Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2017
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    454
    Добро утро, добар ден мешиња (за кого како нели:D) да се пријавам и јас. 38+6, вчера бев да се пријавам во болница кај што планирам да се пораѓам, цтг покажува некои контракции, рипна до 100ка неколку пати а јас не ги осетив.. Стомакот камен, бебе ми го извртува цел некои нови позиции зафаќа, ме боли ми се плаче:doh:

Е ноќеска цела вечер будна ја поминав со менструални болки и болки во кичма, јакички ама издржливи.. не знам дали е тоа некој знак или не, знам само дека едвај чекам да се гушнам со бебе! :inlove::l:
    @Yowannty среќен роденден! :^:
    Убав ден мешиња:*

На Yowannty, Elena ena, NNA и 9 други им се допаѓа ова.
  2. only44you

only44you Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2014
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    4.783
    Slicno i jas mila. Od denes 37+0, ctg-to pokazuva bolka do 40-60 odi i navistina ja osekjam. Isto taka osekkjav menstrualni bolki cela nok i sabajlinava. Se napiv magnezium direkt, pa malce kako da potpominaa. Kako i da e..... so lesno da ni e na site ....

На Mari*, srekice, ***Najsrekna*** и 3 други им се допаѓа ова.
  3. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    441
    Мамички и идни мамички што од облека носите за бебето за во болница тие што се породиле вој период или што ќе се порудуваат фебруари? Незнам што да му земам од алишта за во болница ? Кај нас во велес слушнав само дека првата ден го повиткувале и дека треба да си носиш алишта бидејќи немале таму ништо.па незнам што да му земам со оглед што е зимо. Споделете искуства што планирате да носите

4. mimi257

mimi257 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2009
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    238
    Девојки 12 недела тераме со бебуши :inlove: само што јас воопшто немам сила за ништо, насабајле и до ручак подобро со тоа што кога стојам, одам имам чувство како нешто да ме тегне, влече кај желудников на тој дел, а после ручек до вечер друга приказна, тој горен дел надуен, тврд и тешко ми е и да седам и да станувам само лежејки..... бев на интернист вика нема ништо а јас умирам од грижи :sweat:

На Adeline и NNA им се допаѓа ова.
  5. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Девојки дали повраќате од Хеферол, ноќта 2 пати а денеска ич не сум добро. Среќен роденден на @Yowannty. Поздрав

Не се секирај душо сигурно се е во ред со бебето, убаво е да е поголемо, Знам дека нема да можеш да го тргнеш од мислите ама обиди се. Јас немам спиено цела ноќ од тоа зошто бебето не мрда па и повраќање имав заради апчињата за железо, тешко на нас жените. Сигурно и шеќерот ке биде во ред. Поздрав

Последна измена од модератор: 6 февруари 2019
    На Yowannty, srekice и Ringishpil_ им се допаѓа ова.
  6. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Баш ми е мило, одма поминува времево некако, мене ми рече докторот цело е на таткому извини:P
    Носе, и усте како неговите исти(на првово му се на мене носето и устето:P
    ) а мм има полни убави усни па ми направи кејф да ти кажам:inlove:
    Мм не хрчи ама јас во бременоста хрчам, незнам како да спречам, среќа не му смета:rofl:
    Проценки слични кај нас, јас и мм сме биле многу ситни, слабички, с синко е крупно детенце машала.
    Сега ќе видиме второво како ќе е здравје. Не се секирај, понапредно, поубаво е.

На srekice, NNA, Vaga~ и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Ви се ближи моментот мешковци:inlove:

На NNA, Vaga~ и only44you им се допаѓа ова.
  8. anita123

anita123 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2013
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    293
    цтг покажува само контракции или и за срценцето ?

@Adeline и јас цела вечер само до вц болки во грб некогаш дури не издржливи па после магнезиум малку поминуваат :( ноќеска кога си легнав почна да мрдка бебка и осеќав болки ептен ми се причини дека ќе ми излези многу незгодно чуство :|:|(33+6)

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Кој е тој доктор што се загледал во убавите, полни усни на маж ти :^) 8-| :emo: за да процени нели за малото. Малце симптоматичен докторов :$ :rofl: :rofl: Па уште и ти се извинувал, следно Може малце на само со маж ви да ме оставите ахмм имам нешо да му кажам, за вас де, за вас мислев :rofl:
    Нека си ја врши работата битно, па каков и да е :rofl:

10. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Што значи осеќам како благо пецкање во линија од лева страна 2,3 цм од долу- нагоре, долу кај што почнува стомакот.
    Валда убаво објаснив.
    Дали е од замор од што не спиев баш како што треба или се шири стомак, бебе турка, стварно незнам.

