Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Мислам треба полека да почнам да купувам работи за бебуш, зошто секој ден имам помалку енергија.
    Имам доста работи нови што ќе ги искористам од првото, но сепак доста работи треба да се купат.
    Многу се ситници па почнав список да правам вчера:):inlove:

На Ive13, NNA, ***Bony*** и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Eni.r

Eni.r Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2018
    Пораки:
    827
    Допаѓања:
    2.237
    Нормално е

3. LoveHope

LoveHope Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    1.371
    Допаѓања:
    4.172
    @FreeMind. Дa не си мрднaлa oд тукa! Ќе ти дoјдиме Гермaниите сaмo aкo зaминеш!!! Бaш ми е милo штo читaм декa дoбрo се снaoѓaш :) и мене ми е стрaв oф држење нa мaлaтa и се oкoлу неa...
    @monik55. Немoј дa ме тепaш штo пaк прaшувaм, нештo дa имaш слушнaтo зa Јoвчевски oд гaк искуствa?

Ај репoрт.
    -Веќе нa бебе му е теснo внaтре,синoќa дури пoчувствувaв ( мoждa си зaмислив) декс бебе е нервoзнo внaтре декa и е теснo и сo рaцете и прстите се испaкнувa нa стoмaк,a дoле клoцa сo нoзе,целa се oптегa и дури ме бoлеше стoмaкoт. Денес бев кaј мaтичнa гинекoлoг и рекoв дa ме ѕирне нa ехo кaкo стoиме. Бебе 3200гр,кaрличнo уште aмa веќе пoчнaлa вoдичкaтa дa му се нaмaлувa. Др ми викa ти си секaкo зa цсрски,бебе е спремнo дoбaр рaст,се нaмaлувa вoдaтa oди денес нa цтг вo бoлницa и дa се дoгoвoриш зa цaрски. А јaс дoгoвoренa сум зa вo неделa дa oдaм нa бoлницa нa цтг и преглед. Имaм пo мaлку бoлки кoи нaвечер се пoјaчувaaт aмa се дoдржувa. Пaтрoнaжни сестри (кoлешки нa мaјкa ми) ми велaт дa си дoчекaм дo неделa дa не oдaм денес нa цтг пoшo пoубaвo му билo нa бебo внaтре,дa чекaм. А др мaтичнa ми викa oвa е спремнo зa живoт нaдвoр oд тебе oди некa прoцени дoктoрoт кoј е вo бoлницa. Незнaм штo дa прaвaм,a пустo oд се срце сaкaм нa утрешен ден дa се пoрoдaм,нa 8ми нaјoмилен дaтум. Хелп...
    Пaтем,тaхикaрдијa имaм целo време a не сумввoзбуденa ништo.

Последна измена: 7 февруари 2019
    На NNA, ***Najsrekna*** и Happyinlove им се допаѓа ова.
  4. Мариаа.

Мариаа. Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    3.396
    Допаѓања:
    25.036
    И менеееее... ај ќе чекаме пролет,шопинг,парк,сонце..милина:inlove: јас така се тешам додека помине страшнава зима:lol:

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Бог да чува сум. А сакам да спијам многу за побрзо да ми мине времето оти јас сум непредвидлива се може да ми се случи хаха

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Leo-nora

Leo-nora Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    1.971
    Допаѓања:
    1.271
    Znaci se puknav od smea hahahhaha. Nie pa za rcenjero se raspravame.. velam ejjj svesti se.. a on sonliv, a, sto? Sto zboris ma nisto ne te razbiram hahahaha. Ko gluviot i nemiot sme

Прикачени фајлови:

На marchi-cool, only44you, NNA и 5 други им се допаѓа ова.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.665
    @LoveHope
    Јас лично не но имам слушнато од други трудници дека е одличен.
    Кој друг е?

На LoveHope му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.495
    Допаѓања:
    183.919
    @Adeline маж мислеше дека ќе е смешно ако место свеќички- бројки купи 2 прашалника, кои на крај личеа на 22 (facepalm) :D Па многу зезанции паднаа околу тоа. :)
    А уствари 30ка заокружив :)

Прв пат по подолго време спиев фино. Скринингот многу ме напна минатите денови и покрај сета мака што си ја имав и претходно, ми створи уште повеќе грижи. Па сега оти ми падна камен од срце, денеска само си приплачувам од што ми олесни. :tmi:

@srekice среќен роденден мила. Се што си посакуваш ти посакувам дупло. :party:

На Ladyyyy567*, NNA, paleska3 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Мила моето искуство зборува дека колку повеќе е бебе во тебе толку подобро бебе функционира надвор.

