Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. Софија 88

Софија 88 Истакнат член

Јас морам пак да си се пожалам, ако не тука нема каде :shake:
    Ви се случило/ва, да ве фаќаат тахикардии и вознемиреност чим седнете да јадете да седнете?
    Незнам дали е од што имам уплав од секаков вид на храна, али сум приметила тогаш ми се јавуваат ...ајде викам ручек да правам не помина 30 сек ми се превртеа цревата и нормално исповратив, срцево у петици, а толку мн бев тешка на тоа и кога ќе ми дојде таков момент страв ме фаќа ...има ли некаква надеж да ми престане ова со одбивност на храна, незнам веројатно ќе ме разберете али чим видам јадење готово толку е...како да си помогнам да престанат мачниниве... 2 к ослабев, апетит= никогаш гладна ... 11 недела сум и веќе две недели вака ми е ..сите ми викаат јади пиј со сила, а јас правам се што можам но не можам воопшто како порано да јадам и пијам, се трудам да ми меле желудникот нешто, али кога нејке и вода нејке, а не друго (facepalm):puke::sweat:

2. Adeline

Adeline Популарен член

Хахахахаха богами да. Мислев ако е жена ќе треба да ја :punch:
    Шала на страна имаше една тема со ултразвук сликички од бебињата, само не се сеќавам како се викаше

Emma2 likes this.
  3. an4ii

an4ii Популарен член

Кај нас во велес не ги повивале демек само првата ден и мора се од дома да носиш облека и за др денови.ама незнам што освен бенкиче шпокозни надоле капче ракавички ќе му биде ладно само на тоа .

4. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

Офф со апчињата ич немам искуство ама ако не ти пријат нека ти ги сменат,а за мрдањево чудно вчера на преглед бебе мрдаше ама јас не го осеќав а сум 30ка значи има и такви моменти ,може е мирно бебенце, сака да спие повеќе, а и постелката ако ти е на преден ѕид ги ублажува ударите како амортизер е :D мислам добро опишав :hug:

NNA likes this.
  5. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Женски да ве прашам тие стврдувања на стомакот што ги имате кога ви се појавиле прв пат и дали ви кажале зошто? За првото такво нешто не доживеав никогаш и баш ми беше чудно кога тука ќе прочитав. Знам дека пред крај може да се тие лажни контракции ама јас не сум на крај. Не сум во Мк сега, не ми е прво за да паничам а и матичниот на вибер ми пиша ништо не е, ама да си прашам :)

6. Emma2

Emma2 Популарен член

@Leo-nora ај превземи мила! :?: Софи жал ми е иако знам дека се ќе ти помине.... кад,тад! :(

Софија 88 likes this.
  7. Adeline

Adeline Популарен член

После 20та недела се појавуваат, се спрема матката полека. Само не треба да се мн чести

8. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

Цтг-то две вредности покажува, едно е за пулсот на бебчето, а другото за јачина на контракции, барем тука е така, јас во Германија сум

9. Emma2

Emma2 Популарен член

Еј значи ако е постелката на преден ѕид не се осеќаат многу удари? Затоа јас излеа сеуште убаво не ги осеќам, а се тешам рано дека е .. сеа малце појасно ми стана!

NNA and Adeline like this.
  10. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Ти благодарам за одговорот, за првото се спремила без стврднување на стомакот :D Секоја бременост е различна па морам да се навикнам и на новитети. Не е често ама мене ми е непријатно.

11. Emma2

Emma2 Популарен член

Ај најди ја ако можеш, да споделиме :inlove:

12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Кај мене е на преден ѕид, ама удари осеќам ухууу.... Како што се зголемува плодот и добива на тежина поголеми ќе се

NNA and Emma2 like this.
  13. Adeline

Adeline Популарен член

Во бременост беше но неможам да ја најдам, може дека набрзина листам

Emma2 likes this.
  14. Ringishpil_

Ringishpil_ Популарен член

:nod::nod:Така велат мила,како перниче му е,кај мене е на преден ѕид и си осеќам благо фини движења а може и до бебе да е,едино доле ниско во бешика не се баш благи:punch::rofl: јас некаде 20недела почнав убаво да си го осеќам кај и да е и кај тебе ќе има наскоро журка пошто се двечки нели:*

paleska3, NNA and Emma2 like this.
  15. Eni.r

Eni.r Популарен член

Нема да му е ладно, му треба иста температура како и на нас, плус ке си го покриваш со кебенце или купи плик кебе дебело за таму ке ти се најде сигурно, или од оние крзнени спикозни мада не би требало да е ладно сепак бебиња седат таму, најубаво да си прашаш во болница да ти кажат што ке ти треба и ке си спремиш :hug:

an4ii likes this.
  16. NNA

NNA Популарен член

Ауу фала денеска го напив ама не повратив до сега ама лошо ми е ненстоп го имам тоа чуство дека ке повратам секоја секунда, што убаво што не повраќаш го мрзам да повратам. Поздрав

17. NNA

NNA Популарен член

Да на преден зид ми е постелката, фала многу. Поздрав

Ringishpil_ likes this.
  18. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Off se pominav i nekoi raboti seuste minam... znam kako ti e isto bev i jas mozokot mi bese nasteluvan da mislam.na gadenje od hrana i nisto drugo. Jas do 14tanedela nekaden se borev so ova...probaj da jadis prepecen leb i namaz,topeno sirenje,kajmak.. i soleni stapcinja solenki.. jas samo toa jadev i caj od nane goltka po goltka kako infuzija da primas mene i kazaa deka yoa go smiruva zeludnikot. Zas realno zeludnikot od povrakànja mi e partal napraeno nis ne mi podnesuva. Drug lek nema, sekaden bev i drzavni i privatni bolnici pa i na bajacka bev zimi se...nisto je mi pomogna. Probaj so taa hrana kolku da ne si gladna posle so tek na vreme sama ke pocnis i druga hrana no po mnogu malku. Kolicinski nikako da ne jades.. aaa ke zaboravev sok od cista mandarina na sokovnik ako imas ili na cedalka ne e bitno.. samo mandarina.. isto goltka po goltka... i semka od maslinka iscistija i samo semkata vrtija vo usta mi kazaaa deka kiselinite gi sobirala, nemav mozebi i ti nemas kiselini no povrakanjata od toa idat od skrienite kiselinite vo zeludnik.nez zas ama mislam deka mi pomogna toa...
    Probaj, slobodno obrati mi se za bilo sto. I so lesno.
    Se izvinuvak na latinicata nemozam mob.da go upraam
    @Софија 88

Last edited: Feb 6, 2019
    Софија 88 likes this.
  19. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Може мислење,земав сега крвната слика и резултатот од урина пишува протеини траг а кај референтни вредности негативно. Се стресив ептен. Тек петок сум на контрола опасно ли е?

20. talentirana

talentirana Истакнат член

Женски болкиве во карлицава шо ги имам со шо можи малку да се ублажат? Немам константно болки ама при станување,седнување и движење ме боли ептен :(

Ygritte likes this.