Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Јас и ти сме точно една недела разлика. Уф се надевам и мене ќе ми падне чепот другата недела :lol:
    И мило ми е што читам буцка 3кг. Се надевам и мојава толкава е, како почнала да расте може и повеќе ќе излезе :clap:
    МаченцеЕна, честитки за курето. Баш убаво, батко и дада :clap:. Ти го видов стомакот со првото бебче во една тема каде што имаш ставено слики.Јас мислев мене ми е голем стомаков, кога го видов твојот малце се утешив. :bow: како си издржала, јас мислам секој момент ќе пукнам.

На elena.mak му/ѝ се допаѓа ова.
  2. f.r.o.s.i.c.e

f.r.o.s.i.c.e Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    115
    Добар ден и од нас :hai:
    Ние од вчера вечер живи ненаспани со бебушко никако не си наоѓаме положба за спиење и си се бориме со киселините,на фраерот изгледа се потесно и потесно му доаѓа па гурка надоле во понеделник ке видиме што смислило :D
    Инаку немам болки никакви во кичмата али препоните и отворот доле боли катастрофално хихи бебушко за две недели качил 700 грама векје во 37 ке влегуваме а малото да е живо и здраво тежи 3600 кг а јас сум поправена непуни 8 ипол кила хахахах едвај чекам буцкото да го изгњавам :rofl:

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    абе ај женски шо сторивте.. аа :!: вие сите наеднаш ќе раѓате ... :D ај со лесно нека ви е ... мене ми се јаде лангиди ( мекици ) да ви кажам дека со душа чекам да ми дојде времето да раѓам да си ја видам мојата принцеза и да си ја гушнам.. а сега кога вие сте на прагот да станете мајки во вистинска смисла на зборот поубаво од тоа нема :) .... лелее шо убаво :inlove: ајде со Бога напред да си се олесните

На Agrona и f.r.o.s.i.c.e им се допаѓа ова.
  4. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.902
    Допаѓања:
    40.773
    Фала женски :hug: да се врака со убавко :)

Инаку captivating јас огромна бев во мешето во последниот месец
    :) Истото пак ме чека , уште сега почнува да расте и расте :$

Со лесно на сите :hug:

На Keti30 и Agrona им се допаѓа ова.
  5. Keti30

Keti30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Уфф леле и јас ситноо бројам,влегов во 38ма недела и 2 дена :* ...бев кај матичната,ми рече се е во ред,ми даде болнички упат и сега си очекуваме...последниве три дена имам некои менструални болки,доаѓаат и си одат,ми се стврднува како камен понекогаш стомакот,ама овојпат решив додека не се на кратки интервали и оние вистинските,не одам во болница :) ..домашниве се спремни веќе за мекици големи гозби и мноогу нетрпеливи,ама малово му е убаво уште во мешето на мама,па само се на штрек,да не офнам па спремни се одма да ме носат во болница :lol:

п.с. иако од пусти страв ги прочитав сите методи за породување,дури и на царски помислував,сакав и тема нова да отворам за со вагиналети,гледав повеќето се задоволни,побрзо се отвара грлото на матката и тн...сепак решив од природно нема поубаво,навистина боли,ама ние сме мајките посилни од се и створени за тоа,па како е пишано,така нека биде,само позитивно мамички и со лесно на сите,ве гушкаме и имајте убав ден... :* :inlove:

На zalosna и Agrona им се допаѓа ова.
  6. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Здраво мамички како сте? Јас денеска поспано така на работа сакам домче да си одам да си легнам. Некако осеќам во стомакот како да ми е жешко како ладно, чудно чувство некое. Ме отепаа и киселини денес. А јадев пред малку лешници си викам да не ми е од нив, што знам. Поздрав убави мешиња и имајте убав викенд и галете си ги бебувчињата. :inlove: :* :$ :clap: :hai:
    Честитки мила со лесно да ти е, здраво и живо да е малото со сите нишани. :*

7. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    37
    здраво
    Бремена сум 17 недела.Леукоцитите воо крвта ми се 13.6 некако ми изгледаат многу,во 9 10 недела ми беа 8.30 , а сега се многу повече.дали некоја има вакво искуство.позз

8. pilenka

pilenka Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2013
    Пораки:
    820
    Допаѓања:
    3.502
    Mене леукоцитите во 8 недела ми беа 15, а сега веќе незнам? Не се секирај мене матичниот ми рече нормално било во бременост, јас баш не мислам така ама што да се прави мора да им се верува ;)

9. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.391
    феминки повторно јас :) ...пред малку бев на контрола ме прегледа докторката ми рече дека сум еден прст отворена но се уште имало време :| ...тоа што ми течи розево црвено тоа било некоја си инфекција и тоа поголема и ми рече лелеее мораш да ставаш вагиналетки што ми препиша една и на сабајле и на вечер зошто не било добро и за бебето главчето од тука ке му излегува...и тоа е тоа значи јас патам од некоја си инфекција затоа често пати имам розево скоро цела бременост но не му давав многу значенје на тоа али сега..... :sweat: ,,,,јас мислев ке се породам пошто не можам веке да чекам но ништо :( ...лееле е што повеке чекам то повеке се нервирам :@

10. Keti30

Keti30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Без нервози minne,кога ќе му дојде времето само ќе се јави.. ;)

И јас само што се вратив од кај матичната,ме прегледа вагинално и јас сум еден прст само отворена,и ми кажа дека грлото на матката е подотворено т.е. омекнато е грлото на матката и со прсти му го напипа главчето на бебето, било малку крупничко и ми рече кај и да е да си бидеме спремни,за брзо ќе биде,уфф ајде со лесно на сите па и на мене :* :hug:

На gluvarche и zalosna им се допаѓа ова.
  11. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.978
    Допаѓања:
    90.447

Се наежив од оваа :lol: Нека ви е со лесно мамички :*

12. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.391
    tuka sme znaci dvete da vidime koja ke rodi :D ,,a tebe koga ti e termin? i dali e opasno ova sto imam infekcija bas pred porojgaj? se izvinuvam za latinicava od tel pisuvam

13. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    а мене ме баталивте :D ја наредна недела идам на преглед :D ке видиме шо ке каже :D

На Keti30 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Keti30

Keti30 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    131
    Сите сме тука некаде,која порано која покасно,нема бегање :lol: инаку јас сум 38ма недела и 2 дена ;)

minne незнам која инфекција ја имаш,јас имав кандида пред една недела и ставав вагиналети канстен 3 и одма ми помина,само со употреба на 3 вагиналети,иако ми рече матичната да ставам уште 3,јас не ги продолжив,немаше потреба..

15. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209
    Добра веЧер мамички еве ме и мене на акуШерско одделение. Болки имам ни ме оставија да мирувам и ме следат бебето се завртило карлично,а вчера на прегледот си беШе со главчето мадолку. Ми рекоа да почекаме ако ме царски рез. Што мислите има ли Шанса да се заврти се плаШам од операција. Не знам како успеало толку да се измести :(

16. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Смири се мила можеби има шанси да се заврти со главчето надолу, ако не па тоа е тоа ќе мора царски. Со лесно нека ти е и само со добра мисла. :)

17. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.382
    Допаѓања:
    26.391
    Ne mi spomna za kakva infekcija se raboti samo mi gi dade ovie vaginaletki betadine 200mg i gino-daktarin 200mg edno na sabajle edno na vecer

18. Whitecloud95

Whitecloud95 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    381
    Феминки со малиот сме добро, сеуште е свртен карлично, но подобро ни е. Денес бевме на цтг, докторот рече во понеделник да одам во болницата со торбица па со Господ напред што се вели, закажавме царски. До среда да полежам, па здравје во операциона сала. Криво лево ќе издржиме до среда со малиов уште малку да се дружиме преку меше. Од петок ако е Божја волја секако, ќе си се гушкаме. Малку не исплаши пред време, ама сепак се си оди во најдобар ред. Царски, царски, и тоа е добро. Ве гушкаме и бацкаме со синчето! Со лесно на сите трудници! :inlove:

На Beautiful-Princess, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, butterfly.mk и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Jeny

Jeny Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    230
    ај леле женички па читам во последно време ми изгледа сите се спремате за породување, ситно броите. Со лесно нека ви биде на сите, и да си родите живи и здрави мали ангелчиња. Ние сме супер, одлично си напредуваме, но денес поинтензивно ги почувствував болките во долнот дел на стомакот, како менструални, и почесто мокрам, веројатно тоа се должи на растењето на беблакот. Направив една чистка во плакарот за обувки, ги спакував сите кондури и чизми со високи потпетици, сега исклучиво само на рамно, и мала штикла да е осеќам дека ме болат нозе и кичма од нив. Понатаму здравје боже, и градеробата ќе ја подновиме со пошироко, сега засега уште влегувам во старите, иако и на фармерките и на некои панталони им направив чистка од плакарот :lol: Поздравче и убав викенд ви посакувам.

На Keti30 и Whitecloud95 им се допаѓа ова.
  20. gluvarche

gluvarche Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    113
    лелееее мамички на сите што сте при крај нека ви е со лесно, како песна да оди, чувајте позитивни мисли во главата и само напред, кога ве читам како ја да треба да се пораѓам :)

ви пуштам среќичка :*

На Keti30 и iki26 им се допаѓа ова.