Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. LoveHope

LoveHope Популарен член

Требa цaрски дa бидaм нa зaкaжaнo oсвен нели,aкo не пукне вoдењaк или дa прoкрвaрaм пa директ дa oдaм нa цaрски.
    Акo речaт вaгинaлен преглед ќе им речaм aмa јaс цaрски ќе сум,ќе мoтaм нештo :D

Софија 88 and talentirana like this.
  2. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се ближи крајот :D нормално е.... Јас завршив со боледување, еве ме дома... Имав/имам контракции и ризик од предвремено породување мора да лежам дома... Не грижи се штом си 36+, кај мене контракции имаше во 34 :sweat: ми рекоа дека треба да одмарам барем до 37

Ive13, NNA and claudi00 like this.
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

јас користев bello памперси бр. 1 ама една со мене што се породи роди машала голеко бебче и купуваа нови памперси бр.2 не знам почекај,кај нас такви работи носат домашните После пораѓајот како ќе им кажат сестрите

NNA, an4ii and talentirana like this.
  4. Eni.r

Eni.r Популарен член

И по природа сум си нервозна ама у бременост мислам не се трпам тешко на тие околу мене.. во рок на 2 мин се претворам во ѓавол, наредни 2 сум помила и од маче:angel:
    Мене ми кажаа 1, фирма Памперс.

5. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Некој што е 3та и 1ва смена споено... јас незнам што створење сум. До 3 саат не успана кога заспивам незнам ама 6 саат станата без аларм.... или не дај боже да ме фатил сонот па да станам за у вц заспивање јок ...(facepalm):headbang:

koritsaki likes this.
  6. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

блазесити,јас спанка невидена. Откако ќе дојдам од работа денот цел го преспивам али ноќта слично како тебе,сепак 12-13 сати во спиење ми поминуваат

7. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Каков народ сме значи катастрофа,култура нула.Бев да испитувам крв,и нормално си затанувам во ред да чекам...не е проблем што се изначекав иако сите ме гледаат со стомак до заби,никој да ти отстапи место на столче барем да седнам а не пак да те пуштат преку ред па уште женштурии се пикаат пред мене и се караат:@ епа дотучна госпоѓо(ако воопшто може така да те наречам) со таквата култура да сум јас би те оставила цееел ден да чекаш и не би те примила на крај...така да си знаеш:swear:

8. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Навистина не не бива,не дека сум бремена па ајде сакам третман посебен,него сезона на грип тука минимум во чекалните по 30 души,накострешени излегле прво да се караат па потоа да си ја завршат работата,него и вработените можат да направат ред деца и трудници предност да имаат да не чекаат (wtf)

paleska3, NNA, koritsaki and 5 others like this.
  9. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Точно,не дека сакам некој посебен третман,фала Богу немам ризична бременост па можам да чекам(освен сега омекнатото грло во 33 недела,кое веќе знае да претставува ризик) но не сум па и јас будала да дремам цел ден таму...Нејсе не е важно помина...Туку да треба и мора да се направи ред и да не се чека за деца и трудници.Ама далеку сме ние од тоа.

NNA, koritsaki, Eni.r and 1 other person like this.
  10. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Труднички , добар ден :)
    Од денес почнувам да ве дружам на темава :inlove:
    Минатата сабота видов две цртички , а на 11.2 закажав на гинеколог , па да видиме што испитувања ќе ми дадат да правам , сигурно ко за почеток крвна слика а за ехо рано е :) од прилика сум околу 3 недели трудна :mm:
    Сега пијам само фолна киселина , а ќе видиме друго што ќе ми дадат. Во првата бременост за превентива пиев железо , фолна и калциум. Се надевам се ќе е во ред :)
    Почнав да внимавам со храната повеќе зеленчук , овошје и месо да внесувам.
    Сакам да ве прашам колку кафиња на ден пиете? Јас аум голем обожавател на кафе , дали 3 кафиња на ден би било штетно?

