Каква неписмена ти се молам без такви муабети овде сите сме со иста мака ќе си прашаме,ќе си кажеме и мирна глава. Не си земај само здраво за готово застанувало вака така,ке си менува тоа. Здрави и живи да се само
Јас имам Точно од 26та недела ми се појави тој "притисок "да го наречеме како да тежи постојано, посебно во движење ептен ,сеуште го имам инаку 30+ е сега некогаш повеќе некогаш помалку,ми рекоа ширење на матката,нормално, Е сега си премина во препони, пубична коска и меѓуножје Беба расте и тежи,нормално
Бев на преглед минатата недела кај Јовчевски,претпоставувам дека за кавадарци зборуваш колку што се сеќавам од претходните постови...Ми изгледаше како добар доктор позитивен беше и фин,ама кога ја прашав матичната занего ми каза дека не бил бас стабилен секогаш различно се понашал се надевам ти помогнав
И јас го имам тој притисок уште од поодамна, во движење е најизразен и баш ко шо велиш си мислам во секој момент ке се помочам а и тука некаде сме јас и ти со неделите јас според последна менс 26+7, според бебе 27+4 така да ке се водиме по тоа дека се е нормално во бременост
не се плаќа , а резултати зависи кое време ке одиш, некогаш за два саати ми се готови...во принцип истиот ден ми биле секогаш..
Не се плака резултати има истиот ден две смени работат зависи кога ке завршиш јас завршив 9 и не ми се чекаше таму до 13ч па се вратив во 20ч
Зарем до 20 работат? Ако е така супер, тогаш ни гужва нема ич сигурно. И уште нешто. Дали се почитува терминот и имаат ли предност трудници кога се чека ред?
Да работат и втора смена пишува и на шалтер и на влезна врата и немаше ич гужва, мислам од 19 или од 20ч им е втора тоа само за издавање на резултати не за земање крв, а за термин јас нечекав многу само на шалтер да ти заверат потоа во лабораторија од карши одма ке завршиш има три што земаат крв и брзо оде се на се за 15 мин завршив
Кога знаете дека е време за инфуз? До попладнево бев ок, ама еве последниве 2 каснувања ги повратив.. а како чувствувам ќе има и трето..
Јас да ти кажам право 48 часа повраќав и дехидрирав и тогаш отидов на инфузија т.е.ме задржаја на болница зошто бев исто исрпена бледа.кога ме примија ме прашаја колку пати во денот повраќаш јас му кажав 8 до 10 пати и докторот рече одма инфузија.ако се чуствуваш изнемоштено можеш да одиш зошто инфизијата ти е само витамини и за освежување а и желудникот ќе ти го смири.
Мене гинекологот ме советуваше седум осум пати повраќање во ден обавезно на инфузија за да не дехидрирам. Ама ако се осеќаш многу малаксано оди ќе те освежат.
@Ive13 @123baby Јас како по правило повраќам еднаш на ден обавезно. Ама има денови кога повраќам повеќе пати, ама од повраќање до повраќање имало подолго време. Ова сега ми се дешава прв пат вака после секое јадење и доста кратко време измеѓу.. прегладнета сум... и тоа малце што го јадам не ми го трпи желудников
Потполно те разбирам миличка до 19 недела го имав истото чуство во 4 месеци три пати бев на болница со инфузии и дехидрирана.веќе го имаш надразнето и желудникот од тие чести повраќања ако мислиш дека можиш да издржиш вечерва не оди ама ако не можиш оди ќе ти дадат една инфузија да те освежи малку
Само што го испратив мислењето повратив. Не можам веќе да издржам.. и грло и стомак све ми е иритирано.. што ме снајде попладнево не знам.. арна си бев. Маж отиде по колата, ја да се облечам и да се симнам..
Да до 20 работат.Јас сега бев термин имав во 18ч ,ме боцнаа и во 19 ми веа готови.И трансфузиолог има втора смена.
Денес богами исполнет ден имав.Од сабајле земање крв,после по резултати,па кај матичен и шлагот ми беше дома,си го монтиравме креветчето живи радостии ме јадатГо монтиравме,го исчистив и сега се мислам дали да поднаредам стварите од бебо или да оставам за друг ден.Тие секако уште два три пати ќе ми поминат низ рака зошто треба да се исперат и да се испеглаат но за тоа ни е уште рано.Почнува полека да ме фака еуфорија