата на бебе
Мoжaм дa зaмислaм кoлку ти е тешкo и нервoзa те фaќa. Мoрaш дa бидиш силнa,тoa мaлo ѕврле те измaчи зa сите пaри имa дa гo тепaш пo пaмперс. Издржи,биди силнa! Те гушкaм!
Готово @Gili B. , дојден е моментот, почнат е процесот, ќе биде денес, собирај сила, за брзо и лесно породување. @an4ii , честита креветчето, со среќа да си го користете. И ние се токмеме оваа недела да одеме да одбереме. Едвај чекам да си ја видам спалната со креветче во неа
Ајде @FreeMind овај Гили, можеш ти!! Ни тргна со бодрењево,уште сме загреани, ајде женска нестрпливи сме да ја слушнеме и твојата приказна, дај Боже да е кратка ама слатка,најслатка, да се смееш дури пишуваш и солзи радосници да ти течат од среќа и задоволство. Стискаме палци, сите овде сме фокус на тебе, при толку наелектризирана позитива нема шанси да не бидне се како што треба! Ајде мила па пиши... со лесно и со Господ напред!!!!!!!
Добар деен. Завршив со секојдневни обврски па раат да ве прочитам. Планирам попладне да излезам да разгледам креветче,некоја ситница,некое бодида почнам да спремам полека. Влегувам во 7ми месец па и од физички и од финансиски причини да купувам полека. Се треба од нула,а богами сила како што немам,како што препотувам незнам колку време ќе ми треба да се влечкам,а и неодучна личност сум Само за убаво да биде,едвај чекам да наместам и што побрзо да пројдат уште 2 месеци Си се распишав
Фала на подршката, ќе пишам. Инаку болките се на секој 7-8 мин, понекогаш на 15-20 мин со интензитет до 40.
Добар ден девојки, јас вчера бев на 3 скренинг кај Ливронова кај неаа сакам да се поородам, бебето имаше 1040 гр, денеска сум 28 недела да не е малку килажата на бебето, што да јадам да порасне повеќе, стомакот многу малку се познава ич не ми смета, докторката рече бебето е супер си расте, матичната ме прати пак на д - димери и крвна слика, димерите се паднети минатиот пат беа 1054 а сега 774, а железото ми беше 9, матичната ми рече нема потреба од терапија ама Ливринова ми даде витамин ц и хефорал 2х350, не сакам да примам апчиња. И после бев на шопинг купив све кревече од свекрва подарок, хранилка 3 во 1 од мајка ми подарок, и количката Макси коси 2во 1. Ама денеска сум многу насекирена бебето ич нема мрдено само 2 пати чуствував како се тега, мислев веќе овој период ненстоп ќе клоца вие што мислите за овој долг реферат што го напишав. Поздрав, со лесно нека ти е гили.
Ти дале хомеопатски коктел кој делува до 24 часа, а може и да не делува. Јас не го прифатив бидејќи имаше и лошење со него. Али кај тебе ете почнал да создава контракции, сеуште неправилни али очекувам за 24 часа да не израдуваш на темава, сите очи ни се во тебе. Ако засилат болките макар и неправилни биле оди во болница. Само не се плаши и позитивна мисла, мораш позитивно до крај! Не трпевме 42 недели за да на крај попуштиш! Глава горе и ќе биде.