1209, Nane26, flower55555 and 13 others like this.
  11. Septemvri

Septemvri Популарен член

Честитки, имај лесна бременост. Јас кафе воопшто не пијам бидејќи ми смета мирисот, а претходно не можев без него, мислам дека 1-2кафиња дневно нема да пречат

koritsaki likes this.
  12. Ygritte

Ygritte Форумски идол

:party: :party: :party: јеееј :* ајде со лесно мајче :* школска бременост да тераш :* можеш да земаш Магнезиум, за кафе ќе видиш сама, јас многу пиев ама првиот триместар ми се гадеше многу, од кај 7ми месец почнав да пијам по едно турско..

srekice, NNA and koritsaki like this.
  13. Novella

Novella Активен член

Со лесно женска. Јас кафе пијам по едно во денот од самата бременост. И пред тоа си пијав 1до2 кафиња

koritsaki likes this.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Јас по две турски цела бременост или едно турско едно нес. Ако си голем обожавател најди си безкофеинско и кркај си.
    Се е добро додека не се претера нели. Инаку од кај 5 месец намалив на едно оти толку и ми се пиеше.

srekice and koritsaki like this.
  15. Vaga~

Vaga~ Истакнат член

@FreeMind како сте вие, ве пуштија ли домче? :hug:

16. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Благодарам женски :) ќе гледам да не претерувам , да не пијам повеќе од 2 на ден. @FreeMind имам тука на работа безкофеинско и нес и еспресо (y)
    Се уште не ми се гади од ништо моментално , сепак рано е :D пред некој ден прочитав на темава дека штетно било да се јаде ананас , а мене во минатата бременост ме тераше на повраќање а толку сакав да јадам.. ме интересира зошто е штетно? :wasntme:

17. Emma2

Emma2 Популарен член

Од кој град си? Во поликлиника Јане Сандански има посебна просторија само за деца и трудници,јас само таму одам еднаш месечно за крвна слика.
    И да, стварно мизерија народ сме, и тоа буквално сегде по институции, јавни објекти било што, абе во бус не ти станува а не па... стварно никаква совест, шлајм народ, бруки!! И после Цацко ни е крив кога ќе немаме ни држава... се напнав сега! :@

18. Adeline

Adeline Популарен член

Мх мх што убава торта. Никогаш не сум била љубител на благо а сега во бременост по цел ден да јадам можам(facepalm)
    Инаку гледам млада мајка, што убаво:inlove:

3ка ти е деф многу.
    Јас за првото зедов 1, така планирам и сега, но која фирма незнам ќе размислам:)

Добро ни дојде:l:
    Може да ти дадат и витамини, иначе кафр јас неможев да поднесам од 6ти месец некаде почнав по 1 на ден.
    3 се некако мн, по 1,2 не верувам дека е штетно.

Yowannty, an4ii and koritsaki like this.
  19. Adeline

Adeline Популарен член

Смири живци Емке близначките ќе ти се лутат.
    Ова е општо позната ситуација, култура нула, осет нула. Така тераме од стално.
    Затоа немаме напредок. Сите ја сакаат Мк а сите гледаат да избегаат, а остај тоа се бунат за име и све друго.
    Ајде уживајте знаевме како е и претходно, па трудни не ќе се нервираме сега:P

20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Да од вчера сме дома се навикнуваме една на друга ( зошто она беше на интензивен дел, а јас доле) така да вчера ни беше прва вечер заедно. И око не затворив на секое кемкање на штрек. Али не е страшно, мислев дека ќе биде потешко. Оти не знаев дете во раце да фатам сега ја вртам како професионалец на седум дена и се доиме и се.

Така да ич да не се плашите од ден потоа. Ехе какви деца подигнаа за нас не е ни тема за муабет:muscle:

Јас не си одам од темава додека не ве испратам до крај, ич не ме бркајте:D

Nane26, marchi-cool, Vaga~ and 11 others like this.