Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Мислам дека со ништо за жал |(

На Eni.r и talentirana им се допаѓа ова.
  2. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Јас ги намалувам со нишкање дали во кревет, дали на нога, дали потпрена на фотелја со лактови и малку поднаведната, си замислувам дека сум се напила апче и ми потпоминува.

На NNA и talentirana им се допаѓа ова.
  3. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    182
    Јас така имав додека не бев бремена, бев кај матичен, ми кажа обично се појавува ако си поактивна периодот, и стварно тогаш вежбав. А за во бременост не ми се случило, ама мислам дека не е страшно оти е само траг, ама пак види со гинекологот.

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Се упашив,знам не треба да има но и тоа што викаш пишува само траг. Што е за право во 6ти месец бев малце поактивна но во граници на нормалата,со притисок висок немам проблем последно 90/60 ми беше секако петок ќе видам што ќе кажат. Главава ме заболе :sweat:

5. belmoni

belmoni Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2018
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    374
    Леле едвај чекам да почне мешко да ми се познава. ама рано е многу сеуште.
    Во среда сум на втор преглед за срценце да слушнеме и едвај чеекам!!

На cinderella5, ***Bony***, Emma2 и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Ви се има случено да Ви е тешко/лошо, а да не Ве боли ништо|( ај си направив сок од лимон, може ќе ми помине побрзо, може и да сум прејадена, мислам дека после пораѓај здравје нема да сакам да видам Харибо пред мене:puke:

На Ygritte и NNA им се допаѓа ова.
  7. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Jas malku glupo prasanje, ama so mi e gajle nis neznam i ke prasuvam haha
    Vtor skrining koga se prave, moze da se bira drzavno ili privatno? I zas jas napatena dusa od losi raboti, nes bolka pri skrining postoe li, kako se odviva vtoriot?

8. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    ^ Како сакаш ти, така. Јас прв скрининг правев кај Органџиски, а втор во државна, важно е кај специјалист да е направен.
    Нема болки и за втор скрининг, обично ехо, трае 20-30мин, се гледат органите на бебчо.:)

На hub, NNA и Leo-nora им се допаѓа ова.
  9. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    182
    Само ехо е, нема никаква болка. Инаку да можеш да си бираш приватно или државно, за државно мислам дека треба порано, нели да си фатиш термин. Јас лично и за двете одев приватно, го сметам за еден од најважните прегледи, му се гледаат сите органи на бебето веќе се е оформено, на овој скрининг се гледаат аномалии, ако има.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Prv bev drzavno, sega sakam privatno da odam vo plodnost, dane znaes kolku e privatno.. ili nekoj drug da znae

11. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Од 18та до 22ра недела се прави втор скрининг, се прави кај специјалист, јас правев во систина кај др. Павле Димчев. Не боли како обично ехо е на стомак само трае подолго оти ги гледа органите на бебе подетално:) 4300 кошташе

На srekice и Leo-nora им се допаѓа ова.
  12. 123baby

123baby Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2014
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    182
    Околу 4000 ден, јас правев кај Димчев во Систина.

На Leo-nora му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Преска се замислив, дали да прашам дали да ќутам.
    Кој одлучува за вакум при пораѓај? Докторот, бабицата?
    Слушнав и дека треба и согласност наша..
    Многу ми е страв од вакум иако мн ретко се користи, ама информација нема да шкоди.

14. hub

hub Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2018
    Пораки:
    547
    Допаѓања:
    630
    Колку време однапред треба да се закаже вториот скрининг?

15. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    Абе како што престанав со мачнини и повраќање до пред две,три недели ете го стомачето.
    И така ослабев ,сегде сум слаба ама стомак веќе не се крие,сите ме приметуваат:lol::inlove:
    Џабе ме лажеа дека као демек прво па покасно ќе почне да ми се познава:lol: Од понеделник 4ти месец,леле мори мајко:party:
    Нека расте мешко:inlove:

На cinderella5, Lostinparadise, ***Bony*** и 7 други им се допаѓа ова.
  16. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @Yowannty. Нaјсреќен,нaјсреќнa дa си :* дoгoдинa сo мaлo чoвече дo тебе дa лaзи,дa oди,дa ти кине живци :D .Се нaјдoбрo :)

На NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  17. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас земам Магнезиум од Natural Wealth, најдобар ми се покажа, ама и да легнеш да се одмориш потоа. ;)
    Мене синоќа, окукав од 3
    03-05:30 се ме болеше, не знаев од каде доаѓа болката, а умрев за спиење.. . |(
    Скрининг во Плодност во 20та недела што се прави е 3000 ден. Закажи си кај др. Кристинка, супер жена е (fingers) јас сум презадоволна од неа.

На talentirana и Leo-nora им се допаѓа ова.
  18. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Мене кај Органџиски ми фати околу 4000:)
    А за вакум, сега кога ги потполнував документите за кај бабицата потенцирав дека не сакам вакум, кога бев некни на разговор кај неа ме праша зошто, кажав дека во фамилијата имаме последици од вакумот, ми рече дека овде зборувам за Германија, вакумот доколку има потреба го става специјалист и рече дека за тие последици бил крив докторот, и дека користат гумен, а не пластичен вакум.:)

На Adeline му/ѝ се допаѓа ова.
  19. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.348
    Мешиња да ви кажам како изгледаше мојот преглед кој што требаше да биде прв официјален цтг преглед на клиника (зошто правев два прегледа поради болки)
    Имав упат преку мој термин за кај Д-р Лазарова (моја желба зошто жената ме воодушеви на вториот скрининг) која ретко водела големи бремености.
    Добро вечер, добар ден, зошто ти закажале кај мене и и кажувам, ми вика нема проблем. Ја гледа беба на ехо вика супер е, има плодова вода доволно, постелка зрела, облечи се. А докторка цтг ќе правиме? Нема потреба. Ама јас правев пред една недела имав болки, бев отворена еден прст, ми ставија инекција апаурин, грлото омекнато. Епа ај соблечи се да те видам вагинално. Се соблакам, преглед со рака, аааа грло омекнато ама уште е долго, отворена повеќе од 2 прста, главчето на бебето уште не е спуштено убаво, болки имаш? Па имам докторка некогаш појаки некогаш послаби, ме боли и кичма и стомак, ми паѓа чепот веќе една недела. Ахам ок, епа слушај мислам дека брзо ќе се отвориш до 4-5 прста, при редовни болкии не мора да бидат многу јаки, пукнат водењак или крварење одма во болница, бебе ќе се намести во родилен канал за 2 минути. Мислам дека за недела ќе се олесниш. Добро докторка а цтг ќе правиме? Не, нема потреба, дојди за една недела на контрола да ги споредиме мерките на бебето и ако има потреба на цтг. Во ред, фала пријатно, пријатно.
    И сега ќе се породам или нема да се породам за недела? Да чекам јаки болки или може со просечните да пројдам?
    А инаку прегледот со рака мене не ми е многу болен, на скала од од 1 до 10 би рекла 2.

На talentirana, Vaga~, Elena ena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. paleska3

paleska3 Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2013
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    3.161
    @Ringishpil_ , има време, ќе се сврти ергенот, убаво му е сега одозгора си гледа :D,
    @NNA , ако ти смета хеферолот, консултирај се со гинеклогот ќе ти смени за нешто друго. Мене кога почна да ми паѓа хемоглобинот, докторот ме праша дали сум примала до тогаш нешто и дали знам што ми одговара. Почнав со сидерал фолико кесичките, немам проблем и цело време ги одржувам хемоглобинот и железото.

На NNA и Ringishpil_ им се допаѓа ова.