Јас имав прилика да споредам со свои очи разлика од бебиња родени од 29та недела до 40+4 моето. И јас мислев дека е сеедно кога ќе испадне, но не е така. Разликата е огромна, физичка пред се. Од развој на органи до способност за цицање, навистина голема разлика.

Знаеш јас плачев од 36та да испадне, а овдешната медицина ме влечеше до крај сега знам и зошто. Моето бебе кога ми го ставија на гради сама ја крена главата.

Разликата е во тоа што ќе ти биде полесно и тебе и него. Така да верувај ако сите услови се исполнети да бебе седи во тебе издржи за ваше добро.

На only44you, happygirl, NNA и 8 други им се допаѓа ова.
  10. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    @srekice среќен роденден мила. Се што си посакуваш ти посакувам дупло. :party:[/QUOTE]
    Фала женче :* ааа добро ти е ова со 22-ка .Јас си викам леле види крцкалче е Џованти ,јас моја со 32 не ја постирам па незнам што :D

@NoU-NoLove и јас ја имам streptococcus agalactiae и веќе трет пат пијам антибиотик:@
    Ивановски ми рече не се плаши само педијатарот мора да знае за ако се породиш природно да му се даде антибиотик на бебето.Ама дај Боже да се излечиш пред тоа да не мора да го мачат бебушот со антибиотици

На NNA и Yowannty им се допаѓа ова.
  11. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Кај нас во Куманово пишува со толкави букви "предност имаат трудници и деца до 2 години " но џабе е тоа ,пак си чекаш по саат време да дојдеш на ред.

Добредојде :hug: да имаш лесна бременост . Инаку за кафето јас до 5- ти месец ниту едно не пиев , ми се гадеше од кафето, но после тоа по едно " ретко две"

Последна измена од модератор: 7 февруари 2019
    На NNA, koritsaki и Happyinlove им се допаѓа ова.
  12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    @srekice среќен родендееен:party::party::party::^::l: нека ти биде оваа година една од посреќните со полни раце:hug:

@LoveHope кај мајка е најубаво:hug: издржи колку што можеш нека си поседи уште некој ден:l:

На NNA, srekice и LoveHope им се допаѓа ова.
  13. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    @srekice среќен роденден нека ти е :hug::^::l:

На NNA и srekice им се допаѓа ова.
  14. lizaname

lizaname Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    185
    Офф од што сакам болки да ме фатат си замислувам веќе хормонове дефинитивно се чуваа за на крај де се смеам де плачам де сакам да рагам де ми е страв оооффф неможам сама себе да се препознаам бебе е се подоле и подоле ама абер нема а тежи веќе одвај чекам и нон стоп ја замислувам како ја рагам и одма ми ја даваат па се плашам дали ке биде се во најдобар ред аааа не бев ваква излудува ова чекање

Прикачени фајлови:

На marchi-cool, NNA, Elena ena и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Потполно те разбирам. Јас дури ноќеска сонував како сум се породила :rofl: 39+4 сум се надевам викендов ке биде:?: ама како велат старите " созреано јаболко само паѓа " така и јас си се тешам дека " уште созрева моето јаболче:sun: " :l:

На S.J.Parker, Eni.r и NNA им се допаѓа ова.
  16. lizaname

lizaname Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    185
    Значи исто сме и јас сум 39+3 и си викам ајде утре или викендов ќе биде па после си викам леле ке боли леле ќе ми фали во меше леле како ли ке биде јас со бебе ааааа многу мисли затоа сакв оп топ

На NNA и Elena ena им се допаѓа ова.
  17. ***Najsrekna***

***Najsrekna*** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    641
    На крај и јас и матичен задоволни од резултатите.Брисеви чисти,крвна слика фенименална.Мислам дека цела бременост сум немала толку добра крвна слика:D
    Туку ќе ве прашав за искуство...Треба да патувам за Бг на еден ден.Го прашав матичниот за дозвола и ми рече дека со оглед на тоа што имам омекнато грло е ризик,но бидејќи се работи само за еден ден имам дозвола за патување.Е сега сум на два ума,не знам дали да одам или не.Како би постапиле вие?

18. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.665
    Ако нее нешто хитно јас не би отишла. Иако е за еден ден сепак е пат и самиот доктор кажал дека е ризик.

На NNA, ***Najsrekna*** и Martka им се допаѓа ова.
  19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159

Одложи, откажи, зошто да ризикуваш?

На NNA и ***Najsrekna*** им се допаѓа ова.
  20. Adeline

Adeline Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2015
    Пораки:
    2.037
    Допаѓања:
    4.715
    Јас не би

На NNA и ***Najsrekna*** им се допаѓа ова.