Хахахахаха ме насмеа.
    Обрнал внимание докторот, па убав ми е мм шо:P:P
    А женат е со деца срам да му е:rofl:

Последна измена од модератор: 6 февруари 2019
    На Ive13, NNA и Софија 88 им се допаѓа ова.
  11. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @Yowannty среќен роденден, убаво да си поминеш денес на скринингот :party:
    @Ringishpil_ не се секирај па не се сите бебиња со иста родилна тежина, некои се раѓаат 4кг, некои 3, некои 2.5 кг, битно е да се здрави и живи. Помогнаа ли вежбите, се свртело ли бебето?

На Yowannty, srekice и NNA им се допаѓа ова.
  12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    @Adeline и мм има убави и полни усни и широко лице, а ја гледав бебка од сликичките во 20 недела, плукната негова е :inlove: јас сакам да личи на него :inlove: ама карактерно на мајка да е ]:) :o :emo: а докторов ваш... Хмммм :rofl: :rofl: :rofl:

@an4ii мене во Охрид ми рекоа дека треба да носам памперс, купка, влажни марамчиња и витаминска маст за бебе, за мене прибор за лична хигиена и влошки од оние големи што се, сокови вода и храна. Сепак ќе носам и спавачи мои, зашто и онака имав обилни циклуси а и сега очекувам дека ќе имам крварење :sweat:

Последна измена: 6 февруари 2019
    На Ive13, NNA, Adeline и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Кај нас во Ку ги повиваат додека си таму освен памперс не ти бараат др да му облекуваат, кога ке си појдете за искачање ги облекуваат во што ке донесеш, јас имам од оние комплетче за новороденче, и тоа ке му го облечам..шпикозни,бенкичка,зиврички капче чорапче ракавички во транспортер и кебенце :)

На NNA и an4ii им се допаѓа ова.
  14. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Јас ги пијам хеферол но немам мачнини и повраќање. Инаку на упатството пишува дека е можно гадење повраќање од нив и проблеми со желудникот.

15. lizaname

lizaname Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    185
    Фала на утешителни зборови прво да ве известам не ме задржаа туку во петок пак на исто ке одам очигледно
    мене од секој друг од пересонал е супер но младиве доктори се премногу умислени има и пре фини но сепак треба да разберат дека јас прв пат рагам незнам што е и како е и нормално е да се плашам а они да бидат малку по насмеани зашто не сум јас таа што со сила ги држи на работа.
    Цела бременост ме отекоа а притисок како ти е срце да си мериш се зашто сум дебела а јас никакви проблеми притисок како од книга пијам терапија за тероидн и метформин ради покачен инсулин а не ради шеќер они не ме ни дослушуваат нели влага дебела жена и мора д има шекер притисок не смее да е здрава. Одкако влегов во 9 од ендокринологија ми ги прекина метформин они а инсулин колку ставаш од викендов малку ми се покачи притисок и тоа не повеке од 145 аа мора да пиеш не вака не онака ало ми се ближи порагај нормално е да ме фак паника и да ми се покачи притисок ааа нема везе у петок идам пак на нов преглед ама молам господ да ме фатат болки утре така си замислував јас дека ке се породам ке отидам веќе 5 прста отворена и ке го родам максимум за 2 саати

На ***Bony***, NNA, Ringishpil_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771

Сите они се женети и со деца, а уствари (facepalm) Се шалев секако, ама поедноставно ќе беше да беше докторка во прашање за коментари од физикус на маж нели , малце да се насмееме :wasntme:
    И доста го фалиш, ќе бараме слика од устата :rofl: :rofl:

На Ive13, NNA и Elena ena им се допаѓа ова.
  17. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Шо бе да не има муабети за него што не ги знам:|:rofl::rofl:
    Јас сакам само тенот да му е темен на мене:inlove:

18. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    :rofl: абе жена поопасно е:rofl:

19. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    И тоа шо викаш,поопасно е!
    Ајде тогаш пушти го, од еднаш п***р не се станува :rofl::rofl:
    Ќе избегаме од темава,ќе не бришат!

На Ive13, Adeline и Ygritte им се допаѓа ова.
  20. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2018
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    4.103
    Па тоа и јас денеска заклучив колку споредувам толку повеќе прашалници нека си јаде и крка ,затоа јас седми месец само килце се поправив се отишло во бебе:D

Инаку уште сме обратни 8-| т.е он убаво си седи исправен боље му е за јадење:rofl: ама обратно за раѓање,со газе надолу ама ај да му дадам уште време може ќе се предомисли:?:

На paleska3 и NNA им се допаѓа ова.