Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    255
    Прв преглед на уз термин 12 март а сега на последен 7 март. Кој термин е поточен?

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  2. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Не е штетен, се верува дека предизвикува контракции. Али од некое парче на ден тоа сигурно нема да ти се деси на 3та недела :) Така да слободно да си јадеш и онака цел ананас не можеш да го свиткаш.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Да не си мрднала од тука :!:
    Кај мислиш да одиш :^)
    Супер што конечно мајка и ќерка се обединети :inlove::inlove:
    Глеаш како одма ми подигаш дух кога те читам како одма излагаш на крај со работите, дека е се п***** дим, и мене ми е одма полесно да знаеш.:dance::music:
    Уживкајте си!!! :l: :l::l:

На srekice, NNA и FreeMind им се допаѓа ова.
  4. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Така е се, се знаеме ама никој нишо не праи, така и ќе си остане....

На Ive13 и Adeline им се допаѓа ова.
  5. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас можам пола(fingers)
    Затоа не јадам повеќе, трудничка лакомштија ме снајде.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас ги станувам : Извинете да седнам, и таква со стомакот до заби, 10 мин. понапред 8) кај општ лекар кога одам, ме знаат сите сестри и лекари и влегувам преку ред не чекам.... Во државна лаб кога одам, си кажувам бремена сум не можам да седам и и таму преку ред влегувам.... :wasntme: ми е гајле .. Кога бев 'празна' си чекав ред, ама сега :shake: :shake: ќе си почекаат :D

На Ive13, srekice, paleska3 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. ajaja95

ajaja95 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    354
    Сакам и јас да се надоврзам, кога кукав заради многу тешка бременост сите беа као леле тек што те чека сега уживај.. еве цел месец со бебе јас сега немам никаква посебна мака со грижата околу неа, колку и да е захтевна се е ова полесно од бременоста моја. Така да секој си е своја приказна, не дозволувајте да ви влијае на стравот заплашувањето дека најтешкото доаѓа после бременоста.

На cinderella5, Vaga~, srekice и 7 други им се допаѓа ова.
  8. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Така треба! (highfive)

На Ive13 и Ygritte им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Не сме затоа јас и ти исти цела бременост и по :D

До нас е верувај.

Ете така треба. Извини ќе станеш или да те станам?
    Први се трудници па стари лица. Али во таа простотилок маса нема ред, затоа заеби ред спукај им!

На Nane26, Ive13, srekice и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Така ами како, свекрва ми вели: не се круши, в година пак ќе узреат... Деца се... Не се раѓаат секоја година :D

На Ive13, srekice, koritsaki и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    @koritsaki честитки ти посакувам лесна бременост :) за преглед мислам дека ке имаш јас имав ама ме врати за некоја недела пак да се провери а за кафе јас пијам по едно немам време за друго за едно ми требаат три часа хаха сама ке си осетиш како ти делуваат 1 или 2 мислам нема да ти сметаат ама ке си осетиш :)

За чудо јас пак освен еднаш што си плачев што ми затворија врата од бус пред нос :lol: досега секаде добивам предност на каса во маркет во бус ми стануваат завчера во клиника исто за чудо не ми се веруваше добив и место и резултати преку ред 8-| чудно нели може ме гледаат ситна со огромно меше па се плашат да не ги боцнам и бегаат :rofl: а и да има обратни нема да ме чудат повеќе ме зачудуваат добрите гестови зш не ги очекувам за другите се знае такви сме :D

На Alishan30, koritsaki, Мариаа. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. NoU-NoLove

NoU-NoLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    151
    Јас малку испаничена,да прашам дали имала некоја од Вас вакво искуство.На последниот брис испадна дека имам стрептокока,и матичната ме исплаши,ми рече ако после терапијата не се повлече,треба да одам на царски.Е сега пијам апчиња,ама во случај да не се повлече,матичната ми дава упат за царски или....?пошто знам на државно практикуваат природно,а постоела опасност за бебето ако се роди по природен пат.И ако треба да одам на царски,кога би требало?јас за 2 недели влагам во 9ти.

13. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Изглеа симпатична си им :wasntme: :makeup:
    Ја незнам каков третман би имала, ја дома седам цело време ама вака по кажувања верувам дека грото е дива лига без основна култура за се!

На koritsaki, ***Bony*** и Мариаа. им се допаѓа ова.
  14. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Не паничи не е страшно, за да не се зарази бебето затоа ср оди царски, кога одиш да се пораѓаш одиш со книшка и со последни резултати од брис и крв и мокраќа така да според тие документи они гледаат дали имаш индикација за царски, а за термин кога до царски ке ти кажат на контрола, кога ке е спремно бебе, можеш и да си закажеш датум ( ова со врски мислам на државно)

На FreeMind, NoU-NoLove и only44you им се допаѓа ова.
  15. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    И јас! Нит луѓе ,нит цивилизација сум видела.(facepalm) :lol:И онака ја нема:|

На Ive13 и Emma2 им се допаѓа ова.
  16. ***Bony***

***Bony*** Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2018
    Пораки:
    1.435
    Допаѓања:
    4.041
    Да да симпластична со подочњаци до колена :lol: повеќе мислам дека ги плашам хаха искрено незнам секој ден од работа се вракам со бус и секој ден се чудам денес двајца ми правеа место и тоа повозрасни срам ми е да седнам а тие да стојат ама знаат да инсистираат :$ за чудо пишам и не ми се верува сеуште има луѓе другите нема да ги рачунам :)

На Ive13, NNA, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Јас во маркет припаѓав што од топло што од тежина, една гуска пред мене ме гледа дека не ми е ок и врти главата. Дали три работи имав за наплќње. Нз дали не родила или заборавила. Дури и на комшиите врата од лифт им држев да влезат пред мене. Како можат така, никад нема да сфатам.

На FreeMind му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    Страшно невоспитани луѓе.Абе кога ќе сум излегла ко малечка со мајка ми и татко ми секогаш ме учеле дека на постари и на трудници секаде се отстапува место.Еднаш така имаше една бабичка која јас не ја забележав,татко ми само ми рече"најсреќна не ти е срам?"јас таква зачудена се вртам околу да видам што е работава и кога ја видов бабата станав ко попарена од срам што одма не сум ја приметила и не сум станала.
    Додека пак сега на денешно време дури родителите си го прибираат детето до нив да седне,нели нивното дете е најважно зошто тоа да стои на нозе кога може некој друг.Жално и срамота

На Ive13, NNA, Emma2 и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Nenna97

Nenna97 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    2.256
    Бебчо денеска е многу активна, цел стомак ми го прави лом, и некако ми е стегнат, 34+4 сум, Ви се има тоа десено, се тешам дека е нормално, матката се спрема за раѓање.

На Ygritte му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Не пропуштаме нишо!
    Само ми фали добар шопинг :(

На Ive13 и Мариаа. им се допаѓа ова.