Бебето од нишкање си спие,си се изнашетка ти,си му средуваш оно си е релаксирано и си одмара. Не се мисли се си е во ред. И јас штом сум поактивна ретко го чуствувам,но штом легнам или подолго време лежам ќе си тропне. Ни за стомак да не сд мислиш штом докторката кажалаа се дека си д како што треба,штом го виде олабави си се. Реди пререди сега работи колички креветчиња,со здравје да си ги користите
Сега барав официјални податоци. Во 28 недела просечно се бебињата помеѓу 1000-1100 гр. Знам дека после толку долга борба ти е тешко целосно да се опуштиш и да испаднеш од оној грч, но во ред си е тежината на малото. Таман уствари. После три нремености само ќе речам дека нема правило. Некогаш со денови не сум го осеќала некогаш прплец по цел ден. Хемоглобинот секогаш почнував до 16 и до крај одеше до 7. Значи бебуш си влече де што му треба. Пробај со храна богата со железо но и таблетите не е страшно. Јас едната бременост ги почнав, ама на жалост запек ми правеа. Пробај си. Докторката рекла дека се е супер, значи супер си е. Гали мешето и радувај се нанубавините кои си ги купила за малечкото
Ајде мамичка не се секирај штом вчера си го видела и др ти кажал дека се е во ред ,инаку има денови кога повеќе кога помалку си мрдкаат,јас сум 30та па си мислев нема спиење навечер од удари,ама кај мене е многу мирно навечер спие го нема никаде имам чувство дека кога јас се будам и тоа се буде или кога ставам рака на стомак мрднува дај боже да е вакво и кога ќе се роде Инаку во 26недела кај мене беше 900гр ама секое си е различно Јас вечер имам закажано преглед ќе видиме колку сме пораснале
Тој чај го има у мкд ама јас не го пиев, оној за кој ти збориш. Медицински не е докажано дека помага. А оваа мешавина од тревки е за парење од доле ти клечиш над сад. Дали го има у мкд не знам, распрашај се. Добри, утре си одиме домче - конечно!
Не за пиење туку за парење исто да седиш над пареа.... Ама ај да не експериментирам, ќе се распрашам ти благодарам многу мило ми е шо сте добри и шо ќе си одите дома
De vie poiskusnite so podolg staz... ke puknam znaci od noemvri mesec do den denes ne funkcionoram ko normalna licnost... prven povralanje 24/7 nejadenje takodze.. e sega okej toa mina fala bogu.. ama sila nemam, energija nemam... ke zeam ke kasnam malku kollu da jadam pagam ko krusa u sekunda... da ne zborime pa za nejadena...i mi se nalosnuva taka... neubavo mi e na dusata i so jadenje i bez jadenje... amam mi se veli veke dusa nemam... samo mi se place so nemozam nis da pravam. Nemam ispadnato ni da prosetam no ko covek da se zamesam na kafe sok zas nepredvidliva sum nez koga moze da padnam...so maki ke bea voa mojte bozee mili
@an4ii , честита креветчето, со среќа да си го користете. И ние се токмеме оваа недела да одеме да одбереме. Едвај чекам да си ја видам спалната со креветче во неа [/QUOTE] Фала ти јас цела вечер и денеска само одам у спална и го гледам. Се поголема ми е возбудата
Здраво труднички Утре ми е прв скрининг па имам неверојатна трема. Закажан ми е за подоцна вечерта не знам како ќе издржам цел ден. Башка ми е роденден па се тешам дека лоши вести на роденден не се слушаат. Дали вклучува и вагинално ехо? Јас иначе цел живот спијам на стомак, и откако дознав дека сум трудна, од шубе не можев. Арно ама.. неколку денови по ред се будев сред ноќ и како да го имав потиснато малку и стомакот спиејќи на страна. И баш во тие моменти како да чувствував чудни вибрации внатре.. или може сум сањала не знам веќе... можам ли да му наштетам на бебето така?
абе уживај не сд замарај толку со скринингот се ќе биде во ред  баш дека ти е роденден кај мене прво гледаше преку стомак па после со сонда вагинално....тоа во Плодност правев... Друго и јас спиев на стомак дури не ми порасна стомаче за да ми пречи не му е ништо, не се секирај
Првиот скрининг ми беше со вагинално ехо. Всушност тоа и ми беше последното вагинално ехо. После само накратко за мерење на цервикс. Бременоста ја водев во Систина. Во однос на спиењето сите сме се затекнувале на стомак , не се плаши нема што да му наштетиш